РЕЦЕПТИ - Стъпка по стъпка

  • 32 970
  • 86
  •   2
Отговори
  • Мнения: 1 283
Здравейте момичета  Hug Има много мами, които ми задават въпроса как точно  и етапите на приготвяне. На мен също ми се е случвало, имам рецептата правя го, но не се получава като на снимката. Затова предлагам в тази темичка да го направим за улеснение на всички. Рецептата и приготвяне на продуктите на ястието - стъпка по стъпка.
Ето и въпросните   БЕКОНОВИ СПИРАЛКИ :

Продукти:
тесто - може и готово 800-900 грама
Бекон - 7 парчета
кашкавал - 7 пръчици

Моето тесто:
500 гр брашно
250 гр мляко
20 гр. жива мая /половин кубче/
сол и захар по една ч.л.
масло или маргарин - 80 гр.
едно яйце/ белтъка в тестото, жълтъка за намазване/  Blush аз го забравих
тестото престоява 15 мин и оформяме.


Бекона нарязан и кашкавалчето на пръчици
     


Разделяме тестото на седем топчета

Разточваме тестото на дълго листче, правим леки разрези с нож отгоре, поставяме отгоре бекона и слагаме кашквала

Завиваме на рулце и подпъхваме отдолу за да не се отвори при втасване

Нареждаме едно до друго в тавичката,втасват около 20 минути, печем при 180 градуса, докато по клечката не остава тесто.

Воала, Hug готовите спиралки

# 1
  • В сърцето на живота!
  • Мнения: 3 160
Супер Пепика Hands Clap Темата ми допада много Flutter
По късно ще си купя готово тесто,че не мога да меся и нужните продукти,и ще ги направя. 
Въпросче:ако намажа малко лютеничка на тестото преди да го завия,дали ще стане? Blush  newsm51

Сега се сетих и още едно въпросче Mr. Green - колко тънко да разточим тестото? newsm78

Последна редакция: чт, 20 авг 2009, 15:13 от •◊ Ясмина ◊•

# 2
  • Мнения: 2 199
•◊ Ясмина ◊• ще стане пица  Mr. Green

Пепика идеята ти е страхотна  Laughing може ли да се пускат request-и  Mr. Green (че искам да видя на Лабрекс дантелените палачинки  Whistling )

# 3
  • Мнения: 1 283
Разбира се, че може отворена съм за нови идеи Суха Мащерка /Айля Wink/.
Ясминче, пробвай и после ще ни споделиш. Да не стане пък много тикляво, все пак се навива на спиралка  Thinking. Хайде момичета, чакам ви  Hug

# 4
  • В сърцето на живота!
  • Мнения: 3 160
Пепика сигурно не си прочела другия ми въпрос,за това ще питам пак:колко тънко да разточим тестото? Rolling Eyes

# 5
  • Мнения: 1 283
Разбира се, че може отворена съм за нови идеи Суха Мащерка /Айля Wink/.
Ясминче, пробвай и после ще ни споделиш. Да не стане пък много тикляво, все пак се навива на спиралка  Thinking. Хайде момичета, чакам ви  Hug

# 6
  • Мнения: 1 283
Ами разточи го половин сантиметър, достатъчно тънко за да може да се изпече. Чао мамчета отивам на море   grinning039

# 7
  • В сърцето на живота!
  • Мнения: 3 160
Мерси Пепика и приятно изкарване на моренцето newsm08

# 8
  • Мнения: 2 521
Ей,най-после тема за недотам добри кулинарки Mr. Green
Ама тези беконови спиралки така показани стъпка по стъпка изглеждат много леснички,задължително ще ги пробвам.
Приятно изкарване на морето  Nature Sunny

# 9
  • В града на хумора...
  • Мнения: 605
А не се ли мажат с жълтък преди да се сложат във фурната ......на снимката ми прилича , че са намазани ....май ... newsm78

# 10
  • В сърцето на живота!
  • Мнения: 3 160
А не се ли мажат с жълтък преди да се сложат във фурната ......на снимката ми прилича , че са намазани ....май ... newsm78
Писала е че се мажат,но е забравила да ги намаже Laughing

....едно яйце/ белтъка в тестото, жълтъка за намазване/   аз го забравих....

# 11
  • Мнения: 1 283
Приготвям багажа и хвърлям по едно око във форума  Wink, кво ще правя без вас  Sad определено ще ми липсвате всичките.
 В тестото  слагам белтъка, а жълтъка го оставям за намазване с малко олио, но от тези  "фотосесии" го забравих. Благодаря за пожеланията, целувки  Heart Eyes

# 12
  • Мнения: X
Идеята на темата много ми допада и е голямо улеснение,когато има снимков материал стъпка по стъпка.Така  няма риск нещо да се обърка,когато правиш дадена рецепта за първи път/като при мен вчера със сливовия сладкиш на Лабрекс Embarassed/.Особено за по-връткави рецепти с месене,точене,втасване и т.н.Дано има повече мераклийки да правят снимчици Grinning.

# 13
  • Мнения: 1 505
Аз да се запиша при вас да ви следя,имам само 1 рецепта със не точно стъпк апо стъпка,но едно улеснение само,ако проявявате интерес ще я покажа,макар,че я има в моите любими,тя е за десерт,ягодови банички,но пък нали сме за да си помагаме,може някой да не знае как се завиват точно и затова е добре да има някоя и друга снимка.Идеята е чудесна.За темата
  bouquet

# 14
  • Варна
  • Мнения: 522
Записвам се да следя , че съм с две леви ръце.
Темата е много хубава. Peace

Общи условия

Активация на акаунт