Каква застройка за супи правите?

  • 32 796
  • 58
  •   1
Отговори
# 30
  • Мнения: 2 110
Най-често:- жълтък и кисело или прясно мляко

# 31
  • София
  • Мнения: 604
яйце + кисело мляко и за супа и за мусака. Понякога правя "пухкавата заливка за мусака" по една форумска рецепта, става разкошно, но не винаги разполагам с прясно мляко

# 32
  • Мнения: 804
Застройката за супа е едно яйце,4-5 с.л.кисело мляко и 1  с.л. оцет,оцета е ,за да не кисели супата като изстине.За мусака е същата + 3-4 с.л. брашно/без оцета/.

# 33
  • Мнения: 2 774
Dilirium ,може ли линк към тази "пухкава заливка за мусака"  Praynig
Или да споделиш как се прави ?
Аз я правя като Lina dm , но с повече яйца .....вкусна става,но по често имам в наличност и в излишък прясно мляко,та не е лошо да пробвам и тази   bouquet.

# 34
  • На брега на реката
  • Мнения: 1 540
Dilirium ,може ли линк към тази "пухкава заливка за мусака"  Praynig
Или да споделиш как се прави ?
Аз я правя като Lina dm , но с повече яйца .....вкусна става,но по често имам в наличност и в излишък прясно мляко,та не е лошо да пробвам и тази   bouquet.

http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=393530.msg11159380#msg11159380
ето един вариант  Wink

# 35
  • Сливен
  • Мнения: 68

polly,

заповядай Пухкава заливка за мусака. Страхотна е, няма да сбъркаш ако я пробваш.

# 36
  • Мнения: 2 774
Благодаря Ви  Hug.
PepaN ,доколкото разбирам ти си я правила тази заливка ?
Не става ли мазна муската,с това количество олио  newsm78,каймата и тя си  си пуска доста ,а сега и в поливката...въпреки че тя е тип сос бешамел и той носи мазно  newsm78 и може би се уравновесяват нещата ?

# 37
  • Сливен
  • Мнения: 68

 polly,

 не не става мазна мусаката. Само докато се пече отгоре се вижда на места , но след това се поема и си е напълно нормално. Сигурна съм, че ще ти допадне. Grinning

# 38
  • Мнения: 2 774
Благодаря ти PepaN   Hug
Ще се пробва тогава, в най-скоро време или на мусака или на пълнени чушки-предполагам ,че   поливката ще е също толкова добра и за тях   bouquet

# 39
  • Мнения: 111
Аз според времето с което разполагам приготвям различни.Набързо - разбито яйце и кис.мляко и добавям към този смес от супата, която съм дръпнала от котлона .,след това ги смесвам.Когато имам време приготвям от споменатат варена застройка но слагам соево брашно или препечено на сух тиган брашно. 

# 40
  • с/у ОколоМръсТното
  • Мнения: 19 148
ако в супата имам домат, само с 1 цяло яйце я застройвам.
Ако няма - цяло яйце + кис. мляко.

Моята "пухкава" заливка за мусака:
2-3 цяйца, брашно, сол, 2/3 к. кис.мляко и 1 щипка сода. Яйцата и млякото да са със стайна Т.
Разбърквате и заливате мусТаката   chef пече се до порозовяване.

# 41
  • В сърцето на живота!
  • Мнения: 3 160
Моята "пухкава" заливка за мусака:
2-3 цяйца, брашно, сол, 2/3 к. кис.мляко и 1 щипка сода. Яйцата и млякото да са със стайна Т.
Разбърквате и заливате мусТаката   chef пече се до порозовяване.
И аз така я приготвям  chef

# 42
  • Варна
  • Мнения: 1 179
Най-харесвам супите с готварка сметана или 3 жълтъка с половин кофичка кисело мляко.

# 43
  • Мнения: 2 803
Застройвам само с жълтък и кълцан магданоз, ако има домат застройка не правя.
 За мусака заливката ми е 2-3 яйца, брашно и прясно мляко.

# 44
  • Мнения: 7
Преди се научих от една жена да правя заливка за мусака и от нея знам че става пухкава,когато има много кисело мляко и се разбива добре с миксер!Аз я правя  "на око",според големината на тавата.Слагам 3 яйца,1 цяла кофичка кисело мляко,щипка сода,сол и 2-3 с.л. брашно.Разбива се добре с миксера.Това е моят вариант за пухкава и дебела заливка.

Общи условия

Активация на акаунт