За бързи въпроси и отговори,за тези,които нещо ги вълнува,но не искат тема

  • 24 015
  • 431
  •   1
Отговори
# 45
  • Географският център на България-Габрово
  • Мнения: 593
Някой може ли да ми помогне с рецепта за пипала от калмари? Явно е че трябва да ги панирам, но незнам дали първо трябва да ги сваря или направо както са сурови ги панирам и пържа? Всякакви подробности (включително и за панировката) ще са ми от полза. Дано някой чете тук денем, че трябва да ги правя тази вечер.

Пипалата от калмари първо трябва да се сварят.Аз процедирам така,научих се от 9 годишният ми престой в Гърция. Вечерта преди да ги приготвя ги кисна в вода и сода за хляб. това е за да могат да омекнат.Винаги варя в червено вино в зависимост от това какъв е грамажът. В червено вино също се вари и октоподът.След като станат готови си ги нарязвам на порцийки и панирам с паста Патафри.

# 46
  • Мнения: 1 798
Момичета,как се прави сладко от нектарини?
Моля за помощ Praynig
Никой ли не знае  Blush

# 47
  • София-България, Израел - където си поискам
  • Мнения: 2 856
Момичета,как се прави сладко от нектарини?
Моля за помощ Praynig
Никой ли не знае  Blush
нектарините са хубави за нектар Peace
сладко би трябвало да се прави по същия начин,като сладкото от кайсии, но с по-малко захар, защото нектарините са по-сладки.

# 48
  • Мнения: 11 607
Нямам миксер. Може ли с пасатор да се разбият белтъци на сняг?

Мисля,че не......

 Hug

# 49
  • Мнения: 9 109
Момичета,как се прави сладко от нектарини?
Моля за помощ Praynig
Никой ли не знае  Blush

избели, почисти и нарежи на едро, засипи със захар - примерно на 5кг плод - 1/2 кг захар /зависи колко сладко обичаш, но после може да коригираш като е почти готово/
Остави една нощ да престои, надругия ден слагай в широка тава, във фурната, докато се изпари водата /това е мързеливия начин, ако ти се играе, прави в тенджера.  Когато е готово, на този материал 1 пак. лимонтозу /10/гр. , пълниш в бурканче както е вряло, затваряш и обръщаш. Завивай бурканите с нещо топло /одеало/, да изстинат по-бавно.
Ако искаш пък го охлади, напълни в бурканчета и после завари за капачка.

# 50
  • Мнения: 1 798
пеп-4o,за пореден път ми спасяваш кожата Crazy
Страшно съм ти благодарна  bouquet

# 51
  • Мнения: 27 524
Нямам миксер. Може ли с пасатор да се разбият белтъци на сняг?

Мисля,че не......

Не, опитвала съм преди да си купя миксер.

Последна редакция: чт, 25 юни 2009, 20:26 от Блонди

# 52
  • В сърцето на живота!
  • Мнения: 3 160
 
Нямам миксер. Може ли с пасатор да се разбият белтъци на сняг?
Не става  Naughty

 

# 53
  • София-България, Израел - където си поискам
  • Мнения: 2 856
Нямам миксер. Може ли с пасатор да се разбият белтъци на сняг?

Мисля,че не......

 Hug
с пасотор не, ако имаш тел за разбиване на яйца.

# 54
  • Мнения: 155
аз съм разбивала на сняг и с вилица Ама ти се разкатава фамилията от бъркане
За калмарите доколкото знам най-важното е да не се готвят повече от необходимото време, защото стават на подметка Аз докато ги правя непрекъснато ги проверявам, за да не ги изтърва
За пипалата рецептата ми е много лесна Слагат се в подсолена и подкиселена вряща вода Варят се около 8 минути, но още по средата вадя пипалце и с дърпане се опитвам да го скъсам, когато това стане лесно (дано сте ме разбрали какво искам да ви кажа) наливам в тенджерата 50-100 грама мастика Разбърквам 3-4 пъти и махам от котлона Изкарвам ги веднага и ги поливам със студена вода После на салатка със зехтин и балсамико
Тубите ги пълня със запържен и леко подварен ориз със зеленчуци Поливам със зехтин и пека във фурната около 15 минути

# 55
  • Мнения: 9 109
пеп-4o,за пореден път ми спасяваш кожата Crazy
Страшно съм ти благодарна  bouquet

ти го направи, пък тогава благодари  Wink

# 56
  • Мнения: 5 183
Блонди, стана ли соса?
Аз съвет не мога да дам, не съм подлагала заквасена сметана на термична обработка.
Но мога да се поуча от твоя опит, ако споделиш.   chef 

# 57
  • Мнения: 1 777
Заквасената сметана колко време мога да я обработвам термично, да не се пресече, че ми трябва за сос?
Аз на супите вместо застройка слагам заквасена сметана и никога не ми се е пресичала.А също така правя и пилешко със сос от заквасена сметана и пак  не се е пресичала.Мисля ,че заквасена сметана не се пресича при термична обработка.

# 58
  • Мнения: 9 109
.Мисля ,че заквасена сметана не се пресича при термична обработка.

явно не си пробвала "моя начин" затова  Laughing Laughing Едва преди 2-3 месеца направих сос със заквасена сметана, без да се пресече.

# 59
  • Мнения: 11 607
Момичета, мога ли да направя картофени кюфтета от пресни картофи? Пресните не са ли по-водни и няма ли да ми се разпадне всичко? Пък ако има и готова рецепта с пресни картофи - ще съм благодарна!

Общи условия

Активация на акаунт