смокини

  • 3 681
  • 16
  •   1
Отговори
# 15
  • Мнения: 750
Здравей!
Понеже знам, че си опитен и добър кулинар, моля те да чуя твоето мнение за този крем със смокините (не става дума за мъфините, а за първия десерт-крем).
Преди време в друг форум имаше въпрос за т.нар. крем Луи, но отговор не последва (предполагам, че   и ти си виждала този въпрос) . От това, което пишеше там, разбрах, че е страхотен, че в него има смокини и някакви ядки.

Здравей! Благодаря ти за признанието!  Simple Smile

Рецептата звучи добре, а и Янита казва, че е сполучлива, след като я е опитала. Единствено имам резерви към сухата сметана, защото по принцип не харесвам вкуса й и бих я заместила с течна растителна. Най-добре е даже да си е заквасен от мляко, но тази, която се продава в последните години у нас не става - втечнява се при подслаждане и не се сгъстява обратно на крем, както би трябвало. Това предполага намесата на желатин и би изкривило вкуса на оригиналната рецепта.

НЕ знам дали това е крем ЛУИ. Аз лично не съм чувала за такъв. А може и луи да не е чувал!  Wink

# 16
  • Мнения: 750
Аз да питам нещо по въпроса с Мъфините със смокините....
Днес ги направих , но нали захарта се води "мокър" продукт , а аз я сложих при брашното , дали там ми е грешката или в това , че надрусах 3 огромни смокини и явно дойдоха в повече , но мъфините ми нещо понакиселяваха и станаха лепкави?!?! Не , че ще останат - имах гостенка и 3 броя "отидоха" , ей така , докато ги критикувахме... LaughingСъбирам мнения и съвети ,за следваща по-добра изява....  chef А и да питам , ако ги правя със сушени смокини , ще станат ли и да пропусна ли 2-те лъжици брашно за овалването им? М?

Съжалявам, че така се е получило! Може би смокините наиситна са ти дошли повечко. Захарта е трябвало да я сложиш при брашното, както съм описала в рецептата, но това едва ли е причината за лепкавостта. По-скоро е от многото плод.

Дано следващия път се получат!

По принцип аз разделям продуктите във мъфините на не мокри и сухи, а на твърди и течни (въпрос на тълкуване на превода на рецептите!  Wink).

Общи условия

Активация на акаунт