Какво готвите в гювеч?

  • 43 185
  • 133
  •   1
Отговори
  • София
  • Мнения: 1 350
Иска ми се да направя нещо в гювеч замислих се за пиле,че това имам в момента, но ако ми споделите всяккви рецепти за това чудо ще съм благодарна  Hug Аз до сегасъм правила само свинско и нищо друго  Embarassed Търсих във форума ама нещо не открих рецепти ако има такива моля заивинение

# 1
  • out of space
  • Мнения: 8 574
Капама- свинско, пилешко, кърначета м/у редове кисело зеле и сармички (с плънка от лук, ориз и гъбки), най-отдолу и най-отгоре тънки резени бекон, заливам с червено вино и пека цяла нощ на 110 градуса, на сутринта е мозък.

Пържоли със сметана, лук и гъби и вино- 2,5 часа на 200 градуса.

Кисело зеле с пилешко или свинско.
Прясно зеле с някакво месо и домати.
Свинско с картофи.
Дробчета с лук, гъби, домати и вино- 2 часа на 200 градуса.

# 2
  • Мнения: 1 798
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=161145
пилешката фантазия на Leo Peace

# 3
  • Мнения: 782
В гювеч правя боб със свинско или наденица; нахут с пилешко, кисело зеле , сарми, пълнени чушки и т.н,  тези предполагам знаеш как се приготвят,останалите са ...

 Чисто телешко или свинско месо се нарязва на тънки пържолки /може лекичко да се начукат/. Режат се на филийки моркови, гъби, чесън. Трябват ти още магданоз, кориандър, кимион, черен пипер. Слагаш ред пържоли и в/у тях ръсиш от зеленчуците и подправките. После пак пържолки, подправки и зелнчуци и т.н докато не ти свършат продуктите. На всеки ред пържолки се слага и сол и малко олио. Заливат се със вода, колкото да ги покрие. Като станат готови се вадят от гювеча, ако водата е намаляла се долива. В 1/2 чаша се разбиват 1-2 с.л брашно. Добавят се към соса останал в гювеча при непрекъснато бъркане. Връщат се обратно пържолите и се пече още 10-15 мин.

Бяло пилешко месо от гърдите /може и бон филе/ се разрязва на две, да се получат продълговати парчета, като пръсти. На дъното на гювеча се слага мазнина. Отгоре се редят парчетата пил. месо. Между тях се редят парчета кашкавал. Наръсват се отгоре с подправки, каквито обичате с пил. месо. Залива се с кисило мляко, колкото да ги покрие. Печеш на 200 градуса Simple Smile

# 4
  • София
  • Мнения: 1 350
Ей това с телешко ще го пробвам задължително. Обичам телешко,но все ми става жилаво, а си мисля в гювеч ще стане крехко.

Също на Ерика ястието дето се готви цяла нощ само за мен е да не го наблюдавам и това ще се пробва благодаря.

# 5
# 6
  • Мнения: 86
Ето някои рецепти за гювеч:

Есенен гювеч

1 кг телешко месо, 1/2 чаша мазнина, 5-6 моркова, 7-8 зелени камби, 2 корена пащърнак, по 200 г карфиол и зелен фасул, 3-4 домата, 1 лъжичка червен пипер, магданоз, сол, 2 глави лук.

 Нарежете лука на филийки, морковите - на колелца, месото - на хапки. Задушете ги в мазнината. Прибавете последователно нарязаните на ивички камби, разделения на розички карфиол, зеления фасул (бланширан), пащърнака, нарязан на кубчета. Като поомекнат зеленчуците, прибавете червения пипер и 1 чаша топла вода, разбъркайте. Покрийте гювеча с обелените и нарязани на филийки домати, поръсете ги с магданоз. Оставете да къкри на тих огън или печете във фурната. Добре е ястието да се приготви в огнеупорен съд.

Гювеч със зеленчуци

600 г телешко (свинско) месо, по 250 г домати, пиперки, зеле, картофи и зелен фасул, 2 моркова, парче целина, 1 корен пащърнак, 3 глави лук, 2 скилидки чесън, 2-3 люти пиперчици, 6-7 лъжици мазнина, 1/2 чаша бяло вино, 1 лъжичка червен пипер, магданоз, сол.

 Нарежете месото на хапки, лука - на филийки, останлите зеленчуци - като за готвене. Сложете в огнеупорен или глинен съд всички продукти, посолете, разбъркайте добре. Похлупете с капак или покрийте плътно с алуминиево фолио. Печете в предварително загрята фурна около 1 ч.

Овчарски гювеч

1/2 буркан паприкаш, 1/2 буркан домати, 2 кафени чашки растително масло, 1 стрък праз лук, 150 г сирене, 3 яйца, 1 чаена чаша прясно мляко, 1 кафена чашка кисело мляко, 1 супена лъжица брашно, 1/3 връзка магданоз, сол на вкус.

 Ситно нарязаният лук се поставя в тавичка заедно с мазнината и се задушава до омекване. Прибавят се двете консерви (паприкашът и доматите) и се оставят да врят, докато се изпари част от течността. Добавят се натрошеното сирене  и  1/2 от ситно нарязания магданоз. Ястието се посолява на вкус, залива се със сос от брашното и яйцата, разбити с прясното и киселото мляко, и се пече в силна фурна. Поднася се поръсено с останалата  1/2 от магданоза. Гювечът може да се приготви от пресни пиперки (500 г) и пресни домати (500 г), които се задушават след лука. За заливката може да се използуват кисело мляко, яйца и брашно.  chef

# 7
  • Мнения: 2 199
В гювеч правя боб със свинско или наденица; нахут с пилешко, кисело зеле , сарми, пълнени чушки и т.н,  тези предполагам знаеш как се приготвят,останалите са ...



Как приготвяш нахут с пилешко  Embarassed Embarassed Embarassed и колко време?

# 8
  • Мнения: 782
Слагам гювеча на котлона, не във фурната. Първо сварявам пил. месо за половин час, вадя го и слагам в бульона да ври нахута /накисвам го във вода предната вечер  Wink/. Като кипне добавям лук, морков, чушка, домат , нарязани на ситно. Вари за за около 1-2 часа. Добавям пилешкото. Сгъстявам с олио и брашно, разбити на кашичка. Слага се при непрекъснато бъркане. Добавяш подправки, аз слагам кимион, кориандър, чубрица или копър  Simple Smile

пп. Може и да не вариш пилешкото в началото , ами да го добавиш сурово почти на края на готвенето. Става много бързо , ако е нарязано на кубчета  Simple Smile Горе долу 15-20 мин.

Последна редакция: нд, 18 окт 2009, 22:40 от Shada

# 9
  • Мнения: 1 650
Зеленчуков гювеч, с месо, зеле с месо, боб с наденица, капама, пилешко филе със сметана и лук....

# 10
  • Мнения: 9 776
Скоро готвих леща в гювеча. И направо я бях забравила във фурната. Обаче когато се присетих все пак, беше станала разкошна Laughing. Ей това му е хубавото на гювеча. Слагаш вътре каквото с сетиш и забравяш Peace. 2-3 часа ако е на котлон и в обикновена тенджера Naughty, манджа няма да ядем.

# 11
  • сусурлево
  • Мнения: 474
БОБ ,зеле , гювеч с пилешко  , свинско , каквото има .

# 12
  • Мнения: 13 209
Като си сложих гювеча на керамичния котлон после си купих нов гювеч  Crazy. Готвя всичко в него- капама, постен и местен гювеч, пържоли и пиле със сметана, боб, зеле, пиле с дюли, сърми...

# 13
  • София
  • Мнения: 12 555
Правя пълнено пиле в гювеча. Става страхотно.

# 14
  • София
  • Мнения: 5 260

Аз готвя всичко в гювеч. От леща, боб до капама  Mr. Green
Ако ме мързи да готвя и искам нещо бързо и лесно -
Нарязвам една зелка, един буркан пасирани домати,подправки на вкус и каквото месо имам(без телешко) слагам
в гювеча и само си се готви. У нас е на почит- става много вкусно  Peace

Общи условия

Активация на акаунт