Пица в тава с дупки???

  • 3 642
  • 2
  •   1
Отговори
  • Мнения: 248
Привет и от мен - една предимно четяща мама.
Купих си една тава за пица. Тефлонова, но дъното е надупчено.
Нещо такова:


Та въпроса ми е: дайте рецепта за тесто, което да е по-твърдо. Направих един несполучлив опит - сложих повече брашно в обикновеното тесто, което правя, ама стана като подметка. Явно ми трябва рецепта, при която тестото по принцип да става по-твърдо (или по-сухо, знам ли). В пицариите гледам ги правят едни такива целите блатове за пица овъргаляни в брашно, и накрая не са подметки като моята.

Идеи???

Последна редакция: вт, 04 авг 2009, 20:46 от bengie

# 1
  • Мнения: 580
ПИЦА от пицария "ВЕРДИ"



оригинална ресторантска рецепта


500 гр. брашно
20 гр. мая - 1/2 кубче
1 ч.ч. прясно мляко
2 яйца
8 с.л. олио

Замесва се тесто /маята се разтваря в хладкото млякото + много малка щипка захар, яйцата се разбиват и всичко се омесва до меко тесто/. Откъсва се топка колкото юмрук, ръцете се намазват с олио, разтегля се до някъде, поставя се в намазнена тава и се раздърпва до краищата. Пицата се намазва с доматен сок, после кашкавал и после всичко останало. Пече се на силна фурна 250-300'С за 10 мин.

 Не е нужно да втасва, нито да се разточва. Количеството става горе долу за 2 тави.
ПП рецептата е от форума  Hug

# 2
  • Мнения: 1 236
Привет и от мен - една предимно четяща мама.
Купих си една тава за пица. Тефлонова, но дъното е надупчено.


Тия тави са за приготвяне на готовите замразени пици  Laughing

Общи условия

Активация на акаунт