Заведение или магазин?

  • 4 477
  • 70
  •   1
Отговори
# 30
  • Мнения: 701
Ето един разумен съвет от мен като икономист. Изчакайте малко, още поне 1 година, за да видите накъде вървят нещата в общ план. А междувременно сложете парите в някакъв депозит. С малко, но ще нарастнат. А да - и още повече като е под наем ... Моят съвет е да не почвате сега.

# 31
  • Мнения: 22
    И аз подкрепям Марадона. Peace Помислете за нещо по- различно. В тези времена да имаш кеш пара си е предимство / зависи от капитала, разбира се/.

# 32
  • при принцесите
  • Мнения: 90
...
В някои европейски държави кварталните магазинчета са с лого Билла / просто умален вариант/ или някой друг гигант
с цяла верига такива .... затова няма място за дребните риби.
Тук при нас да стане това , ако стане .... ще мине много време .

Вече има такава Билла и у нас - София, Младост-4 Peace
Гласувах и аз за заведение. Успех Simple Smile

# 33
  • Мнения: 298
Ние имаме заведение и магазини,но ако трябва да избирам м/у двете,то бих избрала магазин.  Peace

# 34
  • Мнения: 617
И кой ще влиза след 1.07.2010г. в заведението/кафене/, като забранят цигарките?
Аз имам кафене и от сега съм я замислила работата...май ще преминавам на сладкарница с детски кът...там щът не щът няма да пушат, ама трябва да ходят. Laughing

# 35
  • Мнения: 843
  Точно хр- стоки  ли  смяташ?
       Имала съм  и двете.  Заведението  е по- приятно като цяло за работа.  Но е с доста дълго работно време, ако искаш да оцелееш.    Тоест трябва да имаш 2 екипа за работа.
       Печалбата е по- несигурна..  Докато го разработиш  си на загуба.  После става "модерно" в квартала  и потича.  Това е до време.
      Накрая остават постоянните клиенти. /   Офиси, работещи, съкварталци и приятели/   някои случайно минаващи или очаровани.   Разбира се зависи колко е голямо.  Най - мъничките гаражчета издържат финасово до 2 души/ непретенциозни/ на обикновено място в нормален квартал.
      Хранителните стоки е страхотна хамалогия  и слугуване на квартала. Е, в това е идеята, иначе ще идат до другия ъгъл.  Нормата на печалба е по- постоянна и ако няма рязка инфлация,  не си на загуба. Много работа, чести ревизии / вътрешни/ Много изисквания, много познания за стоките,  сериозно познаване на сертификати  / не, че не могат да те преметнат/  охххх  и пр. и прочие . ток, ток, ток..
            Много неща са и при двата вида обекти,  но да не досаждам на останалите.   Питай на ЛС,  ако  се сетиш нещо.


     и при двата варианта имаш доста изисквания от инстанции.. тичане и перипетии..  Така беше преди години, така е сега.
  Друг вид търговия е  по лесна.. точно  хр. стоки ...уф.
 Каквото и да решиш, успех!!!!  Simple Smile)) 
   

Последна редакция: ср, 24 юни 2009, 20:39 от Найка

# 36
  • Пловдив
  • Мнения: 2 388
Определено заведението води в анкетата,както и в моя опит.Така че ще е това.
Парите в депозит няма да ги сложим,защото ако не ги вложим сега в бизнес,няма кога да е.Толкова бързо ще им намерим друго предназначение,че....не ми се говори.Знаете-ремонти,морета,чужбини...и още куп неща и дупки могат да се запълнят с тях.И накрая ще останат малко и за нищо няма да стигат.Та затова сме твърдо решени да действаме.
Съдейки по наши познати и по още куп неща,хубавото заведение,онова,в което ти е кеф да седнеш,винаги е на мода.И ще бъде.Така мислим ние.Човек за кафенце парички винаги има....пък и за биричка с картофки.....      Wink

# 37
  • София
  • Мнения: 2 840
Най-добре да е нещо като закусвалня с готвена храна. На място, където има офиси и хората обядват. Не ресторант, а напретенциозно, с дневно меню, което се изяжда на обяд.
Малко магазинче за хранителни стоки може да оцелее само в квартал, където няма хипермаркет. Заведението, ако не е от типа "малка квартална кръчма", няма да го бъде за дълго.

# 38
  • Boston, MA
  • Мнения: 3 105
Вие ли ще го "въртите", или ще го давате под наем? Работили ли сте подобно нещо преди?

Съгласна съм с Марадона - според мен и двата бизнеса са или непечеливши, или за кратко време, и то слабо печеливши. Много хора подценяват количеството труд и ангажираност, която отива в такъв уж никакъв търговски обект. Аз не бих се наела.

Моят съвет е, ако държите да започнете бизнес, започете го в сферата, в която сте работили досега.

Не е вярно, че хубавото заведение винаги е на мода, естеството на бизнеса със заведенията е такъв, че бързо им се мени модата.

# 39
  • Мнения: 298
Най-добре да е нещо като закусвалня с готвена храна. На място, където има офиси и хората обядват. Не ресторант, а напретенциозно, с дневно меню, което се изяжда на обяд.

 smile3521

# 40
  • Пловдив
  • Мнения: 2 388
Вие ли ще го "въртите", или ще го давате под наем? Работили ли сте подобно нещо преди?

Съгласна съм с Марадона - според мен и двата бизнеса са или непечеливши, или за кратко време, и то слабо печеливши. Много хора подценяват количеството труд и ангажираност, която отива в такъв уж никакъв търговски обект. Аз не бих се наела.

Моят съвет е, ако държите да започнете бизнес, започете го в сферата, в която сте работили досега.

Не е вярно, че хубавото заведение винаги е на мода, естеството на бизнеса със заведенията е такъв, че бързо им се мени модата.
Ние ще го въртим.Аз главно.От двама ни,аз съм тази с опита в сферата.Била съм управителка,барманка и сервиторка.Прекрасно знам,специално за заведението,що за труд се иска.И не мисля,че това е ''уж никакъв търговски обект''.Напротив. Peace

# 41
  • Boston, MA
  • Мнения: 3 105
Ами, успех ви пожелавам тогава. Важното е да знаете с какво се захващате, да сте убедени, че го можете.

# 42
  • София
  • Мнения: 5 074
И в двата случая ти трябват много пари.
Помисли добре, може и да не ти стигнат, за да го приведеш в действие.
Зная го, защото това ми е бизнеса - и двата варианта.

# 43
  • Мнения: 582
  Аз избрах заведение. Живот и здраве започваме от началото на юли. Знам, че е криза, знам,че може и по-добри времена да дойдат, но въпросното заведение ни изпадна след дълго чакане. На добро място е, с добър интериор и оборудване. Остава някой да се захване сериозно и да го развърти. Работили сме в сферата и знам за какво иде реч. При всички положения по-добре да работя за себе си, от колкото за някой друг.
  Успех на авторката! Щом така си решила, давай смело. Ти си знаеш колко работа и упоритост те очакват, но мисля, че ако го направиш с желание и хъс ще стане. Ааа...и по-добрият вариант определено е заведение. Малките магазини биват погълнати от хипермаркетите с главоломна сила, така че аз не бих рискувала.

# 44
  • Мнения: 2
Само на мен ли ми се струва, че последният разход, който биха зачеркнали повечето в България, е от ядене и пиене навън? Особено пиенето  Laughing
Успех.
А къде мислите да го отворите?

Общи условия

Активация на акаунт