Как приготвяте зимнина?

  • 175 867
  • 775
  •   1
Отговори
# 720
  • Мнения: 120
Чудесни рецепти сте дали,момичета. Аз снощи прибрах във фризера чушки за пълнене. Направих и няколко буркана царска туршия - с първия карфиол .Бях в голямо двоумение- ooooh!  дали да сложа от Фикса на Д-р Йоткер, но здравия разум надделя. Laughing А също  изпекох и голямо количество червени чушки, но домашните гракнаха , че си ги искат за "текущо" ядене и сега слагам почти във всичко опечени червени сладки- сладки чушки.Не успях да намеря рецептата за пълнени камби със зеле и моркови.Аз имам една старовремска- но тя е твърде на око , и на щипка , и на вкус...Не ми се бяха получили хрупкави камбите по нея. Ако имате някоя изпробвана- дайте я насам

# 721
  • Мнения: 13 202
Тъкмо си варя кетчупа, рецептата ми е с вино, хрян, карамфил, канела, лук и др. Много вкусен става.
Правих домати с аспирин, домати в буркани, лютеница, печен пипер и тиквички за фризера. Напълних си и бурканчета от зеленчуковата подправка със сол, нея я държа в хладилника.
Остава да си изсуша домати и да направя туршия.

# 722
  • Мнения: 767
Тъкмо си варя кетчупа, рецептата ми е с вино, хрян, карамфил, канела, лук и др. Много вкусен става.
Правих домати с аспирин, домати в буркани, лютеница, печен пипер и тиквички за фризера. Напълних си и бурканчета от зеленчуковата подправка със сол, нея я държа в хладилника.
Остава да си изсуша домати и да направя туршия.
Моля за рецептата на кетчупа! Praynig
Голям резил със сушените домати - сумати часове ги суших във фурната, после наредих с подправки и зехтин и...ги сложих на северната тераса. EmbarassedСлед няколко дена се бяха вкиснали Sick

# 723
  • Плевен
  • Мнения: 602
Момичета, имам чушлета, от така наречените "рибки", едрички са  и повечето са червени ( не че има голямо значение де).
Помогнете с някоя добра рецепта, че досега не съм правила.

# 724
  • Мнения: 113
Момичета, имам чушлета, от така наречените "рибки", едрички са  и повечето са червени ( не че има голямо значение де).
Помогнете с някоя добра рецепта, че досега не съм правила.
Ние само такива ядем! Правя ги пукани, с аспирин  Peace

# 725
  • Мнения: 182
Н
Момичета, имам чушлета, от така наречените "рибки", едрички са  и повечето са червени ( не че има голямо значение де).
Помогнете с някоя добра рецепта, че досега не съм правила.
Най-лесният метод по който аз ги правя е като ги измиеш и надупчиш на едно две места и редиш в буркани,в които до резката съм сипала оцет,една супена лъжица сол, една чаена лъжичка захар и копър.Заливам с гореща вода,затварям и обръщам с капачката на долу докато изстинат.Така се запазват чак до следващата зима.

# 726
  • София /Абсурдистан
  • Мнения: 11 722
Tani-Ass   не слагаш ли и аспирин ?

# 727
  • Мнения: 182
Не.Миналата година сложих на козият рог,но от аспирина не ми харесаха особенао и тази година и тях така ги направих като рибките.Иначе по този начин без аспирин имам още няколко буркана от миналата зима и не са мръднали.
Мога да кажа друг вариант за напукани чушлета.Пак оцет,сол и захар като при рибките,но слагам буркана на топло до печката да се затопли и тогава директно от котлона пускам чушлетата в буркана,като ги притискамза да излезе течността,която се отделя най-отгоре.Между тях слагам и скилитки чесън и нарязани парчета морков.Затварям буркан веднага докато е горещ и обръщам с капачката надолу докато изстине.
По този начин могат да се направят и напукани леко чушки,зеле и моркови.Пак е много трайна туршията.

# 728
  • София
  • Мнения: 1 832
Мога да кажа друг вариант за напукани чушлета.Пак оцет,сол и захар като при рибките,но слагам буркана на топло до печката да се затопли и тогава директно от котлона пускам чушлетата в буркана,като ги притискамза да излезе течността,която се отделя най-отгоре.Между тях слагам и скилитки чесън и нарязани парчета морков.Затварям буркан веднага докато е горещ и обръщам с капачката надолу докато изстине.
И аз правя по същия начин чушлетата, слагам и магданоз. Стават отлично! Даже не затоплям бурканите, чушките пека в/у ламарина на газов котлон. Самите чушки са много топли и от тяхната топлина капачката се затваря и няма проблем.

# 729
  • Мнения: 98
Някой може ли да ми каже как да си направя динчета.Днес си чистих градината и имам десетина.Чудих се дали да не ги направя с малко зелени домати карфиол,малки зелени пиперки...нещо като обща туршия за бърза консумация.Ако някой има идея,приемам и благодаря!

# 730
  • София
  • Мнения: 1 832
Да си покажа и тук универсалната подправка на Пепи. Пепи, това е за теб за споделената рецепта smile3525
Сложила съм по два килограма чушки и моркови, около 200гр. много люта "румънка" и по една връзка целина, магданоз и босилек. Мисля да добавя още "зеленилки" и пащърнак. Зеленчука го рязах с робота. Използвах ножа за "по-дебело" рязане, но пак са тънички.
 

# 731
  • Мнения: 1 934
Верабел, как изчисли солта за универсалната подправка?
   Аз също смятам да използвам робот, но не рендетата, а ножа за рязане. Смятам, че ще останат продуктите на парченца, когато не е много дълга процедурата  Peace
   Още един въпрос имам-нещо не ми достигат буркани от малките и средните и исках да попитам дали е проблем тази подправка да се прави в буркани на винт от 600 мл. Някой правил ли е и разваля ли се по-бързо в голям буркан?

# 732
  • Мнения: 182
А аз да попитам тази универсална подправка за всички ястия ли става и по колко слагате от нея в тях?

# 733
  • София
  • Мнения: 1 832
Верабел, как изчисли солта за универсалната подправка?
   Аз също смятам да използвам робот, но не рендетата, а ножа за рязане. Смятам, че ще останат продуктите на парченца, когато не е много дълга процедурата  Peace
   Още един въпрос имам-нещо не ми достигат буркани от малките и средните и исках да попитам дали е проблем тази подправка да се прави в буркани на винт от 600 мл. Някой правил ли е и разваля ли се по-бързо в голям буркан?
Първоначално мислих 1,2-1,3кг да сложа, но попитах Пепи и тя каза, че килограм ще е добре на това количество.
Не съм ползвала рендето, това е по -широкия нож /имам само два/ на робота ми.
Сложила съм ги в различни бурканчета. Незная дали ще е проблем, за първи път я правя.
А аз да попитам тази универсална подправка за всички ястия ли става и по колко слагате от нея в тях?
Предполагам зависи от големината на тенджерата и колко солено ядете. Аз лично мисля да я слагам много малко време преди да сваля яденето от котлона, защото на зеленчуците ще им трябва съвсем малко.

# 734
  • Мнения: 1 934
Верабел, значи грубо на 4 кг зеленчук-1 кг сол. Така излиза?!?
   И аз като теб май ще заложа на варианта без луковите  Peace
   Благодаря за отговора   bouquet

Общи условия

Активация на акаунт