Обмяна на хитринки в ястията

  • 20 992
  • 180
  •   1
Отговори
# 75
  • Мнения: 49
кафето-за да не му зе губи аромата не го слагайте в някакви кутии,а го дръжте в найлонова торбичка след отваряне.Аз си мариновам гъби така,режа и на кубчета запържвам ги в зехтин,слагам ги в буркани заедно със сиренца пак нарязани на кубчеа,бахар копър и чесън.Най -отгоре им слагам по едно кръгче пергамент под капачката и след 2 седмици в хладилника стават чудесни.

# 76
  • Мнения: X
ако не искате да ви загарят сърмите,докато ги готвите,покрийте дъното с ред сланина

...или чиния, отгоре също, да не изплуват сърмичките.

и аз ги правя с чиния, но това за сланината не бях чувала. Сега се сетих, че една колежка беше споменала, че ги е правила, като на дъното е нареждала свински ребърца Rolling Eyes

# 77
  • Мнения: 5 001
Като чета за загорели сърми и се чудя.......На мен никога не са ми загаряли.....Ама то е ,защото след като заврят ,намалявам котлона да си къкрят тихичко.....Така стават хем по-вкусни,хем не се развиват от бурното варене,а и не загарят.....А чинията се слага за да ги затиска да не се развиват...

# 78
  • Мнения: 49
Като чета за загорели сърми и се чудя.......На мен никога не са ми загаряли.....Ама то е ,защото след като заврят ,намалявам котлона да си къкрят тихичко.....Така стават хем по-вкусни,хем не се развиват от бурното варене,а и не загарят.....А чинията се слага за да ги затиска да не се развиват...
имам предвид когато се правят в гювеч във фурната-аз лично там ги правя а бабата на мъжа ми даже зелевите сърми им прави запръжка с олио и червен пипер

# 79
  • Мнения: 5 001
Ахааааааа,ясно  Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing
Мерси за разяснението  Hug Hug Hug Hug

# 80
  • Мнения: 1 236
Ако изпечете курабийки, които ви се виждат твърде суховати и хрупкави, то може да ки направите по-мекички по следния лесен начин: сложете ги в найлонов плик, заедно с голямо парче хляб, и оставете да пренощуват. Курабийките ще поемат влагата от хляба и ще омекнат  Wink

За да обелите лесно скилидки чесън, сложете ги за 10 секунди в микровълновата!

Не съхранявайте ябълки и моркови в едно и също чекмедже в хладилника - ябълките изпускат газ, който придава горчивина на морковите.
  chef

# 81
  • Мнения: 23
ако сте яли чесън за да не миришете след това хапнете си някоко листенца пресен магданоз....убива напълно миризмата.

# 82
  • София
  • Мнения: 1 341






Когато пържа филийки олиото го "пречиствам",
като изпържа в него 1/2 ябълка нарязана на филийки.
Олиото става по-светло,ухае хубаво и става за втора употреба

# 83
  • Мнения: 49






Когато пържа филийки олиото го "пречиствам",
като изпържа в него 1/2 ябълка нарязана на филийки.
Олиото става по-светло,ухае хубаво и става за втора употреба
това ми звучи много свежо

# 84
  • Мнения: 1 155
Когато пържите риба, поставете до печката, купичка с малко оцет.....,така няма, да мерише кухнята Ви на риба  Peace

# 85
  • Стара Загора
  • Мнения: 526
Чесън се бели много лесно, ако скилидките се оставят за 10-15 минути в студена вода.

# 86
  • Мнения: 774
За да увира лесно боба, в първата вода слагам 1 л. сода за хляб.

# 87
  • Мнения: 1 650
ако сте яли чесън за да не миришете след това хапнете си някоко листенца пресен магданоз....убива напълно миризмата.
Мммм, много ценен съвет!

# 88
  • Мнения: 68
или сдъвквате едно -две зрънца кафе  Simple Smile

# 89
  • Мнения: 5 001
или сдъвквате едно -две зрънца кафе  Simple Smile
И подправката карамфил също върши работа...Или да се сдъвче паарченце канела(пръчка)

Общи условия

Активация на акаунт