Писташио?

  • 7 747
  • 13
  •   1
Отговори
  • София
  • Мнения: 387
Момичета, знае ли някой рецепта за писташио? Ще съм ви благодарна, ако я споделите!

# 1
  • Torino,IT
  • Мнения: 1 833
А какво трябва да представлява, пистакио в превод от италиански означава фъстък, да не е някакъв крем ? newsm78

# 2
  • София
  • Мнения: 387
Ами някакъв сладкиш с шам фъстък? Американски е. Само това знам.

# 3
  • Мнения: 1 173
Ами някакъв сладкиш с шам фъстък? Американски е. Само това знам.
То си е шам фъстък , а сладкиш - ами можеш сигурно 100 рецепти да намериш  нета . От крем с шам фъстък , до блат ....

# 4
  • Plovdiv->Toronto
  • Мнения: 1 361
http://www.amazon.com/dp/B00120YZ3A/ref=asc_df_B00120YZ3A946471? … veASIN=B00120YZ3A

Много обичам пистачио и отдавна се оглеждах за нещо да направя с него, харесва ми как зеленее върху турските баклавички и рула  Grinning, но искам да ви предупредя, пазете се от този мус  Mr. Green, ужасно е гаден ! Пистачио не усетих, но смъртоносно силен аромат на горчив бадем. Не го обичам никак, ама този е почти като арсеник силен !

# 5
  • Мнения: 1 173
Eli тука има такъв пудинг без варене , същия тежък вкус е . Аз му добавих разбита сметана и се получи по-добре  Wink

# 6
  • Мнения: 1 726
Направи си баклава, но вместо орехи сложи шамфъстък.

# 7
  • Мнения: 11 747
Аз страшно много харесах в Италия сладолед Пистачио (така ли се чете на италиански? аз така казвах и ме разбираха).
http://www.browneyedbaker.com/wp-content/uploads/2009/07/pistach … ce-cream-bowl.jpg

Особено на едно място в Рим, беше разкош, нещо средно между халва с шам фъстък и сладолед - убийствено як аромат и вкус!  Crazy Crazy

Ето няколко снимки на кейк с пистачио, някои с рецепти. Ако има превод, може и аз да го ползвам, че много ми допада. Проблема в БГ е, че аз не можах да намеря суров шам фъстък и несолен!

http://www.thefoodsection.com/foodsection/2005/03/pistachio_cake.html
http://www.livinggorgeously.com/2007/06/lemon_frosted_p.html
http://www.sgdessert.com/2009/06/pistachio-cake.html

Последна редакция: пн, 02 ное 2009, 09:29 от pina

# 8
  • Мнения: 940
Обожавам всичко, в което има шам фастък или пистачио. В Турция ядох страхотен сладолед.

# 9
  • Мнения: 98
Само да кажа,че видях в Кауфланд шам фъстък суров.Специално търсих,че така се запалих да направя баклава с него вместо с орехи.Така,че проверете там,при ядките-само трябва внимателно да се четат етикетите. Hug

# 10
  • Мнения: 940
И на Женския пазар в София продават. Баклавата става БОЖЕСТВЕНА, мисля за тази Нова Година именно така да я направя.

# 11
  • Мнения: 11 747
О, много мерси за инфото за Кауфланд!  Peace Женския пазар в София ми е далече  Simple Smile
Мен нещо баклавата с шам фъстък не можа да ме грабне, но мога да си измисля някакви платки с шам фъстък смлян, да речем и отделно крем, пак с шам фъстък и ще си докарам чудна торта/паста Пистачио!  Crazy

Тъй като не съм ползвала шам фъстък за сладкиши, бихте ли ме посъветвали какви аромати му вървят, за подчертаване на вкуса - ванилия, ром, друго?  Струва ми се, че с лимон го съчетават  Thinking

# 12
  • София
  • Мнения: 387
Аз да споделя,че суров и безсолен шам фъстък има на пазара на Красно село. На една сергия с разни сушени плодове и сурови ядки има всякакви. А в Кауфланд бях вчера и не видях да има. Точно на сладкарския щанд гледах-имаше бадеми, лешници, фъстъци, но не и шам фъстък. Доста време стоях там, защото си купувах и други неща и не съм видяла. Може просто в момента да не е имало. Говоря за Кауфланд в овча купел.

# 13
  • Мнения: 11 747
Ето тук, как се приготвя пистачио паста в домашни условия

http://fxcuisine.com/Default.asp?language=2&Display=85&r … n=high&page=2

до колкото разбирам, после тази паста се ползва като полуфабрикат за добавяне към салдолед (при процеса на правенето на сладоледа), кремове, десерти.

Общи условия

Активация на акаунт