Израел 40

  • 18 296
  • 289
  •   1
Отговори
# 60
  • София
  • Мнения: 7 934
...какво е това розовото вътре - гледам кремвирши и сирене викаш - ц , не става  Mr. Green ... Интересно е , бравосТ!

Ами няма никакво ризото вътре. Тестото е направено с грис от ориз. А вътре плънката е пастет от кренвирши, сварени яйца, саламурено и топено сирене.

# 61
  • T"A
  • Мнения: 2 515
Е, дядо Хаджия, обра ми точките с тези фалафелчета  Grinning Баничките мязат на питчици, с тази плънка - пращам ти мъж, 1 брой, на гости, той е мераклия на нови вкусове, пък и да има месце нещо  Rolling Eyes - обича българската кухня много той, но точно тази домашната, на заведение с вкусна типично българска храна не сме попадали...

А шарена сол (споменавала съм) си ръси върху хумуса и всеки път ми обяснява каква страшна комбинация е   Mr. Green
На красота го докарва, на вкус - не знам, че нали  не ям хумус...  Whistling

Аз в България ядях повече фалафел, отколкото тук. Имах си няколко изпитани места, едното беше в подлеза на Цум, като се прибирах с метрото, си купувах за из път (и за вкъщи съм си взимала), обаче с времето развалиха там фалафелите.
Тук на дадена възраст започнаха да ми се лепят фалафелите и ги намалих, пък и щадя корема заради патила... А на 20 можех да ям в неограничени количества, нищо ми нямаше  Rolling Eyes

И обратното го има - в България не ядях лютеница, тук проядох за първи път  Grinning
А, да - мъжът ми и лютеничката слага в хумуса и казва, че е много вкусна комбинация  thumbsup

# 62
  • София
  • Мнения: 7 934
...
Аз в България ядях повече фалафел, отколкото тук. Имах си няколко изпитани места, едното беше в подлеза на Цум, като се прибирах с метрото, си купувах за из път (и за вкъщи съм си взимала), обаче с времето развалиха там фалафелите.
Тук на дадена възраст започнаха да ми се лепят фалафелите и ги намалих, пък и щадя корема заради патила... А на 20 можех да ям в неограничени количества, нищо ми нямаше  Rolling Eyes
...

Сега подлеза до ЦУМ още не го знаем какво ще представлява, щото строят разширението на метрото и почти цялото е затворено. Фалафели продаваха едни араби до градинката на Кристал, ама вече ги няма, така както го няма и едно дюкянче на Женския пазар където пък продаваха израелска кухня.

Между другото нахута ли е толкова калоричен, че чак пък толкова да се пълнее от тия фалафели ?

# 63
  • T"A
  • Мнения: 2 515
Между другото нахута ли е толкова калоричен, че чак пък толкова да се пълнее от тия фалафели ?

Нахутът е калоричен, но по-проблемното е мазнината от пърженото, пържената храна ми се лепи...
Преди години лекувах язва (за което не препоръчват пържено) и от тогава си подбирам храната внимателно, въпреки че всичко ми ОК вече  Grinning
И пържени картофки не ям, въпреки че много обичам.
Има ги и здравословните аргументи, но и грижата за външния вид  Blush

Иначе нахут ям доста, но на зрънца  Peace

# 64
  • София
  • Мнения: 7 934
Между другото нахута ли е толкова калоричен, че чак пък толкова да се пълнее от тия фалафели ?

Нахутът е калоричен, но по-проблемното е мазнината от пърженото, пържената храна ми се лепи...
Преди години лекувах язва (за което не препоръчват пържено) и от тогава си подбирам храната внимателно, въпреки че всичко ми ОК вече  Grinning
И пържени картофки не ям, въпреки че много обичам.
Има ги и здравословните аргументи, но и грижата за външния вид  Blush

Иначе нахут ям доста, но на зрънца  Peace

Е значи единия проблем с мазнината съм го решил, та да не го мисля. Тия от снимките са изпържени с 28 ml олио, така че това не е проблем според мен.

# 65
  • Някъде там...
  • Мнения: 280
Дядо Хаджи,и на мен питчиците ми изглеждат невероятно вкусно,бих си хапнала няколко с кисело млекце  Peace
Ох,Пете да ти кажа как съм се изкушавала от еднократни чаши,чинии и прибори  Mr. Green
Мента, и аз много обичам пържени картофи обаче на мен мъжо не ми дава и вкъщи да правя а вкъщи знам какво ми е олиото  Tired Като съм послушна ми купува МакДоналдс-картофки и хамбургер  Mr. Green

Искам да си опека патладжан.Мога ли да го обеля,сцепя на две и сложа да се пече във фурната? Благодаря за отговора  Embarassed (мама я няма вкъщи та се наложи да се изложа пред вас)

# 66
  • София
  • Мнения: 7 934
...
Искам да си опека патладжан.Мога ли да го обеля,сцепя на две и сложа да се пече във фурната? Благодаря за отговора  Embarassed (мама я няма вкъщи та се наложи да се изложа пред вас)
Ами ние си го печем така цял без да го белим. Измиваме го и аре в една тавичка с хартия за печене отдолу, че да ми не загаря и цапа тавата. После като се опече си го белим. Ама то си зависи от печки от навици и т.н.

# 67
  • Някъде там...
  • Мнения: 280
Дядо Хаджи  Hug

# 68
  • T"A
  • Мнения: 2 515
Борянче, слагаш го цял, само го надупчваш, да не гръмне във фурната. След това го слагаш да изстине и тогава го режеш на две и отвътре обираш вътрешността, обелката я хвърляш.

И аз обичам картофките на Макдоналдс, но не чипса, а потатото. И салатките са им вкусни.
'амбургери не ям.

# 69
  • Някъде там...
  • Мнения: 280
Ех Мента,защо ми каза да го надупча  Mr. Green Какво ще пиша сега във форума  Mr. Green Няма да има описание на размазан патладжан из цялата фурна  Joy
Хабургери от типа МакДоналдс и Бургер Кинг много обичам и Кентъки много обичам...С две думи:Обичам лошата храна  Mr. Green

# 70
  • София
  • Мнения: 7 934
Ех Мента,защо ми каза да го надупча  Mr. Green Какво ще пиша сега във форума  Mr. Green Няма да има описание на размазан патладжан из цялата фурна  Joy
Хабургери от типа МакДоналдс и Бургер Кинг много обичам и Кентъки много обичам...С две думи:Обичам лошата храна  Mr. Green

Тамън да се върна да ти кажа да го надупчиш, тя пък Мента ме изпреварила.

Впрочем сега се сетих, че понеже аз имам чувствителност към сините домати (по-точно бъбреците ми), си ги нарязвам на дебели филии, осолявам ги и ги слагам в една наклонена тава да се оттечат. Та  после си ги печа така на филии нали. Ама пак не ги беля предварително, че така филиите ми се запазват цели и не ми се разкашкват.

# 71
  • Мнения: 46
Борянче хубави съвети са ти дали, а сега от мен един мързелив.В суперите до готовия хумус и разните салати има и хацил тиви(натурален патладжан)-опечен, изчистен, беличък, без нищо-отваряш си кутийката и си приготвяш каквото си  искаш-кьопоолу, за към лютеница, за пълнеж на баница и бурекас.


МОжеш и да си го замразиш във фризера и когато ти потрябва винаги ти е под ръка bowuu

# 72
  • Някъде там...
  • Мнения: 280
Мали,виждала съм го ,но незнам защо реших,че ще пека лично  Mr. Green Да пробвам аз да знам,че съм опитала пък после може да се възползвам и от товята идея  Peace

# 73
  • Мнения: 81
Не трябва ли всеки път да се отцеждат патладжаните,нали са горчиви по принцип? newsm78

Борянче,нали една твоя приятелка също е в Израел и даже пишеше при нас по едно време?
Много ми се губи напоследък Rolling Eyes

# 74
  • Някъде там...
  • Мнения: 280
Права си плюшка Simple Smile Ами тя учи много и ходи на плаж...сега търсят квартира,че живеят с родителите на момчето.Иначе се чувам с нея,имаше изпит взела е устния с гимел  Grinning Тя също почивните дни работи,ходи в казиното на кораба (тя има работна виза) И такива работи ...Ти свърши ли училище Плюше?

Общи условия

Активация на акаунт