На дъното на тефлонов тиган (с капак) се нарязва на кръгчета по-мазничък колбас (наденица някаква) и се запича. Около него се нареждат като венче покрай стените на тигана нарязани на ленти две зелени пиперки. Върху това всичкото се слагат три обелени и настъргани картофа като се приглаждат с дървена лопатка. Поръсва се с Вегета или други подправки по избор, залива се със съвсем малко вода и се оставя на бавен огън около 1/2 час да се задушат хубаво картофките.
Когато е готово, се обръща в по-големичка плоска чиния и се поръсва с кашкавалче, което леко се разтопява - сигурно може и да се запече, но и така е достъчно вкусно.
Общо отнема около 40мин.
Търпи много импровизации и е супер лесно. Освен това така може да се оползотворят разни остатъци от хладилника.