Пресечено мляко?

  • 19 594
  • 10
  •   1
Отговори
  • София
  • Мнения: 2 508
Чудя се какво представлява пресеченото мляко? Искам да кажа, ако се пресече пред очите ти по някаква причина... Опасно ли е, какво се отделя, като се получат парцалите, това май са белтъците? newsm78

# 1
  • София
  • Мнения: 1 341





Когато ми се пресече пр.мляко го оставям да кипне, после го прецеждам, посолявам и си го хапвам с удоволствие!
Чувала съм, че от суроватката може да се правят сладкиши, но аз го изхвърлям.

# 2
  • София
  • Мнения: 2 508
Намерих научния отговор:

http://wiki.answers.com/Q/Why_does_milk_curd

# 3
  • Мнения: 1 236
Чудя се какво представлява пресеченото мляко? Искам да кажа, ако се пресече пред очите ти по някаква причина... Опасно ли е, какво се отделя, като се получат парцалите, това май са белтъците? newsm78

 Laughing Не е опасно. Просто млякото се разделя на "вода" и "сирене".
И да, със суроватката се правят сладкиши, вместо мляко.

# 4
  • София
  • Мнения: 12 554
По-скоро на вода и извара.  Wink И не, не е опасно.

# 5
  • София
  • Мнения: 1 642
Аз даже нарочно пресичам мляко за извара  Wink суроватката употребявам освен за сладкиши и за питки.

Изварата пък си я ям или солена с горчица, майонеза, шунка и подправки, а и кашкавал евентуално; или пък сладка - с мед, конфитюр и малко заквасена сметана, мед и плодове и т.н. импровизации

# 6
  • София
  • Мнения: 816
Пресичам си го нарочно с лимонена киселина и го цедя през марля.Посолявам и ям кашкавал.

# 7
  • София-Варна
  • Мнения: 119
А когато се пресече само,не означава ли,че млякото е било старо /развалено/?
Аз винаги го изхвърлям?!

# 8
  • тук
  • Мнения: 510
А когато се пресече само,не означава ли,че млякото е било старо /развалено/?
Аз винаги го изхвърлям?!

да, означава, но щом мине топлинната преработка, не е опасно, напротив Simple Smile въпреки че като е от кутия, а не домашно, понякога толкова гадно мирише, че го изхвърлям

# 9
  • Мнения: 1 236
А когато се пресече само,не означава ли,че млякото е било старо /развалено/?
Аз винаги го изхвърлям?!

Тогава вече има бактериални култури, но ако се кипне се стерилизира и пак може да се ползва. Е, това е ако съвсем не ти се ще да го хвърляш  Laughing

# 10
  • Мнения: 321
аз обожавам изварата която сама си правя. 2 литра мляко смесвам с 1 кофичка кисело мляко /аз използвам на "верея"4,5%/ Млякото след завиране се пресича.Изливам 1 кафяна чашка студена вода в него и след това го прецеждам в гъста цедка. добавям му малко сметана и е божествено. Всички други извари с изключение на рикотта ми миришат и не мога да ги ям.Когато съм на диета си я приготвям с нискокалорични млека.

Общи условия

Активация на акаунт