Обмяна на хитринки в ястията

  • 20 995
  • 180
  •   1
Отговори
# 120
  • Мнения: 29
За да стане по крехък св. дроб  преди  да  започнете да го пържите  го подръжте 10 - на мин.  поръсен с сода

# 121
  • София
  • Мнения: 4 142
За да стане по крехък св. дроб  преди  да  започнете да го пържите  го подръжте 10 - на мин.  поръсен с сода
А после го миеш и няма ли дъх на сода? Аз го кисна в оцет разреден с вода за да излезе кръвта , за сода не бях чувала newsm78

# 122
  • Мнения: 1 798
За да стане по крехък св. дроб  преди  да  започнете да го пържите  го подръжте 10 - на мин.  поръсен с сода
Обясни по подробно моля те, и аз чувам за първи път.

# 123
  • Мнения: 29
Поръсва се  нарязания          дроб с една равна лъжичка сода и се обърква добре.  Престоява така около 10-на  минути и след това се измива.

# 124
  • София
  • Мнения: 4 142
Поръсва се  нарязания          дроб с една равна лъжичка сода и се обърква добре.  Престоява така около 10-на  минути и след това се измива.
Peace

# 125
  • Мнения: 80
Аз пък варя месото във вино, телешкото особено, и когато остане сухо започвам същинския процес на готвене. Така става крехко, сочно и пикантно.

# 126
  • Мнения: 4 916
Аз слагам по една капачка твърд алкохол на месото, за да уври по-добре.

# 127
  • Мнения: 1 236
Аз слагам по една капачка твърд алкохол на месото, за да уври по-добре.

И аз слагам, коняк, на свинско и телешко.

# 128
  • Мнения: 321
ехо,кремче здравей. аз оставям за 1 час дроб от всякакъв вид в прясно мляко. няма дъх,крехък е и просто фантастичен.         
да ви кажа и как правя ориз,така ,че да остане зърно по зърно. ориз към вода 1 към 1.щом кипне,намалявам котлона на мин.степен. затварям с капак,който не вдигам по никакъв повод. стои така 20 мин. след това изгасям и оставям още 20. НЕ ВДИГАМ КАПАКА ДО КРАЯ. става жесток.

Последна редакция: ср, 05 авг 2009, 10:51 от чушчица

# 129
  • Мнения: 826
Момичета, не исках да пускам нова тема, за това ще питам тук... дано да се връзва с темичката.
Варих дългозърнест бял ориз, за да правя ориз със зеленчуци по китайски. Стани си ми яденето (вече съм се специализирала), но остана доста голямо количество варен ориз. Нещо не го прецених хич.  Blush Варила съм го в леко подсолена вода. Дайте съвет как мога да го оползотворя, защото не ми се иска да го хвърлям?

# 130
  • Мнения: 720
Погледни това, може да ти свърши работа. http://www.receptite.com/recepta.php?r=10457

# 131
  • Мнения: 321
НАПРАВИ ГО НА ОРИЗОВА САЛАТА. майонеза,настърган морков ,чесън на вкус и парченца бекон,предварително запържени без мазнина.пропорции не давам,защото не зная какво е количеството ти. или запържен ориз по китайски. направи лек омлет от 1 яйце ,нарежи го на парченца. оризът запържи в зехтин за кратко и му добави соя сос и краставица на дребни парченца,без семенната им част.

# 132
  • Мнения: 720
Сега се сетих и аз за една салата. Варен бял ориз със ситно нарязани краставички, копър, чесън и сол.
Дует Ритон преди готини я приготвиха в "Бон Апети".

# 133
  • София
  • Мнения: 3 789
Дендри, аз правя любима на мъж ми студена салата. Към ориза (изцеден и изстуден) добавям нарязан на кубчета домат, варено яйце, зелен лук (става и със стар), консерва риба тон, черен пипер, сол, зехтин/ олио, лимонов сок..... Става разкошна свежа и питателна салата. Той добавя и огромно количество допълнително лимонов и соев сос, но на мен не ми е по вкуса Crazy

# 134
  • Географският център на България-Габрово
  • Мнения: 593
Ето още едно предложение Италиански аранчини


http://www.gotvetesmen.com/forum/index.php/topic,733.msg6920.html#msg6920

Общи условия

Активация на акаунт