"картофи по селски" как?

  • 34 924
  • 34
  •   1
Отговори
# 30
  • Мнения: 4 176
Мдааааааааа
Явно, ще ядем канцорогенните реторснтски:(

# 31
  • Мнения: 306
Mamica,
погледни тук - http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=8913.0
Рецептата на Катя (Сливен). Дано е това, което търсиш.

# 32
  • Балчик
  • Мнения: 9 220
Споко бе хора, аз имам рецептата. Много е лесна: близкия супер, първия щанд в дясно.  Laughing Шегичка.

Това са бланширани картофи с кората, които са оваляни в подправки и замразени. Не се пекат, а се пържат в силно сгорещена мазнина.Не съм ги правила у дома, така че точна рецепта не мога да  дам.

# 33
  • в семейството
  • Мнения: 404
Тези които аз правя, се доближават до т.н. селски картофи, но извода ми е че такива картофки , като в ресторанта не могат да станат в домашни услови(освен ако не са полуфабрикати).
Рецептата:
1.Обелвам картофите (ако са стари), ако са пресни ги измивам добре.
2.Нарязвам ги на едро.
3.В тефлонова тенджера загрявам силно олио, което е около 1/2 см (на око го казавам).
4. Изсипвам картофите и слагам сол.Слагам капака.Така ги оставям около 5мин., като ги разбърквам от време на време.
5.Намалявам котлона. Разбърквам от време на време.
6.Като овидя че са готови, отново засилвам котлона, но съм махнала вече капака.Така те си образуват коричка.
7. поръсваш накрая с каквото искаш.(аз го правя с копър и понякога с чесън и оцет).По-често правя соса с майонеза, кис.мляко и чесън

# 34
  • Мнения: 310
Мммммммм.....както обичам картофи.Не ги знам тези картофи по селски,ама все пак да ти кайа.

Майка ми прави нещо като огретен само с картофи(едро нарязани) и сирене(може и с подправки)Ако оставиш повече картофите те ще се запекат. По описание картофи по селски е нещо такова, само че без сирене.

Общи условия

Активация на акаунт