Захранване със сирене

  • 9 920
  • 34
  •   1
Отговори
# 15
  • Мнения: 1 372
Дадох сирене на 8 месеца. Първоначално изкиснато, а сега вече не. Въведох го с попарата / преди това ползвах извара/ и сега давам почти ежедневно. Давам сирене с попара, трахана и юфка.

# 16
  • София
  • Мнения: 119
Сирене дадох някъде към 7-мия месец беше смес - овче и козе.  Предварително изкиснато - поне 2 дни, добавях го към зеленчуковото пюре наобяд. Постепенно увеличавах количеството - сега давам почти през ден с зеленчуковото пюре. 

# 17
  • Мнения: 1 336
Дадох сега на 8 месеца и половина, искиснато козе сирене. Слагам по малко в зеленчуково пюре. Количество на око, може би около 20 грама сложих днес в спаначено пюре.

# 18
  • Мнения: 4 292
Синът ми беше на около осем месеца, когато опита сирене за първи път. С дъщеря ми още не съм го въвела и май няма да стане в следващите два месеца, съдейки по темповете с които захранвам.

# 19
  • Бургас
  • Мнения: 10 821
Въведох сиренето/изкиснато/ със зеленчуково пюре.Попари не съм правила.

# 20
  • Мнения: 2 658
Въведох сиренето/изкиснато/ със зеленчуково пюре.Попари не съм правила.
И аz по същия начин. На около 8 месеца. Количеството е на око, малка бучка. Слагам почти всеки ден, но понякога пропускам. И никога не слагам, когато давам месно пюре  Peace

# 21
  • Мнения: 15 379
Сирене за първи път предложих на 9 месеца и половина. Тъй като категорично отказа да яде попара, сложих съвсем мъничко - няколко трошички в зеленчуковото пюре. После го слагах в супите, сега вече в много готвени ястия (спанак, коприва, доматена каша и пр.), предлагам го и на сандвич, в салата и пр.

# 22
  • Мнения: 498
Тъй като и на нас ни предстои захранване със сиренце, вярвам че и на мамата пуснала темата би й било интересно, та питането ми е...

кое сирене и по-"полезно", по-"безвредно", по-добре да се захрани с него:
- козе,
- овче,
- краве?

Предполагам, че заради алергията към белтъка на кравето мляко се захранва със козе или овче, но те не са ли по-тежки? И на кои марки съответно купувате? Ясно е, да гледаме да не са от растителен произход.

# 23
  • Мнения: 1 336
Овчето е тежко да, и на мен ми се стори мазничко и затова дадох козе. За марки не знам.
Козето сирене се намира по-трудно, аз лично като купувах имаше само на 2 марки - Жоси и още някаква друга, не помня каква.

# 24
  • Мнения: 15 379
Можеш да опиташ с козе сирене, което се намира изключително лесно в софийските вериги супермаркети.
На мен лично най-много ми допада козето на Маджаров. Други добри сирена от козе мляко са Жоси, Лакрима, Лактис. Ти ще прецениш кое е най-доброто. Обикновено са доста солени и им трябва здраво изкисване.

# 25
  • Мнения: 174
Благодаря на всички включили се мамчета  bouquet
Възникна ми още един въпрос относно изкисването, а той е: Като обезсолявате /изкисвате/ сиренето цялата бучка ли слагате да стои постоянно във вода или само количеството, което ще се дава например днес? И по колко дни изкисвате?

# 26
  • София/Севлиево
  • Мнения: 11 017
Ами аз си слагам цялата бучка и давам от него най-рано след 2 дни.Иначе дребния яде само овче сирене засега.Първо беше в попарата, а сега му правя и макарони или слагам в пюрето.

# 27
  • Мнения: 245
След 8-ия месец, но нито в попара, нито в макарони и до днес, не харесват. Сега най- обичат на препечена филийка. А за изкисването, цялата бучка, след 1 ден съм им давала.

# 28
  • Мнения: 15 379
Винаги изкисвам цялата бучка. Обикновено сипвам топла вода, благодарение на нея сиренето се обезсолява много по-бързо Peace.

# 29
  • София
  • Мнения: 15 221
Цялата бучка. Държа я във вода, докато свърши.

Общи условия

Активация на акаунт