За скарите или как се пече най-вкусно?

  • 22 544
  • 70
  •   1
Отговори
  • Мнения: 167
До сега ползвах тази  скара  http://svetlio-shishkov.business.bg/prdimages/3373-33.jpg и освен трудното почистване, нямам други забележки  Simple Smile Сега ми се иска да купя нова. Приятелката ми пече кебапчета и пържоли на оребрен тефлонов тиган, но резултата е далеч под този, който се постига на скара с тръбни реотани. Вярно е, че търсим удобство и леснина, но и вкуса на печеното е важен нали?

# 1
  • Мнения: 1 999
пепелина, има тема за тефлоновите скари Peace Аз също съм в голяма чуденка за новата скара, защото хем искам лесно почистване и бързо загряване, хем си търся и стария вкус на печеното newsm78

# 2
  • Мнения: 167
Поизчетох темата за тефлоновите скари. Цените им са пъти по-високи от "първобитните" скари с тръбни реотани  и  никой не сподели, че вкуса на печеното същия. Може да си купя обикновена скара и да си я подменям колкото пъти си искам при толкова приемлива цена (около 15-20лв).

# 3
  • Countryside
  • Мнения: 11 645
Тефлоновите скари са 80-100лв. Колко пъти ще смениш "първобитната" скара за тези пари  Laughing А за миенето няма да почвам.

# 4
  • Мнения: 167
амии оказва се 4-5 пъти  Grinning Не искам само да ми е лесно, държа да е вкусно!

# 5
  • с/у ОколоМръсТното
  • Мнения: 19 148
и аз имам като горепоказаната. Тази ни е 2-ра.
НЯМА друга скара, която да прави такъв вкус. Повярвайте ми, свеки е над 40г. е кебапчовия бизнес.
А какви принцеси стават на нея   chef

# 6
  • Мнения: 167
За вкуса няма спор....ама да можеше и да е по-лесно чистенето и.....
Тези тефлоновите още не са ми симпатични Sad

# 7
  • Countryside
  • Мнения: 11 645
Предимството на тефлоновите скари е, че можеш да печеш без мазнина и се почистват лесно, стават и за миялна. Аз не правя особена разлика във вкуса на месо приготвено на тефлонова и обикновена скара. Виж барбекюто вече е друго нещо.

# 8
  • Дъ Биг Вилидж
  • Мнения: 100
Показаната на снимката скара се ползва и професионално / разбира се по-голям размер /.

Никаква тефлонова скара не може да докара същия вкус.

А за почистването - ами слагаш отдолу еднократни тавички от алуминиево фолио а самата скара я чистиш само след като си пекла риба на нея. Налепа по нея докарва най-добрия вкус. Огледай по кебапчийници където са на ток колко са им чисти скарите.

# 9
  • Разград
  • Мнения: 2 102
И аз пека на такава скара. Вкуса е уникален. Зимата само пека на оребрен тиган вкъщи, че иначе много повече мирише.

# 10
  • Мнения: 167
Показаната на снимката скара се ползва и професионално / разбира се по-голям размер /.

Никаква тефлонова скара не може да докара същия вкус.

А за почистването - ами слагаш отдолу еднократни тавички от алуминиево фолио а самата скара я чистиш само след като си пекла риба на нея. Налепа по нея докарва най-добрия вкус. Огледай по кебапчийници където са на ток колко са им чисти скарите.


Yes!!! Laughing

# 11
  • Лондон
  • Мнения: 403
Поразгледай и другите скари,но според мен пак си купи същата.Ако я смениш,май няма да си доволна.Казвам го от опит.

# 12
  • София
  • Мнения: 346
Не е много по темата , ама да попитам . Как да си пека вкусно, без да усмърдявам съседите? На първия етаж в 16-етажно ЕПК сме . Пека много рядко , защото ми е много гузно заради съседите .

# 13
  • Countryside
  • Мнения: 11 645
Не е много по темата , ама да попитам . Как да си пека вкусно, без да усмърдявам съседите? На първия етаж в 16-етажно ЕПК сме . Пека много рядко , защото ми е много гузно заради съседите .
Сложи скарата под абсорбатора.

# 14
  • Мнения: 1 999
ама проблем е също и бавното загряване Sad

Общи условия

Активация на акаунт