Аз още не съм я пробвала, чакам отпуската и тогава
Продукти:
8 яйца
1 1/2 чаша смлени орехи
1 1/2 чаша захар
1/2 чаша брашно
3-4 съпени лъжици какао
250гр масло
течен шоколад Финети
Делят се жълтъците и белтъците. Белтъците се бият на твърд сняг със захарта. Жълтъците се разбиват с 3лъжици захар, 3 лъжици вода. С дървена лъжица се бърка и се смесват Б и Ж, добавят се орехите, какаото, брашното. Фъф форма за печене или тавичка се слага хартия за печене/вестник подмазан с мазнинка, изсипва се тънак слой от сместта, около 1.5 см. Пече се, ще си прецените колко според особеностите на фурната. В зависимост от големината на формата трябвало да излезнат 4-5-6 кори/блата.
Разбива се част от течния шоколад с маслото. Слепват се блатовете с тая смес. оОтгоре тортата се маже само с течен шоколад. Украсява се с кокос, орехи, бадеми и др. по избор.
А блатовете било хубаво да се напръскат с ром/коняк.