Рецепти за барбекю

  • 11 491
  • 20
  •   1
Отговори
  • Мнения: 371
Моля за идеи за приготвяне на барбекю.
Дайте идеи какво може да се пече на барбекю с дървени въглища.
Интересува ме предимно приготвянето на зеленчуци,но може да споделите и нещо интересно с месо.
а ако има вече такава тема ме насочете на там  Blush

# 1
# 2
  • Мнения: 5 001
едно предложение от мен...

Пресни,живи черноморски миди се остъргват и измиват хубаво.Слагат се в парче алуминиево фолио,добавят се 1 люта чушка нарязана ситно,2-3 скилидки пресован чесън,4-5 с.л. бяло вино,2-3 щипки черен пипер.Фолиото се завива на плик  с мята на скарата.След около10 мон е готово...

# 3
  • Мнения: 1
vzema6 1kg.pil.file i si go pravi6 na parjolki.razbarkva6 otdelno 50ml.soev sos,1sup.lajica gor4ica,2s.l.ket4up,2-3skil.4esan,50ml b.vino i 3 4aeni l.kari/suho/,neliuto.marinova6 filencata i gi ostavq6 pone 2h.v hladilnika i posle napravo gi mqta6 na skarata.bon apetit  chef

# 4
  • Мнения: 2 249
тази неделя правих то4но зален4уци на вилата ни на барбекю-про4етох от нета,4е за да станат сочни се слагат 15-20 мин в марината от лим.сок,зехтин,4есън(аз сложих на прах) и розмарин(това г пропуснах)-освен това ги пекох след месото за да добият вкус от него-станаха превъзходни-за първи път-преди без марината ми ставаха сухи Peace

# 5
  • Мнения: 914
Вярно   го  имало  и  стара тема  ама  нали  е  от  миналата година   Laughing  нека    модератора  да прецени  къде  да  пишем  
аз  си  пускам  моите  рецепти  Hug

пилешки  или  пуешки  гърди  се  отъркалят  в следната смес

скинджибир   на  арабски  или  жинжифил на бг
  бял  пипер  може и черен пипер
малко  шафран  
 олио  

овалват  се   в  сместа   и престоява  няколко часа    може и от  вечерта    после  се  слага  на  решетките  и  се  пече  на  въглищата      ако  са  филетата  на ленти  а  ако  са  на кубчета    се  нанизват  на  шишчетата  

имам и други    за месо  но  после    chef

# 6
Моля за идеи за приготвяне на барбекю.
Дайте идеи какво може да се пече на барбекю с дървени въглища.
Интересува ме предимно приготвянето на зеленчуци,но може да споделите и нещо интересно с месо.
а ако има вече такава тема ме насочете на там  Blush

Моля да ме извините за намесата, но не мога да остана безразличен към въпросите с "барбекю".  Живея в щат, който един от "люлките" на барбекюто.
Барбекю означава специално приготвено свинско месо (по-рядко телешко и пилешко), което се пече на скара по специални рецепти и със специални сосове (зависи от щата и района).  Месото обикновено се пече от 12 до 24 часа.
Като прочетох, че наричате скарата "барбекю", намерих за необходимо да защитя невинното барбекю от унижението да бъде наречено "скара"  Simple Smile  Не приемайте тази бележка като критика.  Това е само обяснение.     

# 7
  • Мнения: 1 777
Борисио това което си написъл е така , по точно соса е барбекю.Но и в много щати казват че се събират на барбекю но пекат какво ли не на грила. Wink

# 8
  • Банкя
  • Мнения: 1 291
оооо не знаех ,че барбекю се прави 12 часа
никога не е късно да понаучиш нещо

# 9
  • Варна
  • Мнения: 522
Искаш да кажеш ,че 24 часа се пече месото. Та то слонско ли е. #Crazy

# 10
  • Мнения: 1 777
Искаш да кажеш ,че 24 часа се пече месото. Та то слонско ли е. #Crazy
Това за което Борисио говори няма нищо общо с печенето на скара.И месото не се и казва барбекю,а се казва(brisket) брискет.
Ето това представлява.

# 11
  • В сърцето на живота!
  • Мнения: 3 160
Брискет,охаа Mr. Green  Blush

# 12
  • Мнения: 914
http://dufour.philippe1.free.fr/page%20photo%20informatique/pc-barbecue.jpg



аз  това имах предвид Embarassed


хайде  да се разберем и после да си даваме рецепти  Laughing

# 13
  • Мнения: 1 777
Всички мисля разбрахме за какво става въпрос още от начало. Simple Smile

# 14
Цитат
Това за което Борисио говори няма нищо общо с печенето на скара.И месото не се и казва барбекю,а се казва(brisket) брискет.

Brisket се нарича месото от бута на предните крака на телето. 
 
Бях написал тук рецепта за барбекю, но по някакъв начин е изчезнала.

За едновременно печене и задушаване на месото, скарата трябва да има капак.  Ако скарата е открита, месото се завива в алуминиево фолио и 10-на минути към края се слага директно на огъня, за да направи коричка.
Свинското месо се натърква колкото си може по-дълго с морска сол (стрита на ситно), черен пипер, червен пипер, лют червен пипер ( на вкус), малко чубрица и други треви по желание.  Може и малко ситно нарязан кромид.  Слага се в найлонов плик, налива се малко захтин, омачква се плика с ръце и се слага в хладилника за поне 4-5 часа.  Ако месото е пилешко, мозе да сложите и малко бяло вино в плика.  Използвайте истински дървени въглища, а не брикети.  Слагайте месото да се пече когато въглищата стават на жар, за да не излизат високи пламъци. 
На скарата около месото може да сложите картофи или сладки картофи обвити във фолио (показано на снимката).  Оставете ги да си седят там след като месото е извадено докато въглените изгаснат.  Може да сложите и царевица както е показано на снимката, но оставете 1-2 слоя от  листата.  Така царевицата става по-вкусна. 

Общи условия

Активация на акаунт