ДОМАШНА /...БЪРКАНА.../ ПИЦА

  • 180 559
  • 843
  •   1
Отговори
# 780
  • Мнения: 0
не е ли по-добре първо да се запече леко тестото  и тогава да се слага плънкатаБ

# 781
  • София
  • Мнения: 605
получи ми се, никога не ми ставаше сполучливо тестото! аз я направих без всякакви меса и кашкавали,заради 90-дневнана, само такава вече ще се прави! Благодаря за рецептата Peace

# 782
  • Мнения: 16
Аз вече само такава пица правя. Винаги става чудесна

Последна редакция: ср, 19 май 2010, 14:52 от AMBRO

# 783
  • Кьолн
  • Мнения: 1 220
И аз я правих вчера,но режимна. Много е вкусна! Peace

# 784
  • Кукуландия
  • Мнения: 106
Ние пак бяхме на пица този уикенд - по желание на благоверния. Този път обаче той я прави Grinning Дали защото я претупа, превтаса преди да я разпредели по тавите (винаги правим двойна доза), после хубаво намачка тестото, докато го разпределяше... НО стана НАЙ-ВКУСНАТА от всички досега Heart Eyes А аз си мислех, че ще стане клисава след всичко, на което той подложи тестото, но НЕ - няма грешка пицата! И мъжът ми също Heart Eyes  Mr. Green

# 785
  • Пловдив
  • Мнения: 2 877
Много лесна, бърза и изключително вкусна! Simple Smile Направихме 2: едната с бяло брашно, другата - с пълнозърнесто.
Определено ни хареса!:)

# 786
# 787
  • Мнения: 320
Здравейте момичета, за първи път правя тази пица и да ви кажа очарована съм, лесна, бърза и най-вече вкусна  Peace
Мерси на авторката за рецептата   bouquet  bouquet  bouquet

Ето и снимки -

и парче -

# 788
  • София
  • Мнения: 436
Страхотна рецепта, много вкусна пица се получи! Благодаря на авторката !  Hug


# 789
  • Мнения: 58
Вече два пъти я правя вкъщи, стана любима на домочадието Simple Smile. Лесна и бърза и излиза няколко тави. Само че аз запичам малко блатовете преди да наредя плънката.
Благодаря на авторката за чудесната рецепта!

# 790
  • Мнения: 224
Искам да ви попитам нещо понеже нямам опит с прясна мая. Може ли като си я объркам да оставя сместа 2 часа, защото имам ангажимент а ще закаснея и домочадието ще е супер гладно, така че няма да изчака 20 минути втасване?

# 791
  • София
  • Мнения: 18 679
Оу, недей. Ще превтаса и ще стане мазало. По-скоро с връщането вкъщи, пускай фурната на 50 градуса, да загрее докато забъркаш тестото и после го пъхай вътре да втаса за 5 минути, вместо за 20. Все 5 минути ще изчакат твоите гладници Laughing

# 792
  • Мнения: 1 777
Искам да ви попитам нещо понеже нямам опит с прясна мая. Може ли като си я объркам да оставя сместа 2 часа, защото имам ангажимент а ще закаснея и домочадието ще е супер гладно, така че няма да изчака 20 минути втасване?
Можеш само трябва да оставиш тестото в хладилника. Simple Smile
После само го вадиш и докато нарежеш нещата за гарниране ще е готово.

# 793
  • Под гъбата
  • Мнения: 1 457
И аз в отбора на правилите пицата. Чудесна е! Само малко сол ще добавя следващият път защото ми беше леко безсолна с тази 1 щипка сол. Правих я с пакетче суха мая на др.Йоткер, но следващият път ще заложа на двойна доза и друг вид суха мая.

# 794
  • София
  • Мнения: 4 035
Ушите ми изяждат докато сане тази пица, почти не минава седмица без нея и дозата разбира се винаги е двойна. Аз си я правя с жива мая като в тестото слагам чубрица и подправка за пица, понякога и от подправката на Маги със зеленчуци.
В момента се пече първата тава, а втората чака готова. Изпратих мъжа и детето на разходка, че не спират да питат готова ли е вече Mr. Green

Общи условия

Активация на акаунт