Здравейте,не знам дали сте запознати с микроводораслите и с техните свойства.Аз до скоро също нищо не знаех.Не съм ги изпробвала и очаквам някой,ако знае повече по въпроса да сподели лично мнение.Ходих на един семинар на въпросната фирма-дистрибутор,но за жалост не успях да остана до края.Сега ви предоставям и малко инфо,което успях да намеря,за тези които не са чували за микроводораслите.Интересно е
Микроводораслите са първата и най-древна форма на живот на планетата Земя преди три и половина милиарда години.
# Те са шампиони по оцеляване. През първите 30 000 години от съществуването на човечеството, водораслите са били жизненоважен хранителен източник.
# Според науката днес има около 50 000 вида водорасли, от които 47 000 са макроводорасли и обитават моретата и океаните. Микроводораслите са около 3000 и виреят в сладководни басейни. Малка част от тях са ядливи и полезни за човека.
# Най-ценните са синьозелените микроводорасли АФА от езерото Кламат, спирулината, зеленото микроводорасло Хлорела, Дуналиела Салина и други.
# Водораслите представляват 80% от естествената храна на планетата и подсигуряват 90% от производството на кислород на земята.
# Според Дарил Колман - научният откривател на АФА от езерото Кламат в началото на 80-те години, биологичната информация, която синьозелените водорасли усвояват ежедневно, е информация, от която човечеството се нуждае, за да оцелее. Като се храним с микроводорасли, ние имаме достъп до тази жизненоважна за нашия организъм информация.
# Според Ричард Франс на фини вибрационни нива във водораслите са съхранени уникални генетични записи и послания за хармония и мир, тъй като водораслите са се развивали необезпокоявани в продължение на хилядолетия в една първична девствена среда. Тази информация може да ни се предава на клетъчно ниво и да спомага за хармонията в семейството на нашите клетки.
Микроводораслите са превъзходен естествен източник на ценни хранителни ве-щества за тялото и ума. Те са най-съвършената и балансирана храна, събрала в себе си пряко слънчевата енергия. Микроводораслите съдържат около 60% пълноценни и лесноусвояеми белтъчини, всички незаменими аминокиселини, които са близки до състава на тези в човешкия организъм, което само по себе си е уникално. Съдържат и жизненоважни за нас пигменти хлорофил, фикоцианин, много минерали и витамини в лесноусвояема органична форма, множество активни живи ензими, ненаситени мастни киселини. Имат високо съдържание на бетакаротин и множество антиоксиданти.