Обмяна на хитринки в ястията

  • 20 997
  • 180
  •   1
Отговори
# 150
  • забравих си мисълта...
  • Мнения: 5 728
Не успях да прочета цялата темата, пък може и да не ви се стори хитринка, но от 6 години насам салата от печени чушки я правя само така.
Вместо копър или магданоз, на чушките слагам прясна чубрица, ако нямам прясна, слагам сушена. Става божествени.
И за друго се сетих, като изпека чушките ги слагам в найлонов плик. Така се задушават и после се белят много лесно.

Обожавам чубрицата и това ще го опитам непременно.  Hug

Последна редакция: вт, 10 ное 2009, 18:43 от Venetta

# 151
  • Мнения: 49
Свински джолан когато си купя първо го сварявам и после си го правя както искам във фурната,но сварения бульон го слагам в правоъгълна купа и вътре му слагам варени зеленчуци,оставям го за няколко часа в хладилника и после той става като желе което режа на парчета-страхотна гарнитура става с естествен желатин

# 152
  • Стара Загора
  • Мнения: 526
Печените чушки слагам в тенджера, на дъното на която има малко вода и захлупвам с капака. След като постоят така се белят много лесно.
На доматения сос, като започне на ври, докато още е по-рядък слагам щипка сода - така се маха киселината, а като се сгъсти - сол и малко захар.

# 153
  • Мнения: 49
като ме мързи да правя руло стефани,си купувам кюфтета и го разстилам вътре им слагам по половин варено яйце,кис.краставички и кашкавал и пак ги правя на топки,после ги слагам за половин час във фурната

# 154
  • всеки тежи на мястото си, та и аз ...
  • Мнения: 726
като ме мързи да правя руло стефани,си купувам кюфтета и го разстилам вътре им слагам по половин варено яйце,кис.краставички и кашкавал и пак ги правя на топки,после ги слагам за половин час във фурната

Благодаря, Дивайла, за прекрасната идея. Ако знаеш колко често ме врънкат за руло Стефани. Сега ще правя по-често!  Hug

# 155
  • София
  • Мнения: 1 762
Като ме до мързи и мен да правя руло Стефани  Wink, нарязвам киселите краставички на ситно, добавям царевица, грах, червена чушка  и топено сирене. Всичко това с подправките го омешвам хубаво с каймата. Пека го в кексовата форма и му казваме Мозайка  Peace

# 156
  • София
  • Мнения: 4 142
Аз пък правя питка с кайма, умесвам я с подправки, разделям я на две едната част разстилам в/у намазана с олио тавичка и отгоре редя каквото има в хладилника кренвирш, филе, кашкавал, пушено сирене и гъби. От горе разстилам другата част от каймата и сипвам ½ ч.ч. прясно мляко. Пече се на умерена фурна – става много лесно и е най – добрия вариант за ненадейни гости. Малко спам и от мен  bouquet

# 157
  • Страната на приказките
  • Мнения: 369
Когато ми трябват бързо картофени кюфтета, използвам картофено пюре на прах. Слагам всичко, както и в другите, но самото картофено пюре го разбърквам в по-малко вода, да стане много гъсто и тогава добавям каквото е необходимо-яйце, сирене, подправки. По този начин съкращавам доста от времето за варене, белене и мачкане на картофите.

# 158
  • Пловдив
  • Мнения: 903
Супер звучи това с картофите, ще опитам.   Hug
Аз пък когато приготвям картофено пюре варя картофите белени и още топли ги мачкам, като оставям малко от водата, в която са вряли. Така става по-пухкаво.




И аз така. Стават много пухкави. Grinning

# 159
  • Мнения: 1 983
Не е хитринка, а по-скоро рецепта за гарнитура, която майка ми ми каза.
100 грама масло го запържвам леко, после в него слагам 1 шепа кус-кус, като покафенее леко, слагам и 1 к.ч. ориз и 3 к.ч. вода, сол и черен пипер на вкус. Оставям да се свари оризът.
Става много вкусно, сега пак го направих.  bouquet

# 160
  • всеки тежи на мястото си, та и аз ...
  • Мнения: 726
Олиана, а към какво върви гарнитурата кус-кус и ориз? Звучи ми интересно и бих експериментирала.

# 161
  • Мнения: 1 983
Олиана, а към какво върви гарнитурата кус-кус и ориз? Звучи ми интересно и бих експериментирала.
Ами сега го направих със сандвичи. Embarassed Ама малката много го обича и ме помоли.
Иначе съм го яла с барбекю. Но аз по принцип съм всеядно Mr. Green, и не ми прави впечатление какво с какво да ям.

# 162
  • Мнения: 1 777
Не е хитринка, а по-скоро рецепта за гарнитура, която майка ми ми каза.
100 грама масло го запържвам леко, после в него слагам 1 шепа кус-кус, като покафенее леко, слагам и 1 к.ч. ориз и 3 к.ч. вода, сол и черен пипер на вкус. Оставям да се свари оризът.
Става много вкусно, сега пак го направих.  bouquet
И аз правя нещо подобно само ,че вместо кус кус ,слагам фиде или от тънките спагети. Simple Smile

# 163
  • Мнения: 1 236
Не е хитринка, а по-скоро рецепта за гарнитура, която майка ми ми каза.
100 грама масло го запържвам леко, после в него слагам 1 шепа кус-кус, като покафенее леко, слагам и 1 к.ч. ориз и 3 к.ч. вода, сол и черен пипер на вкус. Оставям да се свари оризът.
Става много вкусно, сега пак го направих.  bouquet
И аз правя нещо подобно само ,че вместо кус кус ,слагам фиде или от тънките спагети. Simple Smile

Ориза с тънките спагети го готвя целенасочено като гарнитура за риба. Гарнирам със задушени моркови и става ммммм  Grinning

Кус-кус обаче добавям в ориза само в случай на грешка - ако се случи да сложа повече вода  Crazy Ако видя че ориза няма да поеме цялата вода, добавям кускус, който поема течността веднага и се получава същия перфектен резултат както при идеални пропорции  Laughing
Веднъж добавях кус-кус и при готвене на макарони на фурна. Стана супер нова манджа  Laughing Никой не позна че е станало за поправяне на грешката на готвача  Joy

# 164
  • Мнения: 262
Дами от снощи ровя като кокошка,и пусто не се сещам къде точно четох за палачинки с кисело мляко.Неразполагам спрясно а искам да направя на децата,но не намирам рецептата Embarassed.
Айде който може да помогне давайте,че трябва да са за закуска Embarassed(добре че децата спят до късно) Praynig

X Реклама

Общи условия

Активация на акаунт