Да се върна обаче на темата "кюфтета" понеже метнах тази вечер във фурната една доста добра смес
- кафява елда, накисната за 8 часа
- морков, настърган
- 3 големи печурки, настъргани
- оризови ядки
- нарязан на ситно пресен лук
- мащерка, джодежен, червен пипер, кимион, сол, зехтин (на вкус, аз от зелените слагам по много...)
Морковът го задуших във вода и добавих оризовите ядки да омекнат. Като омекнат стават много лепкави, а кото изстинат още повече Добавих съдържанието на тигана към промината след накисването елда и настърганите гъби, сложих подправките и пасирах не особено старателно. С помощта на червения пипер бях докарала много истински кафяв цвят Лукът прибавахи накрая, за да се вижда в сместа, разбърках старателно и оформик плоски кюфтенца - лепнеха досущ като кайма (сега ми се гади от мисълта за месо, ама имам спомени опреди години...) Пекох ги към час на 160С направо на решетката покрита с хартия за печене. Много, много вкусни станаха