ПЪЛНОЗЪРНЕСТ, ТИПОВ И.....

  • 5 368
  • 5
  •   1
Отговори
  • София
  • Мнения: 2 217
Момичета,
искам да знам кой от видовете не бял хляб е най-полезен за здравосл. хранене на дете и кой хляб е най-подходящ за мама дебелана, която иска да отслабва? Laughing

# 1
  • Мнения: 991
За детето е хубав пълнозърнест, и типов може. Гледай да не е от тези, които са като дунапрен, защото са пълни с боклуци. Хубавият хляб е плътен. За мама, която иска да слабее - най-добре без хляб:) Може "Бонус" по малко.

# 2
  • Мнения: 543
Ние хапваме само пълнозърнест хляб, в краен случай ръжен или типов. На бебето не му давам много- много - гледам да давам корички да хрупа и да е минал през тостера. Една диетоложка доктор Милушева мисля - много печена женица, на лекции за бременни ни обясни, че най - хубав е пълнозърнестият.
Иначе, за да се повталиш - спри съвсем хляба и сладкото, ако можеш спри и соленото или в най - лошия случай го намали - и ще имаш резултат!
Аз така плавно свалих повече от 10 кг, въпреки, че все още не съм доволна.

# 3
  • Мнения: 1 449
Пълнозърнестият хляб е добър избор за дете над 1 год.
Но е добре да се редува и с рафинирани тестени храни.

Черен хляб = от пълнозърнести и по-тъмни непълнозърнести брашна,  с изключение на белия пшеничен хляб (брашно тип 500)
Пълнозърнест = от всякакви видове зърна, с повишено съдържание на фибри, В-витамини и др.
Типов хляб = пшеничен, непълнозърнест хляб
Зърнен хляб = непълнозърнест, с добавка на скълцани или по-едри зърна, по-полезен от рафинирания хляб
Грахам = пълнозърнест хляб
Ръжен хляб = непълнозърнест или пълнозърнест (най-тежкият вид хляб заради фибрите)

Освен че могат да бъдат по-тежки за храносмилането, от гледна точка на детското хранене пълнозърнестите продукти трябва да се включват внимателно, тъй като създават чувството за ситост, а това намалява хранителния прием.

# 4
  • Мнения: 695
Аз гледам да давам на Нели различни видове пълнозърнест хляб, от време на време редувам с бял, но много се притеснявам от 'подобрителите', които има във всички тях. Знаете ли какви са тези 'подобрители' и има ли хляб без тях?

# 5
  • София
  • Мнения: 2 217
Какво ще рече рафинирани тестени храни?
И ме интересува типовия хляб - като качества за диета същия ли е като пълнозърнестия например?

Общи условия

Активация на акаунт