Заведение или магазин?

  • 4 476
  • 70
  •   1
Отговори
  • Пловдив
  • Мнения: 2 388
В голяма чуденка сме с моя мъж....
Така....имаме едни парички,които искаме да вложим в нещо наше.Е,не съвсем,понеже ще е под наем,но все пак...
С оглед на положението/кризата/,кой е по-добрият избор,за начало на собствен бизнес,според вас ?Ние повече клоним към заведение,защото аз имам опит в сферата.Но се двоумим,кое би вървяло повече.Знам,че всичко е относително,но все пак си е важно решение.
Вие кое бихте избрали? Rolling Eyes

# 1
  • Мнения: 515
Гласувах за заведение , това би бил моят избор, днес тъкмо гледах как затвориха поредния магазин за хранителни стоки до нас..

# 2
  • Ямбол
  • Мнения: 28 236
Аз бих и съм избрала магазин.
Заведението е по-ангажиращо, не се знае какви клиенти ще ти станат редовни и изобщо дали ще ги има, докато в магазина, особено хранителен, е по-вероятно да имаш такива. А и сега в кризата хората си свиват разходите по заведения, но пък храна все пак купуват.
Това с наема също създава главоболия, не е задължително, но се случва, особено като го разработиш добре и дойде собственика и си го вземе.

# 3
  • Мнения: 417
Заведение.След толкова много хипермаркети малките магазини за хр.стоки не оцеляват.

# 4
  • Пловдив
  • Мнения: 2 388
Заведение.След толкова много хипермаркети малките магазини за хр.стоки не оцеляват.
абе и на мен така ми се струва.....затова се чудим....ужас!пуши ми главата

# 5
  • Мнения: 743
Заведение, мисля, че това е по-добрият вариант. Хората винаги си намират поводи за почерпки!
Винаги съм искала да имам малък ресторант. Да не е с типична българска кухня, по-скоро смесица от италианска и гръцка.
Все още не съм осъществила тази си мечта, но някой ден, надявам се .... Peace

# 6
  • Мнения: 54
Заведение. Едно заради хипермаркетите и друго заради кризата. Когато е криза и безработица всички безработни са по кафенетата. Laughing

# 7
  • Мнения: 1 517
Заведение  Peace

Каквото и да решите, УСПЕХ в начинанието   bouquet

# 8
  • Мнения: 2 829
и аз съм в подобна чуденка Thinking

...............................................................................

успех ви желая!!!

# 9
  • Пловдив
  • Мнения: 2 388
Филаделфия,дано! Hug
Искаме го това от години.Дано успеем.Даже и работа напускам вече,до края на месеца съм и край.Фирмата ми е готова,остава да намерим нещо по наш вкус.Агентката даано да свърши по-бързо работа!
Благодаря ти за пожеланията!



и аз съм в подобна чуденка Thinking

...............................................................................

успех ви желая!!!
и накъде клониш?

# 10
  • Мнения: 2 829
 към заведение  клоняThinking
тип кафене--готови сандвичи,доставка на торти и пасти
коктейли
нещо такова
маломерно ще е
макар ,че и магазин ми се върти--обаче от типа--сладки ,пакетирани неща ,алкохол цигари --такъв тип

# 11
  • Пловдив
  • Мнения: 2 388
заведение Thinking
тип кафене--готови сандвичи,доставка на торти и пасти
коктейли
нещо такова
маломерно ще е
и ние така.успех и на теб Hug

# 12
  • Мнения: 2 829
Мерси,мерси Hug

дано станат нещата при мен

# 13
  • Мнения: 25 664
Хранителен магазин - втора употреба. Натам вървят нещата...
А ако е заведение - да е социална кухня.

# 14
  • Мнения: 274
До колкото разбирам става въпрос за малко кафене или магазинче, анли?
С малко пари, маломерно и тн..

Кво да ти кажа... Без значение. И в двата случая давам  година живот или максимум 2 кретане.
Освен ако не е на уникално място или не предлагате нещо уникално. Иначе  - сори.

Успех желая и помислете за други варианти да умножите парите си.  Peace

# 15
  • Мнения: 2 829
Мерси ,Марадон!
както винаги ценен съвет  Peace Wink


Как Сийка,,натам вървят нещата

# 16
  • Пловдив
  • Мнения: 2 388
До колкото разбирам става въпрос за малко кафене или магазинче, анли?
С малко пари, маломерно и тн..

Кво да ти кажа... Без значение. И в двата случая давам  година живот или максимум 2 кретане.
Освен ако не е на уникално място или не предлагате нещо уникално. Иначе  - сори.

Успех желая и помислете за други варианти да умножите парите си.  Peace

До колкото разбирам става въпрос за малко кафене или магазинче, анли?
С малко пари, маломерно и тн..

Кво да ти кажа... Без значение. И в двата случая давам  година живот или максимум 2 кретане.
Освен ако не е на уникално място или не предлагате нещо уникално. Иначе  - сори.

Успех желая и помислете за други варианти да умножите парите си.  Peace

ти пък?на кафе не ходиш ли?

# 17
  • Мнения: 24
Мечтата ми е да имам бар на плажа Simple Smile

# 18
  • Мнения: 25 664
А моята - да имам плаж край бара.  Laughing

# 19
  • Мнения: 5 462
E кво общо има това Марадона или кото и да е друг пишещ тук дали ходи на кафе или не ???
Тръгвате да правите бизнес с неща от които хората някога преди доста време са направили някой друг лев , но не и сега .Онзи ден една мама писа пък че искала аптека да отваря , ами те аптеките поголовно затварят вече ..
Тези бизнеси са на доизживяване (особено магазинче (при това под наем ) за хранителн стоки ).
Това е супер неуспешен вид бизнес който ако сега го почва някой е направо луд .
Освен ако не продава нещо много по различно(както каза Марадона ) като продукт пак хранителен но различен от масовия , иначе един обикновен магазин за хранителни стоки .. ще загубиш със сигурност.
Послушай Сели и друг път съм казвала той знае какво говори. Peace

# 20
  • Мнения: 2 829
 Joy Joy Joy Joy


Маркрит ,кефиш Mr. Green

интересно ми е,каква идея би дала...

Как Сийка--като тук нали http://images.google.com/images?q=tbn:fMHSR8JRAbVsYM:http://4.bp … 0/mem10-beach.jpg
ех размечтах се

Последна редакция: ср, 24 юни 2009, 16:03 от MЪНКИ

# 21
  • Мнения: 5 462
Joy Joy Joy Joy


Маркрит ,кефиш Mr. Green

интересно ми е,каква идея би дала...

как Сийка--като тук нали http://images.google.com/images?q=tbn:fMHSR8JRAbVsYM:http://4.bp … 0/mem10-beach.jpg
ех размечтах се
Мънки , имам идея .. но естествено няма да я кажа .Много е интересна даже , но що трябва да я споделям  ???От къв зор .Чакам нещо и ще я осъществя и тази си идея . Peace

# 22
  • Мнения: 481
В условия на криза,не е най-удачно да се влагат пари в точно такъв бизнес.Но пък не е удачно и да влагаш пари в нещо от което не разбираш.Щом в тази сфера имате опит,значи правилно сте се насочили.
Моят съвет е да направите и двете .Сега ще го обясня с пример.
Магазин за паста,зехтин,олио.Продават се пакетирани,има щанд за всякакви керамични съдове-за подправки,олио,бурканчета-красиви неща,които стават и за подарък.Щанд за вино.Хладилен щанд с готови салати с паста.И място с 5-6 масички или навън -където може да хапне човек салати,паста,да изпие чаша вино.За да е успешно обаче,зависи от мястото където ще е.За квартален магазин не става.Трябва да е на оживено място близо до офиси,до магазини...
А,най-добре не ме слушайте....аз не съм в Бг и нямам реална представа от нещата там.Въпреки ,че чета всеки ден форуми и новини

# 23
  • Мнения: 1 212
В което и от двете да инвестирате би имало успех,
стига да се подхване както трябва и да се управлява добре.

Точно онзи ден се чудех гледайки разни ми ти новостроящи комплекси
в пукащата се по шефовете си столица ....
Винаги има нужда и от някое магазинче на "кьоше" , което да обира необходимостта от
спешни покупки.
Всички пазаруваме от мега - маркетите, имаме си карти, събираме точки и прочие , ама с ръка на сърцето
си признайте,  не ви ли се е случвало да прескачате до най-близкото квартално магазинче я за яйца, масло
или каквото там сте забравили ?
В някои европейски държави кварталните магазинчета са с лого Билла / просто умален вариант/ или някой друг гигант
с цяла верига такива .... затова няма място за дребните риби.
Тук при нас да стане това , ако стане .... ще мине много време .

# 24
  • Мнения: 24
Мислила съм си за магазинче с подправки, най-различни и екзотични.

# 25
  • Мнения: 5 462
Засрамена се отеглям от темата ...
Абсолютна патка съм която нищо не разбира.
 newsm09 Weary

# 26
  • Мнения: 593
До колкото разбирам става въпрос за малко кафене или магазинче, анли?
С малко пари, маломерно и тн..

Кво да ти кажа... Без значение. И в двата случая давам  година живот или максимум 2 кретане.
Освен ако не е на уникално място или не предлагате нещо уникално. Иначе  - сори.

Успех желая и помислете за други варианти да умножите парите си.  Peace

За съжаление, Марадона е прав.

Големите риби изяждат малките.

# 27
  • Here, There and Everywhere
  • Мнения: 373
В някои европейски държави кварталните магазинчета са с лого Билла / просто умален вариант/ или някой друг гигант
с цяла верига такива .... затова няма място за дребните риби.
Тук при нас да стане това , ако стане .... ще мине много време .
За съжаление, мисля, че точно това се случва вече и с магазините, и с аптеките дори- веригите задушават дребните. Не мисля, че ще мине много време.
Съвет към авторката- мястото би било определящо, според мен- какво има наоколо, какви магазини и заведения пр. Успех, все пак!

Последна редакция: ср, 24 юни 2009, 17:06 от pirinka

# 28
  • Мнения: 9 865
Аз бих избрала заведение, но зависи как ще се направи. Дори и квартално да е,
може да бъде доходоносно, стига човек да разбира от тези работи. Ако ще е
поредното караванесто с бира и кафе в пластмасови чашки, мноу ясно, че няма
да има небивал успех.
ХС-тата са ценни, където ги няма. Ако в района има още 5... няма смисъл от 6-ти.
Хипер-мега маркети, ама в Орландо(вци), например, не е стъпила нито една верига,
разбираемо де, и хората си пазаруват в бакалиите, където на прятелски начала се
обсъждат мазоли, плетки и рецепти за кексове. Отплеснах се.

# 29
  • Мнения: 6 206
Бих избрала това, което разбирам.
Бих го направила уникално. Ама уникално да идват през два квартала при мен.
И дали е заведение или магазин няма значение.
Преди два дни влезнах в квартално магазинче хранително - ама подредено, ама чисто, направо блести, едно усмихнато момиче ме посреща, отваря ми вратата, 300% беше собственичката. Всичко пипнато както трябва - отпред красиво направено правилните и хубави зеленчуци и плодове, верно по-скъпи от пазара, но са там, вестници, по нещата наредени за детски лакомства разбрах, че зарежда човек, който си разбира от нещата. Влезнах за вода, а си излезнах с 5 неща - вестници, плодове, вода, вълшебни сламки за детето и тн т. Не вярвам, че това магазинче ще затвори скоро. Дано не.
По същия начин е заведението. Едно капучино да направиш се иска майсторлък. Дори кафето си е цяла наука.
Така че - захващайте се само с неща, от които разбирате. Иначе шанс не знам как може да има.
Квартални заведения и магазини под път и над път. Защо да дойдат точно при теб? Само защото си им по път. Само това вече не е достатъчно. Отделно тези попътните места са заети от години и никой не ги пуска. Или ако ги пусне, ще е такъв наема, че забрави.

# 30
  • Мнения: 701
Ето един разумен съвет от мен като икономист. Изчакайте малко, още поне 1 година, за да видите накъде вървят нещата в общ план. А междувременно сложете парите в някакъв депозит. С малко, но ще нарастнат. А да - и още повече като е под наем ... Моят съвет е да не почвате сега.

# 31
  • Мнения: 22
    И аз подкрепям Марадона. Peace Помислете за нещо по- различно. В тези времена да имаш кеш пара си е предимство / зависи от капитала, разбира се/.

# 32
  • при принцесите
  • Мнения: 90
...
В някои европейски държави кварталните магазинчета са с лого Билла / просто умален вариант/ или някой друг гигант
с цяла верига такива .... затова няма място за дребните риби.
Тук при нас да стане това , ако стане .... ще мине много време .

Вече има такава Билла и у нас - София, Младост-4 Peace
Гласувах и аз за заведение. Успех Simple Smile

# 33
  • Мнения: 298
Ние имаме заведение и магазини,но ако трябва да избирам м/у двете,то бих избрала магазин.  Peace

# 34
  • Мнения: 617
И кой ще влиза след 1.07.2010г. в заведението/кафене/, като забранят цигарките?
Аз имам кафене и от сега съм я замислила работата...май ще преминавам на сладкарница с детски кът...там щът не щът няма да пушат, ама трябва да ходят. Laughing

# 35
  • Мнения: 843
  Точно хр- стоки  ли  смяташ?
       Имала съм  и двете.  Заведението  е по- приятно като цяло за работа.  Но е с доста дълго работно време, ако искаш да оцелееш.    Тоест трябва да имаш 2 екипа за работа.
       Печалбата е по- несигурна..  Докато го разработиш  си на загуба.  После става "модерно" в квартала  и потича.  Това е до време.
      Накрая остават постоянните клиенти. /   Офиси, работещи, съкварталци и приятели/   някои случайно минаващи или очаровани.   Разбира се зависи колко е голямо.  Най - мъничките гаражчета издържат финасово до 2 души/ непретенциозни/ на обикновено място в нормален квартал.
      Хранителните стоки е страхотна хамалогия  и слугуване на квартала. Е, в това е идеята, иначе ще идат до другия ъгъл.  Нормата на печалба е по- постоянна и ако няма рязка инфлация,  не си на загуба. Много работа, чести ревизии / вътрешни/ Много изисквания, много познания за стоките,  сериозно познаване на сертификати  / не, че не могат да те преметнат/  охххх  и пр. и прочие . ток, ток, ток..
            Много неща са и при двата вида обекти,  но да не досаждам на останалите.   Питай на ЛС,  ако  се сетиш нещо.


     и при двата варианта имаш доста изисквания от инстанции.. тичане и перипетии..  Така беше преди години, така е сега.
  Друг вид търговия е  по лесна.. точно  хр. стоки ...уф.
 Каквото и да решиш, успех!!!!  Simple Smile)) 
   

Последна редакция: ср, 24 юни 2009, 20:39 от Найка

# 36
  • Пловдив
  • Мнения: 2 388
Определено заведението води в анкетата,както и в моя опит.Така че ще е това.
Парите в депозит няма да ги сложим,защото ако не ги вложим сега в бизнес,няма кога да е.Толкова бързо ще им намерим друго предназначение,че....не ми се говори.Знаете-ремонти,морета,чужбини...и още куп неща и дупки могат да се запълнят с тях.И накрая ще останат малко и за нищо няма да стигат.Та затова сме твърдо решени да действаме.
Съдейки по наши познати и по още куп неща,хубавото заведение,онова,в което ти е кеф да седнеш,винаги е на мода.И ще бъде.Така мислим ние.Човек за кафенце парички винаги има....пък и за биричка с картофки.....      Wink

# 37
  • София
  • Мнения: 2 840
Най-добре да е нещо като закусвалня с готвена храна. На място, където има офиси и хората обядват. Не ресторант, а напретенциозно, с дневно меню, което се изяжда на обяд.
Малко магазинче за хранителни стоки може да оцелее само в квартал, където няма хипермаркет. Заведението, ако не е от типа "малка квартална кръчма", няма да го бъде за дълго.

# 38
  • Boston, MA
  • Мнения: 3 105
Вие ли ще го "въртите", или ще го давате под наем? Работили ли сте подобно нещо преди?

Съгласна съм с Марадона - според мен и двата бизнеса са или непечеливши, или за кратко време, и то слабо печеливши. Много хора подценяват количеството труд и ангажираност, която отива в такъв уж никакъв търговски обект. Аз не бих се наела.

Моят съвет е, ако държите да започнете бизнес, започете го в сферата, в която сте работили досега.

Не е вярно, че хубавото заведение винаги е на мода, естеството на бизнеса със заведенията е такъв, че бързо им се мени модата.

# 39
  • Мнения: 298
Най-добре да е нещо като закусвалня с готвена храна. На място, където има офиси и хората обядват. Не ресторант, а напретенциозно, с дневно меню, което се изяжда на обяд.

 smile3521

# 40
  • Пловдив
  • Мнения: 2 388
Вие ли ще го "въртите", или ще го давате под наем? Работили ли сте подобно нещо преди?

Съгласна съм с Марадона - според мен и двата бизнеса са или непечеливши, или за кратко време, и то слабо печеливши. Много хора подценяват количеството труд и ангажираност, която отива в такъв уж никакъв търговски обект. Аз не бих се наела.

Моят съвет е, ако държите да започнете бизнес, започете го в сферата, в която сте работили досега.

Не е вярно, че хубавото заведение винаги е на мода, естеството на бизнеса със заведенията е такъв, че бързо им се мени модата.
Ние ще го въртим.Аз главно.От двама ни,аз съм тази с опита в сферата.Била съм управителка,барманка и сервиторка.Прекрасно знам,специално за заведението,що за труд се иска.И не мисля,че това е ''уж никакъв търговски обект''.Напротив. Peace

# 41
  • Boston, MA
  • Мнения: 3 105
Ами, успех ви пожелавам тогава. Важното е да знаете с какво се захващате, да сте убедени, че го можете.

# 42
  • София
  • Мнения: 5 074
И в двата случая ти трябват много пари.
Помисли добре, може и да не ти стигнат, за да го приведеш в действие.
Зная го, защото това ми е бизнеса - и двата варианта.

# 43
  • Мнения: 582
  Аз избрах заведение. Живот и здраве започваме от началото на юли. Знам, че е криза, знам,че може и по-добри времена да дойдат, но въпросното заведение ни изпадна след дълго чакане. На добро място е, с добър интериор и оборудване. Остава някой да се захване сериозно и да го развърти. Работили сме в сферата и знам за какво иде реч. При всички положения по-добре да работя за себе си, от колкото за някой друг.
  Успех на авторката! Щом така си решила, давай смело. Ти си знаеш колко работа и упоритост те очакват, но мисля, че ако го направиш с желание и хъс ще стане. Ааа...и по-добрият вариант определено е заведение. Малките магазини биват погълнати от хипермаркетите с главоломна сила, така че аз не бих рискувала.

# 44
  • Мнения: 2
Само на мен ли ми се струва, че последният разход, който биха зачеркнали повечето в България, е от ядене и пиене навън? Особено пиенето  Laughing
Успех.
А къде мислите да го отворите?

# 45
  • Пловдив
  • Мнения: 2 388
Само на мен ли ми се струва, че последният разход, който биха зачеркнали повечето в България, е от ядене и пиене навън? Особено пиенето  Laughing
Успех.
А къде мислите да го отворите?

В Пловдив.Още търсим,не мога да кажа на 100% къде ще е. Peace
И да,на мен също така ми се струва. Wink

# 46
  • Мнения: 835
В тази криза хората няма да спрат да ядат.така, че хранителни стоки или тип сладки и безалкохолни ще върви.до нас вече 2бр хр.стоки отвориха - нови и май им потръгна....
Успехи

# 47
  • Мнения: 1 800
аз бих избрала заведение, но при условие, че е на идеално място и се предлага нещо различно от всичко наоколо. Кафе, безалкохолни, бира и 5 вида сандвичи няма да го направят печалившо за дълго.

и магазин би вървял, ако е в район, където няма голям маркет или квартален магазин и е хубаво и добре зареден.

# 48
  • Мнения: 0
Ако направите заведение което да е различно и интересно най вероятно ше успеете да си създадете клиенти. Докато с магазин - магазина си е магазин има ги много и то със една и съща стока.........

# 49
  • На земята, която е всъщност звезда.
  • Мнения: 2 540

Най-добре да е нещо като закусвалня с готвена храна. На място, където има офиси и хората обядват. Не ресторант, а напретенциозно, с дневно меню, което се изяжда на обяд.


Имам познат който подхвана такъв тип заведение и...сега отваря трето. Бързо, евтино и често вкусно. Може и за вкъщи.

На Любен Каравелов в София има такова кръчме, При батко без татко се казва  #Crazy. Значи хигиена нулева, обслужване грубо, порции средни към малки, обаче гозбите като от столовете и кухните /кюфтета, кебапчета, пържоли, салати, свинско със зеле, пиле /каквито варианти се сетите/, домати с ориз, телешко с грах, мусака, боб, гъби с ориз и т.н. Ястията се въртят, за да не се повтарят. И средна цена 4 лв. Винаги има хора, на обяд винаги е фул! От пенсии до адвокати. Като ми писне да поръчвам пици или сандвичи, и аз си взимам. Това чудо просто ... няма фалит! Laughing

# 50
  • София
  • Мнения: 4 258
Аз пък се чудя защо в София няма повече малки хлебопекарни с най-различни видове хляб и вкусни току-що изпечени сладкиши? Като "JoVan холандския пекар"  Heart Eyes Щерките друг хляб не признават!

# 51
  • Мнения: 3
Ако се обединят и двете идеи, ще се получи кулинарен магазин.

# 52
  • Мнения: 2 478
Всичко се определя от районът, търсенето, предлагането, платежоспособността в районът, конкуренцията. Насочете се към мястото, където ще е позициониран магазинът/заведението и преценете по горните критерии.
Ние се занимаваме с магазини, хранителни борси и заведение. От опит казвам, че независимо кризата, всяко само по себе си може да е печелившо, но трябва добре да се преценят рисковете.
Успех!

# 53
  • Мнения: 51
В голяма чуденка сме с моя мъж....
Така....имаме едни парички,които искаме да вложим в нещо наше.Е,не съвсем,понеже ще е под наем,но все пак...
С оглед на положението/кризата/,кой е по-добрият избор,за начало на собствен бизнес,според вас ?Ние повече клоним към заведение,защото аз имам опит в сферата.Но се двоумим,кое би вървяло повече.Знам,че всичко е относително,но все пак си е важно решение.
Вие кое бихте избрали? Rolling Eyes
няма значение кво ще правите,само гледай да е свързано с храната.голяма разправия е и си е хамалогия,но за сега там е истината.всичко останало си е набиване на пари

# 54
  • Мнения: 232
Не мисля, че момента е подходящ за отваряне на нещо изобщо. Все пак - много зависи от МЯСТОТО, МЯСТОТО И ПАК МЯСТОТО, независимо какво ще отваряте.

# 55
  • Мнения: 5 622
И според мен моментът не е подходящ  Peace

Иначе до нас доста върви един плодзеленчук.

Обаче ако ще правш нещо такова, можеш да го направиш по френски маниер, с плодове и зеленчуци в кошници, подредени и аранжирани като за изложба, не като за продан на пазара  Wink

# 56
  • Мнения: 4 585
Десертно Розе, не можеш да слагаш за аватар еротична снимка.
Може да се показва еротично снимка само в клюкарника, само в мнение и само с линк към нея.

# 57
  • Пловдив
  • Мнения: 2 388
Десертно Розе, не можеш да слагаш за аватар еротична снимка.
Може да се показва еротично снимка само в клюкарника, само в мнение и само с линк към нея.
добре,Кумчо Вълчо....ти само това ли ще кажеш....?Ок,сменям!:peace:

# 58
  • Мнения: 4 585
Ако твоето задниче  е на аватара, отвори сексшоп и стой на витрината. На 100% сериозен съм.

# 59
  • Пловдив
  • Мнения: 2 388
Да,де,разбрах....   Joy
Това по-добре ли е?Задниче няма,само се загатва.

# 60
  • Мнения: 4 585
Така е добре. то и предното не беше лошо, но като го гледам, а детето ти гледа мен, се чувствах извратеняк.

# 61
  • Пловдив
  • Мнения: 2 388
Така е добре. то и предното не беше лошо, но като го гледам, а детето ти гледа мен, се чувствах извратеняк.
Crazyужас...има нещо такова    Peace

# 62
  • Мнения: 274
Кафененце, магазинче...като теглиш чертата в края на месеца - я останат чисти хиляда лева , я не. Тва кво е? Peanuts! Семки и бонбонки, казано на български. Нищо работа. Един приятел казваше " вместо да работя за нищо, по добре да си лежа за  нищо"  (свободен превод от английски)

Ще ти предложа по-добър бизнес  - продавай ароматизатори. Цялата държава смърди на лайана!  Peace

# 63
  • Мнения: 5 462
Кафененце, магазинче...като теглиш чертата в края на месеца - я останат чисти хиляда лева , я не. Тва кво е? Peanuts! Семки и бонбонки, казано на български. Нищо работа. Един приятел казваше " вместо да работя за нищо, по добре да си лежа за  нищо"  (свободен превод от английски)Ще ти предложа по-добър бизнес  - продавай ароматизатори. Цялата държава смърди на лайана!  Peace
Joy Joy Joy

# 64
  • Пловдив
  • Мнения: 2 388
Ще ти предложа по-добър бизнес  - продавай ароматизатори. Цялата държава смърди на лайана!  Peace
hahaha hahaha hahahaедва ли бих могла да продам толкова ароматизатори,че да оправя аромата на държавата.....доста понамирисва,вярно е... Peace

# 65
  • Мнения: 248
Определено заведението води в анкетата,както и в моя опит.Така че ще е това.
Парите в депозит няма да ги сложим,защото ако не ги вложим сега в бизнес,няма кога да е.Толкова бързо ще им намерим друго предназначение,че....не ми се говори.Знаете-ремонти,морета,чужбини...и още куп неща и дупки могат да се запълнят с тях.И накрая ще останат малко и за нищо няма да стигат.Та затова сме твърдо решени да действаме.
Съдейки по наши познати и по още куп неща,хубавото заведение,онова,в което ти е кеф да седнеш,винаги е на мода.И ще бъде.Така мислим ние.Човек за кафенце парички винаги има....пък и за биричка с картофки.....      Wink
Абсолютно те подкрепям и желая успех и късмет най-вече в начинанието! newsm10

# 66
  • Мнения: 3 216
Определено заведението води в анкетата,както и в моя опит.Така че ще е това.
Парите в депозит няма да ги сложим,защото ако не ги вложим сега в бизнес,няма кога да е.Толкова бързо ще им намерим друго предназначение,че....не ми се говори.Знаете-ремонти,морета,чужбини...и още куп неща и дупки могат да се запълнят с тях.И накрая ще останат малко и за нищо няма да стигат.Та затова сме твърдо решени да действаме.
Съдейки по наши познати и по още куп неща,хубавото заведение,онова,в което ти е кеф да седнеш,винаги е на мода.И ще бъде.Така мислим ние.Човек за кафенце парички винаги има....пък и за биричка с картофки.....      Wink
Абсолютно те подкрепям и желая успех и късмет най-вече в начинанието! newsm10

Това е и моето мнение .

# 67
  • Мнения: X
В тази криза хората няма да спрат да ядат.така, че хранителни стоки или тип сладки и безалкохолни ще върви.до нас вече 2бр хр.стоки отвориха - нови и май им потръгна....
Успехи
Че няма да спрат да ядат е повече от ясно,до вас са отворили два нови магазина,и то със сигурност ще са малки,защото точно по време на криза който е останал без работа и има  скътан левец или му е изпаднал от някъде/както ми се струва че е при авторката на темата/ гледа да го вложи в нещо,с което да се занимава лично,като разбира се първо се оглежда в близката чужда паница,там където има все още някакъв клиентопоток и хоп-решава и той с това да се захване.Така че,колко им е провървяло на новоотворилите никак не се знае.Може много скоро както са отворили и да затворят.
Абе те хората с бизнес отпреди кризата едва се оправят,за новоначинаещите ми се струва,че имат ентусиазъм и надежда в повече от необходимото.
А най-много съм се чудила точно на магазини тип  сладки и безалкохолни,особено като са в непосредствена близост до такива,в които има всичко.
Много е важно и как ще го развъртиш магазина.До нас например дълго време нямаше малък свестен магазин,хипермаркета-далеч,имахме само един смотан м-н на 3 блока,ама толкова бедно зареден,пълна скръб,едва креташе.След няколко години нещо в пари ли се видя собственика ,що ли,но зареди много здраво,сега има почти всичко,и понеже е малък е направо препълнен със стока,разбира се и клиенти има предостатъчно вече,въпреки че наоколо има вече няколко по-нови,но по-семпло заредени магазинчета.
Относно заведенията,баш си е вярно,че днес едно е на мода,утре друго,и е масова практиката да се сменя стила и интериора,макар и собственика да е един и същ с цел да се привлече отново интереса на клиента.Това не важи единствено може би за заведение за бързо хранене,където е важно мястото,местата за паркиране/евентуално/,кухнята и цените.
Успех на всички,и стари и нови в бизнеса,че никак не е леко за никой в тези времена! Hug

# 68
  • Мнения: 248
Момичета, моля Ви помагайте! Трябва да напиша, система за самоконтрол за кафе-аперитив, но не съм много наясно с нещата. И още нещо- като идват на проверка от комисията на портебителите, какво проверяват? Какви са тяхните изисквания? Предварително Ви благодаря!!!  bouquet

# 69
  • Мнения: 34
Е хвани си консултант, ако обичаш  Hug

# 70
  • Мнения: 248
Е хвани си консултант, ако обичаш  Hug
Е благодаря ти за съвета

Общи условия

Активация на акаунт