Отговори
# 15
  • София/Сливен
  • Мнения: 1 194
Искам да направя като гарнитура картофено, морковено и спаначено пюре - да е разноцветно. За картофеното пюре ми е ясно, но как да направя морковеното и спаначеното, има ли нещо в приготвянето им различно от обикновено пасиране на продуктите, какво се добавя?

# 16
  • Мнения: 22 867
Искам да направя като гарнитура картофено, морковено и спаначено пюре - да е разноцветно. За картофеното пюре ми е ясно, но как да направя морковеното и спаначеното, има ли нещо в приготвянето им различно от обикновено пасиране на продуктите, какво се добавя?


М_е_г_и, погледни ТУК има рецепти за пюрета, вкл. и от моркови и от спанак. Ако те устройват.......

# 17
  • София/Сливен
  • Мнения: 1 194
Благодаря, Извода, който си направих докато ги чета е, е трябва да се сложи нещо, което да ги сгъсти (брашно, нишесте... или сухо картофено пюре)

# 18
  • Мнения: 1 777
Меги ,аз веднъж правих така разноцветни пюрета.Но направеното картофено пюре разделих на три части.Към едната прибавих сварени моркови,а към другата сварен спанак. Simple Smile

# 19
  • София/Сливен
  • Мнения: 1 194
Pety, в момента докато варя морковите (спанака е вече готов), стигнах до същия извод. Но мисля да сложа по-малко картофено (евентуално да разделя картофеното на 2 и едната половина да разделя между морковите и спанака). Но май всички зависи от количеството на картофите и на спанака (морковите). Ще видим, като започна да прибавям с лъжицата... докато ми хареса. Благодаря.

# 20
  • София
  • Мнения: 958
Благодаря за съветите за орехите!   bouquet
Може и да са стари, защото ги купих от пазара, не са от познати.

А как се карамелизират?

# 21
  • София
  • Мнения: 1 341




Слагаш в сух тиган захар да се карамелизира до светло кафяво.
Добавяш ореховите ядки и объркваш много добре,
 вече на изключен котлон.Сместа изсипваш в/у намазнена тавичка.
Ако ще правиш крокант - трябва да изчакаш да изстинат и тогава начукваш.

# 22
  • Мнения: 133
моят въпрос май не е много за тук,но ...простете! EmbarassedТа замразява ли се пресен лук и джоджен във фризер? newsm78и КАК СТАВА ТОВА?

# 23
  • В сърцето на живота!
  • Мнения: 3 160
моят въпрос май не е много за тук,но ...простете! EmbarassedТа замразява ли се пресен лук и джоджен във фризер? newsm78и КАК СТАВА ТОВА?
Аз съм замразявала пресен лук,но джоджен не.Лукът си го нарязвам да ми е приготвен.

# 24
  • На брега на реката
  • Мнения: 1 540
Нарязвам на ситно и в бурканчета със сол във фризера.

# 25
  • Мнения: 133
Ама мие ли се лукът?

# 26
  • В сърцето на живота!
  • Мнения: 3 160
Е,как,разбира се.Поне аз го мия.

# 27
  • Мнения: 251
моят въпрос май не е много за тук,но ...простете! EmbarassedТа замразява ли се пресен лук и джоджен във фризер? newsm78и КАК СТАВА ТОВА?
Джоджена  е по хубав изсушен и после го стривам и съхранявам затворен в буркан. Зеления лук нарязвам на ситно в плик, и слагам във фризера.Аз го мия и оставям да се отцеди.

# 28
  • Мнения: 22 867
моят въпрос май не е много за тук,но ...простете! EmbarassedТа замразява ли се пресен лук и джоджен във фризер? newsm78и КАК СТАВА ТОВА?

Измиваш джоджена, оставаш да се поизцеди, нарязваш наситно, слагаш в пликче и във фризера. Аз така си правя джоджен, дивисил, целина, копър.

# 29
  • Мнения: 1 777
моят въпрос май не е много за тук,но ...простете! EmbarassedТа замразява ли се пресен лук и джоджен във фризер? newsm78и КАК СТАВА ТОВА?

Измиваш джоджена, оставаш да се поизцеди, нарязваш наситно, слагаш в пликче и във фризера. Аз така си правя джоджен, дивисил, целина, копър.
И аз като Лабрекс замразявам ,само че аз не го режа.Листенцата ги прибирам в найлонови пликчета и после във фризера. Като ми трябва вадя и си натрошавам в яденето. Simple Smile

Последна редакция: пт, 22 май 2009, 22:29 от Pety

Общи условия

Активация на акаунт