Как боб с манатарки

  • 4 377
  • 9
  •   1
Отговори
  • Мнения: 44
момичета помагайте, донесоха ми манатарки пресни и сега  мъжо иска да му сготвя боб с манатарки. Кажете как да го направя трябва ли да ги пържа ..   chef

# 1
  • Мнения: 2 755
А мъжа ти къде е я ял тази манджа? Аз сега разбрам за тази комбинация

# 2
  • Мнения: 44
И той не е ял такава манджа, но доста хора му я нахвалили че е вкусно много

# 3
  • Мнения: 22 867

Малко инфо от нета:

Цитат
30 юли 2005 г.

Ще ви разкажем с наши думи какво се случи с нас на живописната местност " Предела", близо до Банско и Разлог. За непосветените само ще кажем, че това е една седловина, която разделя планините Рила и Пирин. За да вкусите от красотата на това място, най-добре е някога да го видите. След като стигнахме това очарователно местенце, установихме, че сме гладни. До пътя открихме дървено кръчме с най-невороятно меню. Хапнахме боб с манатарки и биволско мляко.

Може би някой от тоя край ще се включи?

# 4
  • Монреал
  • Мнения: 631
Аз не съм от този край, но ще се включа.

Ако готвите боба в тенджера, гъбите сложете накрая, за да не се разварят. Няма значение какви ще са, с манатарки предполагам е по-вкусно,но у нас се ядат основно култивирани печурки.
 
Правила съм и в гърне, но тогава слагам всички продукти без сухите подправки, запечатвам с тесто и оставям на 100 гр. С за цяла нощ във фурната. На сутринта отварям, слагам джоджен, разбърквам и захлюпвам до момента, когато ще се яде.

Печурките ги режа на по-едри филийки, ако са малки, слагам цели.

Боба го готвите на яхния така, както го обичате.

И накрая, ако все пак искате рецепта, потърсете в гугъл с текст "боб с гъби".  Grinning

# 5
  • Мнения: 5 001

Сварява се боба както си знаете,но без мазнина.Манатарките се нарязват на хапки и се позапържват- задушават в тиганче с олио.Накрая се добавя 1 с.л. брашно.Разърква се и се прибавя към боба.Оставя се да клокне и да се посгъсти и се похлупва.Маха се от огъна и се оставя да отлежи 1 час.Така става много ароматен и вкусен.

# 6
  • Мнения: 3 268
Уаууууу,страшно звучи.Сега трябва да търся манатарки. Simple Smile

# 7
  • Мнения: 44
Боба стана много вкусен. Сложих боба с морковите и лука да се варят, после запържих в масло манатарките с червен пипер и ги прибавих към почти готовия боб, накрая сложих и доматка и джоджан стана вкусотиика

# 8
  • Мнения: 22 867

Сварява се боба както си знаете,но без мазнина.Манатарките се нарязват на хапки и се позапържват- задушават в тиганче с олио.Накрая се добавя 1 с.л. брашно.Разърква се и се прибавя към боба.Оставя се да клокне и да се посгъсти и се похлупва.Маха се от огъна и се оставя да отлежи 1 час.Така става много ароматен и вкусен.

TheNMaster, чудна идейка ми даваш да си преработя останалия в хладилника боб на нова манджа - боб с гъби! Grinning Hug Тъкмо се чудех какво да му измисля, че да го доядем. А имам и гъбки, ей сега ще го преформя, та няма да го познаят! hahaha

# 9
  • Мнения: 5 001

Сварява се боба както си знаете,но без мазнина.Манатарките се нарязват на хапки и се позапържват- задушават в тиганче с олио.Накрая се добавя 1 с.л. брашно.Разърква се и се прибавя към боба.Оставя се да клокне и да се посгъсти и се похлупва.Маха се от огъна и се оставя да отлежи 1 час.Така става много ароматен и вкусен.

TheNMaster, чудна идейка ми даваш да си преработя останалия в хладилника боб на нова манджа - боб с гъби! Grinning Hug Тъкмо се чудех какво да му измисля, че да го доядем. А имам и гъбки, ей сега ще го преформя, та няма да го познаят! hahaha
Ейййй,бравос!  Hug Hug Hug Hug

Само да добавя....Ако купувате от култивираните печурки(по липса на диви гъби примерно) купувайте КРАЛСКИ ПЕЧУРКИ(те са кафеви на цвят).Те са по-ароматни от беличките...

Общи условия

Активация на акаунт