За кристалните чаши, скъпите сервизи и ред други неща ...

  • 43 798
  • 410
  •   1
Отговори
# 375
  • някъде ... тук ...
  • Мнения: 8 214
леорда/леворда... ама левундра Crazy
Гигич, за мен ще оставиш ли Laughing

охлюви не обичам, но жабешки бутчета и раци - даа.

# 376
  • София
  • Мнения: 12 356
Жаби не харесвам. Хлюви с масло и чесън стават, но мога да преживея и без тях. Виж за хубаво телешко или говеждо алангле душата си давам. Жалко, че тук е толкова трудно да се купи достатъчно хубаво месо, за да се направи такова паве или стек. Обожавам и раци, но и те са невъзможни тук, защото замразят ли се не стават за нищо. Хайвер не обичам. Т. нар. битови сервизи могат да ме откажат да се храня- причината неизвестна,  не се корени и в детството, защото не сме имали такива.
Приборите за риба определено липсват в повечето рибни ресторанти и е доста по- трудно да хапнеш нещо от рода на лаврак с нормален нож. Ако ти го приготви сервитьора би могло. Лятото на морето в ресторанта на комплекса, в който бяхме сервитьорите се занимаваха с тези неща, но една рускиня беше толкова ужасяващо изискана, че държеше да и филетират зарган на скара. После се смеехме, че ще купя специално цаца, ще помоля да я изпържат, за да видя после как ще се справят с предизвикатеството по сервирането и. hahaha

# 377
  • Мнения: 2 491
Кексът с кренвирш може да се мине ,евентуално, в графата 'солен кекс'.
Обаче другото.....
Ама той беше сладък, кекса де, соленото беше вътре-кренвирша, аз не обичам принципно смесване на сладко-солен вкус, но някой мога да преживея, примерно пържена филийка топната в някакво сладко, гарнирано със сиренце мммм(лиготек)...Ама тва безобразие със стафиди и кренвирши ми дойде много Sick дан говорим за сандвичите с пушена риба или онова муЙлясало сирене...

# 378
  • Мнения: 497
....................................за украса вместо букет ми сложете една връзка пресен чесън в чашка, вместо във ваза и ще ви покажа колко съм изтънчена #Silly
Ама когато имаме гости аз наистина правя букет точно от пресен лук (не е чесън, ама е лук)като в кухите части на лука, чиито краища се нарязват и се потапя в студена вода, за да разцъфнат така да се каже, се поставят цветчета, направени от моркови и големи скилидки чесън(това с чесъна е лично моя импровизация) и букета е адски оригинален. Едни познати скоро ме питаха-какви са тези цветя, аз реших, че се шегуват, но те ме уверяваха през цялото време, че изобщо не са познали, че това са хранителни продукти. Така че момичета, вие се шегувате, но от прости неща като лук, чесън и моркови може да се направи не само боб-чорба, но и много красиви неща това. И това не е оф топик, а минава към параграфа "и ред други неща" от заглавието....

# 379
  • Мнения: 2 491

Ама аз изобщо не се шегувам, каке Wink
Наистина правя букет от пресен чесън натопен в чаша, когато ядем Гергьовското агне, наиш ква красота е, дори понякога има останали по листата му малки охлювчета-изтънчена работа Wink

# 380
  • Мнения: 4 806
А защо има такова "неодобрение" на чесъна? По-скоро на неговия аромат, който много
често се нарича с грубото "воня"? Дали навсякъде по света е така? Вярно, че е устойчи-
во, но е и нещо полезно. А онова, дето се носи от лука, за мен е просто непоносимо. Но
темата е за друго.
Започвам за не-знам-кой път да пиша и все нещо ме прекъсва, та не мога и не мога да
си публикувам не-умните мисли по повод на кристалите и сервизите. А къде останаха
покривките? Ленени или памучни? Или, като най-практично- мушамичка?

# 381
  • София
  • Мнения: 17 592
Аз веднъж направих плах опит да сложа покривка - на миналата Нова Година. След неколкократно пропъждане на малкия деструктор - и по настоятелния съвет на гостенката ни, имаща вече пораснало дете, махнахме покривката. Резултат: кристалните чаши и гарафи (тогава ги бях извадила - за пръв и ... почти последен път) оцеляха!

# 382
  • Мнения: 3 880
А къде останаха
покривките? Ленени или памучни? Или, като най-практично- мушамичка?

У нас- никаква  Laughing Като си избирах масата си я избирах с такава повърхност, че да ми е кеф да яма на гола маса  Laughing
Е, имам и една по-така покривка, но нея само по празници и за официални гости я слагам иначе не. Покривката иска пране, че и гладене, не може така за всеки ден Wink

# 383
  • София
  • Мнения: 3 447
Е, Асса, аз покривките ги отбелязах още в първите страници.
Ценител съм на коприни, лен и дантели Simple Smile

А чесъна, аз го уважавам, но не мога да го консумирам по всяко време и всякак, естествено.
Както не мога да понасям някой, консумирал чесън в прясно състояние и да ми лъхва... брррррррр.

# 384
  • На земята, която е всъщност звезда.
  • Мнения: 2 540

Ама аз изобщо не се шегувам, каке Wink
Наистина правя букет от пресен чесън натопен в чаша, когато ядем Гергьовското агне, наиш ква красота е, дори понякога има останали по листата му малки охлювчета-изтънчена работа Wink

Давай снимки за доказателство. Grinning

# 385
  • Houston, TX
  • Мнения: 15 846
Омари раци и др си хапвам редовно. Имам и прибори за тях. Жаби имаме често, но си ги хапвам сама. Съпруга ми приготвя страхотер тарама хайвер и съм му фен, а черен и червен имаме в хладилника постоянно. Като се вредя с прословутия дроб от треска, мога само това да ям.  Телешки стек откак съм на този континент не хапвам в България. Просто сме на светлинни години след тях. А на всичко отгоре месото е от специална порода която не 'вирее" в Европа.

А като сервирате използвате ли индивидуални чинийки за хляб за всеки?

П.С. Чесън и лук не ям, след това стомаха ме боли ужасно. Това не значи че не ги използвам като готвя, просто чинно си ги отделям.

# 386
  • Мнения: 4 806
Значи не съм внимавала, когато съм чела. Прощавай.
Предпочитам лена. В домакинството го предпочитам. Дава ми най-силно усещане за чистота.

# 387
  • София
  • Мнения: 3 447
О, да. Най-доброто телешко не се отглежда в Европа.
Но се внася, все пак, да са живи и здрави аржентинците.

Асса, разкошен е лена, по-рано споделих как дъщеря ми съсипа една покривка от лен и коприна, гарнирана с дантела от пралеля ми и в този ред на мисли, някои от ценните ми комплекти ще почакат, докато тя стане ученичка.

# 388
  • Мнения: 521
Момичета, какво ви е мнението за разкошните покривки, плетени на една кука?
Имам доста такива чеиз от баба ми, но просто не зная дали да ги сложа.
Малко старомодни ми се виждат. Blush
Вероятно зависи от стилът на обзавеждането на трапезарията... Rolling Eyes

# 389
  • най-шареното място
  • Мнения: 8 197
Пази ги ти, пази.
Иначе за мен са прекалено изискани за повечето интериори и искат грижи, но е красота Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт