Ползвах рецепта на Блонди / скоро пуснах тема за сладко от ягоди / обаче ми е за първи път и имам чувството че като го отворя зимата няма да се яде.
Първо варих захарен сироп 2 килограма захар с 4 4аени 4аши вода. Варих го един час обаче го оставих за сутринта да варя плода и на сутринта се беше захаросал сиропа. Това значи ли че ще се захароса и самото сладко до зимата ?
Сложих 2 килограма череши и варих още 1,5 часа и стана доста гъсто. Прочетох че е готово когато капнеш капка на чиния и не се стича. Капката трябва ли да е изстинала или да гледам топлата капка как се движи? Колко трябва да е гъсто готовото сладко?
Когато го пълня вряло в буркани колко време трябва да седят обърнати, че не ми се подварява?
Кажете къде бъркам че след обяд ще варя останалите череши и искам да правя и ягоди и ако се окаже че след няколко месеца не стават за ядене ще се гръмна.
Благодаря предварително