Обмяна на хитринки в ястията

  • 20 997
  • 180
  •   2
Отговори
# 165
  • Мнения: 1 798
Дами от снощи ровя като кокошка,и пусто не се сещам къде точно четох за палачинки с кисело мляко.Неразполагам спрясно а искам да направя на децата,но не намирам рецептата Embarassed.
Айде който може да помогне давайте,че трябва да са за закуска Embarassed(добре че децата спят до късно) Praynig
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=273156.0 - заповядай

# 166
  • Мнения: 262
Дами от снощи ровя като кокошка,и пусто не се сещам къде точно четох за палачинки с кисело мляко.Неразполагам спрясно а искам да направя на децата,но не намирам рецептата Embarassed.
Айде който може да помогне давайте,че трябва да са за закуска Embarassed(добре че децата спят до късно) Praynig
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=273156.0 - заповядай

Мерсиииииииииииииииии,бягам в кухнята Hug  bouquet

# 167
  • Мнения: 49
ПЪлнени пилешки бутчета
Обезкостявам долни бутчета и ги мариновам в соев сос,червен пипер,горчица,черен пипер,чубрица и един бульон. Пълня ги с гъби и топено сирене,слагам ги за 40 мин. във фурната.

# 168
  • София
  • Мнения: 1 341





Да споделя с вас как се съхраняват портокалови/ лимонови корички за сладкиши:
корите се накисват за 1-2 часа във вода, после се оставят да се отцедят и се нарязват на кубчета.
На дъното на буркан се слага 1 шепа корички, поръсват се със захар, пак корички;пак захар и така докато напълните буркана.
Съхранява се в хладилника за около 6 месеца.

# 169
  • Мнения: 4 916





Да споделя с вас как се съхраняват портокалови/ лимонови корички за сладкиши:
корите се накисват за 1-2 часа във вода, после се оставят да се отцедят и се нарязват на кубчета.
На дъното на буркан се слага 1 шепа корички, поръсват се със захар, пак корички;пак захар и така докато напълните буркана.
Съхранява се в хладилника за около 6 месеца.

А как миете корите на цитрусите? Аз ги мия със сапун и топла вода, заради парафина, с който ги лъскат. Не съм сапунисвала само когато съм била сигурна, че са набрани същата сутрин, но това в Бг го няма.

# 170
  • Мнения: 8 242
А защо се съхраняват корите.. и то 6м.. при условие, че ги има постоянно на пазара  newsm78

# 171
  • Мнения: 202
А защо се съхраняват корите.. и то 6м.. при условие, че ги има постоянно на пазара  newsm78
Би ли казала къде си виждала, защото специално си търся портокалови и никъде досега не съм намерила. Мерси   bouquet

# 172
  • Мнения: 4 916
В Била и по-големите магазини има - портокалови, лимонови...

# 173
  • Мнения: 1 252
Изчетох ви ! Страхотна тема   bouquet

# 174
  • Бургас
  • Мнения: 1 202
Когато приготвям доматеното пюре,за да го добавям към боба,в тенджерката,в която го задушавам слагам 1 с.л. захар.След като поизври течността /това правя в отделна от боба тенджера/,добавям и малко сол.След това изсипвам при останалата смес,овкусявам със сол,подправки и добавям още малко захар.Боба става невероятно вкусен,защото захарта убива киселинността на домата-без значение дали е пюре или друго.
На други манджи с домати също винаги добавям захар,но малко разбира се.

# 175
  • Мнения: 1 252
На боб не слагам домати.
Само на боб по "манастирски"- слагам

# 176
  • на Земята
  • Мнения: 291
Изпечените чушки слагам веднага в затворен съд,поръсени със сол.Белят се много лесно.
Ако мазнината пръска при пържене,поръсвам със сол.
Когато пържа картофки,слагам сол в мазнината.
5 мин.са достатъчни за да се смени въздуха в стаята,която проветрявате.
Яйцето за застройка на супата изваждам от хладилника още в началото на готвенето.
В сместа за кюфтета прибавям и ситно нарязана червена чушка,може и сварен,намачкан картоф,много вкусно.
ако се сетя още,ще допълвам.

# 177
  • София
  • Мнения: 1 341





За да ми стане картофеното пюре бяло и пухкаво слагам картобите обелени и нарязани на кубчета.
Във водата добавям сол, кр. масло и малко пр.мляко.

# 178
  • Мнения: 1 639





За да ми стане картофеното пюре бяло и пухкаво слагам картобите обелени и нарязани на кубчета.
Във водата добавям сол, кр. масло и малко пр.мляко.
    Аз добавям и едно сурово яйце и бъркам бързо, за да се разбие добре. Ако яйцето е домашно, пюрето става оранжево.
       Иначе за улеснение, правя пюрето с майонеза: сварените картофи+ 1 майонеза, която замества всичко останало. Wink

# 179
  • Видин
  • Мнения: 29
След като омеся добре тестото за питка /да не лепне/  го удрям 50 пъти в масата. Става много мекичко и втасва по-бързо.

  А най-добре се получава,когато малко преди това сте се скарали с пловинката си!Биеш го онова ми ти тесто, представяйки си,че това е той! Twisted Evil Хем си изливаш яда, хем пък тестото става душичка! Laughing

Общи условия

Активация на акаунт