блясъкът на азия пакистан

  • 33 301
  • 287
  •   1
Отговори
# 45
  • Мнения: 21
на мойта сестра и отказаха пакистанска виза в Румъния.Поканата беше за моята сватба.преди 2 години говоря.Сега не знам.Та понеже нямаше никoй от БГ рода за сватбата сега ще правим джумбуре в БГ-ако е рекъл господ след 4 седмици
Hug

# 46
  • Мнения: 1
Аууу, пандичке, и какво обяснение дадоха за отказа?  наистина си мислех, че лесно дават, но може и да греша...

# 47
  • Мнения: 48
ами то моят познат ще опита като отиде лично с тях но както казваш не е сигурно но уж тия в посолството са му приятели.не обещавам но ще питам и утре ще кажа но по принцип другата седмица ще ходят за виза така,че не пречи да опита.

# 48
  • Мнения: 21
Ми сестра ми и зет ми са полицаи в БГ.Трябваха им специални разрешения и .тн и накрая не получиха виза  #2gunfire  На мен лесно ми дадоха виза.Отидох в Бирмингам имах среща с консула.Дойде той Здравей здрасти.Аз съм приготвила една купчина документи.Той ми казва -искаш да разгледаш Пакистан? Ми да отговарям.Няма проблем -виза ти давам.Сега обаче имам един друг въпрос-Как да си купя къща на морето в БГ? от което аз се изприщих -ми искал човеко морска вила.Та 2 часа за това говорихме.Докато говорихме и ми направиха визата Laughing Mr. Green

Последна редакция: вт, 30 юни 2009, 19:59 от PandaKhan

# 49
  • Мнения: 21
Добър ден и от мен,темата за кулинарните вълшебства на пакистанската кухня,макар че мога да кажа че тя е доста различна,и това което каза една дама по-нагоре,че алу гоби в лахоре се приготвя  с  кайма,не е съвсем така,много мои познати от там не го приготвят така.

Аз не претендирам за оригиналност и съм съвсем наясно че всяко ястие има вариации.Това което казах за Лахорското Алоо гоби ми беше казано от университетски професор -приятел на съпруга ми.Така го приготвят в неговото семейство години наред.И той обясни че е традиционаа рецепта от Лахоре.Та така
  bouquet Hug

# 50
  • София
  • Мнения: 749
Момичета, благодаря Ви много  Hug
Спирам да ви спамя темата. Ако имате нещо предвид или се сетите за някоя възможност, може да ми пишете и на лични...
Всяка информация ще е ценна Hug

Благодаря ви от сърце   bouquet

# 51
  • В един зелен, неспирен поглед, там далеч...
  • Мнения: 942

Момичета, добро утро. Интересни рецепти, благодаря. Аз понеже не знаех какво представляват някои продукти се поразрових малко - ето и моят принос, ако има още някой, който се нуждае от повече информация

Гарам масала
Продукти

3 пръчици канела, около 10 см всяка
1 с.л. кардамом
1/2 с.л. семена на кимион
1/2 с.л. зърна черен пипер
1/2 с.л. карамфил
1/2 с.л. семена от кориандър
Приготовление

Изпечете подправките (без канелата) във фурната (без да покафенеят).

Счукайте канелата на малки частици.

Смесете съставките в съд. Разбъркайте много добре и ги пасирайте с миксер на висока скорост.


Резене (фенел, фенхел). Продукти - подправки
Резене (фенел, фенхел) (Foeniculum vulgare) e растение от семейството на копъра. Произхожда от Средиземноморието. Представлява ароматно многогодишно растение, достигащо височина от 2 м. Отглежда се заради ароматните си листа, семена и корен. Семената и зелената част са популярна съставка в италианските колбаси. Зелената част на резенето се използва в много салати, рибни ястия и др. Грудката се използва в салати, често заедно с цикория, а също така се задушава в различни ястия и гарнитури.


Пожелавам на всички приятен ден!!!

# 52
  • по пътеката
  • Мнения: 3 149
привет на темата и пакистанските дами!както и на гостите в нея!
я да попитам за кухнята един въпрос: какви  са основните зелен4уци ,които влизат в едно ястие? колко като процент основните ястия са месо със сос, и отделно ли се прави гарнитура и каква? затопва ли се с хляб както при моите тунсита! хлябът с каква мая се прави, тоест имайки предвид климата, особеностите на културите и фементацията, как се прави наистина местният хляб, нямам предвид модерната кухня, тя никак не  ми е интересна! давайте от извора, от старите пакистанки!яде ли се вегетарианско през деня ,да кажем ве4ер или на обяд, месото от какви животни са?дайте нещо слади4ко като десерт4е! за жалост ще ви досаждам с кухнята, ако се окаже интересна, няма да се сърдите!
сега за жените да питам , освновни цветове на сарита или традиционните дрехи, може да покажете снимки! така тука берберските дрехи са туника,разцепена отстрани донякъде и панталон до глезена ,обкатен с везба и декорирани по ръкави и деколте! берберките са били хората на пустинята, удобството е най-важното и да не цъфне бельото,ако го е имало като седнат на земята! понеже се сяда на земята ,тоест ниско, в/у килими, възглавета и подобни, каква е позицията на тялото , тип йога, настрани или в/у прасците? после пак ще питам! мерси за рецептите, супер си е така, 4етеш си и хоп се разготвиш!   chef  bouquet bowuu

# 53
  • Мнения: 0
ВСЯКА АЗИАТСКА ДЪРЖАВА КРИЕ МАЛКО ИЛИ ПОВЕЧЕ ОБАЯНИЕ.ЛИЧНО АЗ КОГАТО ИМАМ ВЪЗМОЖНОСТ  БИХ ПОСЕТИЛА ПАКИСТАН И ИНДИЯ,ЗАЩОТО СЪМ НАПЪЛНО УБЕДЕНА,ЩЕ ПРЕДЛОЖАТ НЕЗАБРАВИМИ ПРЕЖИВЯВАНИЯ.ВЯРНО Е,ЧЕ СЕГА Е МАЛКО ОПАСНО,НО И ТУК В НАШАТА ДЪРЖАВА СЪЩО НЕ Е ПО-МАЛКО ОПАСНО НА УЛИЦИТЕ,ДНЕВНО ДЕСЕТКИ ХОРА ЗАГИВАТ ИЛИ ПАК БИВАТ РАНЕНИ В ПЪТНИ ПРОИЗШЕСТВИЯ.НО ПЪК КАТО СИ ПРЕДСТАВЯ,ЧЕ МОГА ДА ПОСЕТЯ НЯКОЙ ДВОРЕЦ НА МАХАРАДЖА,ВЕЛИЧИЕТО НА КОЙТО Е ВЪЗПЯТО В ТОЛКОВА МНОГО ПРИКАЗКИ,ДА СЕ СБЛЪСКАШ С ТОЛКОВА ХОРА,РАЗЛИЧНИ НАВИЦИ,ДА ВИДИШ ЗАНАЯТЧИИ ДА МАИСТОРЯТ НЕЩО  Е НАИСТИНА СИ ЗАСЛУЖАВА,ПЪК И ПРИЯТЕЛИ ИМАМ ТАМ ДОСТАТЪЧНО.ДОКОЛКОТО ЗНАМ В ПАКИСТАН ИМА ДОСТА СТАРИ ПОСТРОЙКИ,ДОСТА ИЗВЕСТНА Е ПЛАНИНАТА МЪРИ,ГРАДИНАТА ШАЛИМАР И ДОСТА ДРУГИ МЕСТА.В КАРАЧИ ИМА И ЕДИН ВИД СКАРИДИ,КОИТО СА МНОГО ВКУСНИ.И МНОГО МИ Е СМЕШНО ФАКТА,ЧЕ ПОНЯКОГА В ЧАТА,СЕ СРЕЩА ЕДНО ИНТЕРСНО НЕЩО,НЕЗНАМ ЗАЩО СИНДИ НЕ ОБИЧАТ МНОГО ПАНДЖАБИ,ХАХАХХА И МОЖЕ ДА СЕ НАСЛУШАШ НА ИНТЕРЕСНИ ИСТОРИИ И СЪОТВЕТНО ДА СЕ ПОЗАБАВЛЯВАШ,НО ТО СИ Е КАКТО ПРИ НАС -СОФИЯНЦИ НЕ НИ ОБИЧАТ НАВСЯКЪДЕ. Grinning Grinning Grinning Grinning  bouquet

# 54
  • Мнения: 21
Пакистан е федерация от 4 провинции,капиталова територия и федерални племенни зони.Правителството на Пакистан де факто упражнява юрисдикция над западните части на спорната област Кашмир, организирана в два отделни политически субекти (Азад Кашмир и Северна територии)
Провинции
1Balochistan
2 North-West Frontier Province (NWFP)
3 Punjab
4 Sindh
Територии
5 Islamabad Capital Territory (IST)
6 Federally Administered Tribal Areas (FATA)
7Azad Jammu and Kashmir (or simply Azad Kashmir) (AJK)
8 Northern Areas (FANA)


.Населението на Пакистан е 172,800,000 което прави страната шестата по население страна в света след Бразилия и РУсия.Очаква се до 2020 година населението да нарастне до 208 милиона.Карачи е най-големият град на Пакистан. В северната половина, по-голямата част от населението живее около дъга, създадена от градовете Лахор, Faisalabad, Rawalpindi, Исламабад, Gujranwala, Сиалкот, Nowshera, Swabi, Mardan и Пешавар.Пакистан е многоезична страна с повече от 60 говорими езика.  Английски език е официалният език на Пакистан и използван в официалните бизнес, правителство, както и правните контакти, докато урду е  националния език.   
Панджаби е провинциално езика на Пенджаб. Пащо е провинциално езика на NWFP. Синдхи е провинциално езика на Sindh и Balochi е провинциално езика на Balochistan
[/color]
Mentha благодаря за корекцията
  bouquet

Последна редакция: ср, 01 юли 2009, 21:04 от PandaKhan

# 55
  • Мнения: 1
За съжаление там където няма индийска или пакистанска общност трудно се намират повечето подправки. Не знам дали някой би се захванал да прави домашна гарам масала вижда ми се доста трудоемко.
Ето как изглежда готовата гарам масала:

(кликнете за по-голямо изображение)

Марси, относно зеленчуците използват се всички, които и в България, но поради специфичните подправки вкусът излиза съвсем друг. Това, което не е познато по нашите ширини е горчивия пъпеш - карела на урду и хинди.
Безценна храна за диабетици (има леко горчив вкус). Вирее в Южна и Югоисточна Азия, Карибите, части от Африка. Явно има различни сортове, този, който съм виждала в Пакистан изглежда така (клик!):


Ако се сетя за нещо друго ще пиша. За дрехите и аз си мислех, че трябва задължително да ги обсъдим, че то шалвар камиза е цяло явление.

Такасакиши, Да, действително има много стари постройки, много история има там... Лахор специално е бил столица на империята на Великите Моголи, има останали много неща от този период. Градините Шалимар са стрени през 17 век от моголския император Шах Джахан, терасирани са на 3 нива, имат 410 фонтана.

# 56
  • Мнения: 21
Продължавам си мисълта от одеве...

Питанката ми е към дамите със задълбочени познания върху ориза.

Търся ориозово брашно, но да не е съвсем фино, а малко по-едро смляно...като ситен грис. В същото време да не е толкова едро колкото смления ориз: http://www.spicesofindia.co.uk/acatalog/Indian-Food-TRS-Ground-Rice.html

Малко объркано стана...търси се не за готвене, а с козметична цел - като средство за ексфолиране. Така че, когато се смеси с водата да не седи като тесто, нито пък твърдите частички да са толкова едри, че да дращят.....просто да е нещо междинно, като ситен грис.

Ако някой знае откъде в Англия може да се намери ще съм ви много благодарна, също и дамата, която ме помоли да питam
[/quote/]
Moonsonche намерих ти инфо за ориза дето питаше.тук Има го почти навсякъде по пакистанските  и индийските магазини

# 57
  • Мнения: 0
Ех,че интересни неща пишете тука  bouquet
Май трябва да се засрамя че не зная почти нищо за историята на Пакистан Embarassed
Ще ми е интересно да чета относно начина на обличане на жените Simple Smile, а и не само това  bouquetвсичко което решите да споделите

# 58
  • In a surreal moment!
  • Мнения: 2 038
Монсун - а как се яде това пъпчиво нещо....много неприятен вид има...а това тъмночервеното костилки ли са....т.е. семена.....много интересно - благодаря !

# 59
  • Мнения: 0
ау точно тази карела е горчива,но пък полезна за тялото,дори добре сготвена пак се усеща горчината,но моге да се яде,моге да се приготви с кайма или месо,ако желаете може и постно,както се казва по желание на клиента,но ако не сте я пробвали преди,първо опитайте малко,защото много мои приятели тук в България не я харесват,но тя се използва и в китайската кухня.  chef

Общи условия

Активация на акаунт