Рецепта за пухкав ябълков кекс?

  • 25 304
  • 25
  •   1
Отговори
  • Мнения: 6 713
Здравейте, тъй като съм се заринала с ябълки, искам да направя някакъв ябълков кекс, но да не е от тези прекалено сочните, а да стои по-пухкав и въздушен някакси. Не знам доколко е възможно това, при условие че има ябълки в него? newsm78
Благодаря на всички предварително!  bouquet Hug

# 1
  • Мнения: 1 777
Не е кекс ,но е много вкусен сладкиш с ябълки. Simple Smile

http://www.gotvetesmen.com/forum/index.php/topic,1672.msg39732.html#msg39732

# 2
  • Мнения: 503
Предлагам ти една много сполучлива рецепта.
ЯБЪЛКОВ КЕКС

Продукти:4 яйца;
1 1/2 ч.ч захар;
2 ч.ч брашно;
1 пакетче краве масло/125 гр./разтопено;
5 с.л олио;
5 с.л вода;
1 ч.л равна бакпулвер;
5 средно големи ябълки;
1/2 ч.ч счукани орехи;
1/2 ч.ч захар/за ябълките и орехите/;
1/2 ч.л канела за орехите.

Разбиват се яйцата със захарта до сгъстяване.Прибавя се последователно брашното -пресято с бакпулвера,  разтопеното масло ,олиото и най- накрая водата.Получава се гъста кексова каша .В намазана с олио форма за кекс с дупка,поръсена с брашно се излива половината от сместа.Отгоре се поръсва с настърганите ябълки заедно с орехите,захарта , канелата и отгоре се излива останалата каша на тънък пласт.Пече се в предварително загрята фурна 15 мин. на 175 град. и още 25 мин. на 150 град. общо 40 мин.
Поръсва се с пудра захар и ванилия след като кекса е напълно изстинал.

# 3
  • Мнения: 411
Предлагам ти една много сполучлива рецепта.
ЯБЪЛКОВ КЕКС

Продукти:4 яйца;
1 1/2 ч.ч захар;
2 ч.ч брашно;
1 пакетче краве масло/125 гр./разтопено;
5 с.л олио;
5 с.л вода;
1 ч.л равна бакпулвер;
5 средно големи ябълки;
1/2 ч.ч счукани орехи;
1/2 ч.ч захар/за ябълките и орехите/;
1/2 ч.л канела за орехите.

Разбиват се яйцата със захарта до сгъстяване.Прибавя се последователно брашното -пресято с бакпулвера,  разтопеното масло ,олиото и най- накрая водата.Получава се гъста кексова каша .В намазана с олио форма за кекс с дупка,поръсена с брашно се излива половината от сместа.Отгоре се поръсва с настърганите ябълки заедно с орехите,захарта , канелата и отгоре се излива останалата каша на тънък пласт.Пече се в предварително загрята фурна 15 мин. на 175 град. и още 25 мин. на 150 град. общо 40 мин.
Поръсва се с пудра захар и ванилия след като кекса е напълно изстинал.

не се ли вглетява в средата

# 4
  • Мнения: 930
хайде и аз тук Crazy

# 5
  • Мнения: 503
Не става глетав.Както писах рецептата е много сполучлива.Може малко да се увеличи захарта.

# 6
  • Мнения: 7 418
    Аз правя този.Пухкав и много вкусен! thumbsup

# 7
  • Мнения: 22 867
Още вкусни предложения, щом имаш много ябълки:

Медноябълков кекс на Morena

Ябълков каприз на Morena

# 8
  • Мнения: 9
Ето и моята рецепта за сладкиш от ябълки и бисквити cook

за сместа : 1/ 2ч.ч. брашно
                   2/ 1ч.ч. кис.мляко
                   3/ 1ч.ч. захар
                   4/ 150 мл. олио
                   5/ 4 яйца
                   6/ 1 бакпулвар-разтворен в малко вода

за плънката : 1/ 5,6 голями ябълки
                       2/ 1 ч.ч. счукани орехи
                       3/ 1к.л. канела
                       4/ 1 пакет бисквити какао-аз предпочитам " Еверест " какао
                       5/ 50 гр. захар

Разбърквам яйцата със захарта . Добавям олиото , брашното , кис.мляко и разтвореният във вода бакпулвер. Разделям сместа на 2 равни части . Подмазвам с олио 1 голяма тава , аз лично ползвам тази , която си е фабрично на фурната. Изсипвам 1/2 от сместа и върху нея разстилам плънката от счуканите орехи , бисквити , канелата и захарта. Върху тази суха смес подреждам нарязаните на филиики с кората - задължително ябълки и покривам с другата половина от сместа.
Пека на умерена фурна , докато се зачерви . След като изстине по желание може да се поръси с пудра захар .

 eat  Приятен апетит !!! eat

# 9
  • Мнения: 2 803
И аз тука. Много обичам ябълкови сладкиши и всеки път като правя не ми се получава. Незнам, винаги отвътре ми е суров.

# 10
  • Мнения: 27 524
Плодове и пухкаво не са съвместими  Simple Smile

# 11
  • Мнения: 7 418
Плодове и пухкаво не са съвместими  Simple Smile
   ???
   Защо,Блонди?Може би,просто не си уцелила сполучлива рецепта..... Rolling Eyes
   При мен пухкавите плодови сладкиши са си наистина пухкави. Simple Smile Peace

# 12
  • Мнения: 1 798
Селма,сладкиша ти е.... Crazy
Записвам рецептата веднага Hug

# 13
  • Мнения: 6 713
Плодове и пухкаво не са съвместими  Simple Smile

И аз да питам защо? Rolling Eyes
Има една рецепта на Бордовски за кекс с дюли, но те търпят обработка преди това - печени са. Дали това не е по-добра подготовка за плодовете отколкото да са само настъргани? newsm78 Да взема да го питам освен Blush

# 14
  • Мнения: 27 524
Не знам, под пухкаво си представям тип пандишпанено тесто. Плодът тежи, слепва, сляга се, не казвам, че трябва да е глетав сладкишът, но пухкав...
Не споря, де, така мисля  Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт