Пак за силиконовите форми за печене

  • 28 528
  • 56
  •   1
Отговори
  • Мнения: 120
Да ви питам ,момичета-имате ли опит със силиконовите форми за печене?Идат празници и е хубаво да има нещо ново в къщата.Хвърлила съм око на един комплект,но се колебая още.Не се ли деформират,не се ли излива тестото,няма ли странен пластмасов вкус?Четох,че има някои малко по-различни правила за печене.Моля,да споделят опит тези ,които ги ползват  chef

# 1
  • Мнения: 2 000
Аз имам 2-3 такива форми, за кекс и 2 за мъфини. Обаче не съм ги ползвала скоро, защото имат някакъв по-странен вкус, нещата печени вътре. Иначе за деформиране нищо не им става, до 230 градуса С издържат.

# 2
  • Мнения: 492
намирам тези форми за много удобни, особено що се отнася за изваждане са фантастични. не усещам нещата в тях да имат по- странен вкус, но пък на мен в дъното все ми остават глетъви  Thinking ще следя темата с интерес

# 3
  • Мнения: 22 867
Да ви питам ,момичета-имате ли опит със силиконовите форми за печене?...

healthi, ето  ТУК неотдавна обсъждахме тези форми, прегледай когато имаш време, предполагам ще намериш полезни мнения.

# 4
  • Мнения: 120
Labrex,благодаря-наистина доста информация има там.Почти съм готова да си купя набелязаните, ама като слушам колко трудно се намират в БГ се чудя дали да не взема за подарък на някоя приятелка -кулинарка. Laughing

# 5
  • Мнения: 0
  chefМай не пазарувате много.В момента ги има във всички магазини на "Фантастико",оранжеви на цвят и не много евтини,но не и скъпи-нещо средно.

# 6
  • София
  • Мнения: 15 485
  А пък в е-магазини колкото искаш! В "Пазарувай лесно има". И тук има :

http://shop.mandja.com/index.php?main_page=index&cPath=4_31

 Нямат вкус на пластмаса и си се пекат нещата, както в обикновенна тава или форма. Аз ги слагам върху тавичката от печката и бутам във фурната с нея!

# 7
  • Мнения: 1 092
В по ефтините магазинчета за домашни потреби и китайските магазини същите формички (за мъфини) са по 5 лв. Не придават особен вкус и са много удобни.

# 8
  • Czech Republic
  • Мнения: 2 777
 chefМай не пазарувате много.В момента ги има във всички магазини на "Фантастико",оранжеви на цвят и не много евтини,но не и скъпи-нещо средно.

Ами така е като връщаш стари теми - явно преди година не ги е имало. Wink

# 9
  • Мнения: 27 524
Да ви питам ,момичета-имате ли опит със силиконовите форми за печене?Идат празници и е хубаво да има нещо ново в къщата.Хвърлила съм око на един комплект,но се колебая още.Не се ли деформират,не се ли излива тестото,няма ли странен пластмасов вкус?Четох,че има някои малко по-различни правила за печене.Моля,да споделят опит тези ,които ги ползват  chef

Лично аз не ги харесвам  Confused
Иначе не се деформират, няма пластмасов вкус. Обаче остават сурови и меки на дъното и това не ми храесва.
Подарих ги моите  Grinning

# 10
  • Бг-мама
  • Мнения: 2 229
Аз пък купих нва всички момичета дето искаха и ми писаха.Тук при нам в едно  провинциално градче ги има и не е проблем да взема и пратя даже бях дала албум на тези дето си бях взела , а има и още видове.Цените според мен са доста достъпни  пък са страшно удобни  , на мен са ми слабост  Laughing Laughing
ето от тук нататън може да разгледате
http://zechova.snimka.bg/cooking/kulinaren.141780.17431053
ако някой се интересува да ми пише  Hug
Блонди никога нищо не ми е оставало сурово , да не бъркаш някъде , въпреки че едвали защото си голяма кулинарка .

# 11
  • Мнения: 27 524
А, кулинарка не съм. Не сурово, но меко, бяло и тестено.  Confused

# 12
  • София
  • Мнения: 15 485
А, кулинарка не съм. Не сурово, но меко, бяло и тестено.  Confused
Блонди, като го сложа на тавичката, нали и тя се нагрява и си се пече съвсем добре и отдолу!Става си изпечено и кафяво! Виж тук, има една обърната!

http://media.snimka.bg/6543/019340958.jpg

# 13
  • Бг-мама
  • Мнения: 2 229
И при мен всичко се изпича перфектно с коричка , абе направо си е супер  Laughing Laughing

# 14
  • Мнения: 1 046
Доволна съм, не се разлива тестото, винаги са ми се получавали нещата. И аз съм планирала още покупки на този род форми.

# 15
  • Където е сърцето
  • Мнения: 394
А трябва ли да се мажат и те с мазнинз както другите форми?

# 16
  • София
  • Мнения: 2 435
А трябва ли да се мажат и те с мазнинз както другите форми?
Само първият път,  така прочетох Laughing

# 17
  • Мнения: 155
Аз имам 3 различни вида, на мен ми се изпичат добре нещата в тях и нямат пластмасов вкус. Не ги слагам в тавичка, а направо върху решетката на печката. Доволна съм и бих си купила и още формички. Мажат се с мазнина само първия път.

Наскоро видях в Карфур, също съм виждала и в едно магазинче за домашни потреби в Скай Сити.

# 18
  • Варна
  • Мнения: 283
 в Genesis са много хубави, различни като форма (сърца, елхички, комбинирани) и са много качествени Peace

# 19
  • Мнения: 1 352
Формичките са си много удобни и хубави, но и между тях си има ментаци, така че внимавайте откъде ги взимате.
Купих си форма за кекс с дупка в средата, форма за хляб - продълговата, два вида форми за мъфини. ИДеални са, мият се лесно и се набутват без проблем, където има останало място в шкафа  Mr. Green.
Сладкишите и хлябът не са ми оставали никога сурови, даже доста се препичат, но аз си знам, че това е от фурната ми. Не намирам разлика и във вкуса.
Ето един обърнат кекс, печен в силиконова форма:

# 20
  • Мнения: 1 446
Навсякъде в БГ е пълно с тях вече. Аз съм си купила по-скъпи от Щъркелите, както и по-евтини за кекс, хляб и прочие. За 2 години не са мръднали. За мъфини са ми с по 12 гнезда от много хубав дебел силикон.

Сега съм си заплюла килимче Simple Smile Нито усещам вкус, всичко се пече супер.

# 21
  • Мнения: 1 352
Аз забравих да спомена, че имам и килимче. Меся си тесто на него, точа и съм пекла пица на него. Много удобно е. Мия го много лесно, свивам си го на руло и го прибирам в шкафа.

# 22
  • Мнения: 2 803
Marieta, думи няма!

И аз се записвам в темата! Все още не съм си купила силиконови формички!  chef

# 23
  • Мнения: 69
И аз имам форма за кекс с дупка по средата и за мъфини/мини кексчета/. Доволна съм от тях.
 Но направих огромната грешка да ги измия в миялната.
Няколко кекса след това миришеха на ароматизатора на миялната. Не правете това в къщи!!!
 Имам един въпрос към тези които пекат в тях. На колко градуса печете? За предпочитане на конвекция.

# 24
  • Мнения: 1 046
С вентилатора на около 200 градуса слагам, максимум на 210. Мия ги в миялната, нямала съм проблеми  Thinking

# 25
  • Мнения: 69
Nadina много се радвам че твоите не поемат аромати от миялната,но аз моите вече никога няма да ги мия там. Може би материала от който са направени е различен от твоя. Моите са купени от "Технополис". Тази за кекса има пластмасов пръстен който се слага отгоре за да не се сгъне формата и да е устойчива при пренасяне.
Благодаря за бързия отговор на въпроса ми!  bouquet

# 26
  • Мнения: 1 046
Едно малко уточнение - нямам ароматизатор в машината, само гланца, сол и таблетки. И моите форми са купени от Технополис.

# 27
  • Мнения: 69
Ясно откъде е аромата на моите. Благодаря ти Nadina за уточнението. Изводът е че мога да ги мия,но без ароматизатор. 1dishes

# 28
  • Мнения: 945
И аз имам от скоро силиконови формички за мъфини - доволна съм Peace
Мажа ги всеки път, защото вторият път ми залепнаха( тук отново прочетох, че се мажели само първия).

Мисля, че тук мога да благодаря на Лабрекс за чудесната рецепта за фаготините Hug Страхотни са!  Peace
Пекох ги точно в тези силиконови форми.

# 29
  • Мнения: 305
Аз също имам сериозна колекция от силиконови форми. Много съм доволна. Аз пък мисля да си подаря металните и да остана с тези - хем са практични, хем не заемат място в шкафа  Wink

Последна редакция: сб, 23 окт 2010, 12:32 от bonni

# 30
  • Мнения: 1 446
Аз си ги мия в миялната, а имам и ароматизатор. Не съм усетила аромат... Thinking

# 31
  • Мнения: 60
а дали са безопасни ?
на мен някак си не ми вдъхват доверие

# 32
  • Мнения: 1 446
Защо да не са? Аз лично предпочитам наистина по-качествени и скъпи, но напоследък съм хвърлила око на едни които са по-евтини и мисля да си закупя доста от тях. Изцяло съм изключила за печива други тави и форми.

# 33
  • На земята, която е всъщност звезда.
  • Мнения: 2 540
а дали са безопасни ?
на мен някак си не ми вдъхват доверие

И аз се чудех, но прочетох в темата за безвредните съдове, че силиконовите били точно такива. Но може би зависи от марката?  newsm78

Може ли някой да постне снимка на т. нар. килимче и да каже къде може да се намери?

# 34
  • София
  • Мнения: 64
Аз пък купих нва всички момичета дето искаха и ми писаха.Тук при нам в едно  провинциално градче ги има и не е проблем да взема и пратя даже бях дала албум на тези дето си бях взела , а има и още видове.Цените според мен са доста достъпни  пък са страшно удобни  , на мен са ми слабост  Laughing Laughing
ето от тук нататън може да разгледате
http://zechova.snimka.bg/cooking/kulinaren.141780.17431053
ако някой се интересува да ми пише  Hug
Блонди никога нищо не ми е оставало сурово , да не бъркаш някъде , въпреки че едвали защото си голяма кулинарка .

Аз се интересувааам  Grinning Страхотни са формичките. Искам да си поръчам. За какви парички става въпрос мила?  Hug

П.С. освен това си търся и формички като за Хелоуин  newsm78

Последна редакция: вт, 26 окт 2010, 12:15 от wenzdy

# 35
  • София (Възраждане)
  • Мнения: 2 299
Давам рефреш на темата с едно питане:
При първо печене на 200 градуса /фурната е стара, нямам много доверие на термостата/ кексът беше изгорял на няколко места и точно там формата за кекс, оригинално синя с производител Silikomart, си промени цвета, пожълтя. Мислите ли че така формата е безопасна за понататъшно ползване?

# 36
  • Мнения: 6 781
Давам рефреш на темата с едно питане:
При първо печене на 200 градуса /фурната е стара, нямам много доверие на термостата/ кексът беше изгорял на няколко места и точно там формата за кекс, оригинално синя с производител Silikomart, си промени цвета, пожълтя. Мислите ли че така формата е безопасна за понататъшно ползване?
Аз ползвам силиконова форма за мъфини - и моята е синя, но на друга фирма(LURCH). Ползвам я от година и половина и то доста често, но тя не се е променила. Не знам дали е безопасно да ползваш твоята форма, но аз на твое място не бих.

# 37
  • Мнения: 155
Аз имам различни формички на същата фирма и досега (горе-долу година откакто ги използвам), не са си променили цвета. Възможно е температурата да е била по-висока (както пишеш, че е термостата не е много надежден) и да са се повредили. Принципно ги дават до 230'С. Не знам доколко е безопасно да се използва формата.

Мисля, че може да пишеш на фирмата и да ги попиташ. Това е адреса и е-мейла, който е даден на страницата им: silikomart@silikomart.com

https://www.silikomart.net/pagina_intro/home_silikomart_it.html

# 38
  • Мнения: 0
Само да каже, че  в момента в Метро има промоция на 8 части силиконови форми за печене с марка ценкер за 9,99 без ддс

# 39
  • Мнения: 49
Само да каже, че  в момента в Метро има промоция на 8 части силиконови форми за печене с марка ценкер за 9,99 без ддс

в кой каталог на метро са за да ги погледна

# 40
  • София (Възраждане)
  • Мнения: 2 299
А откъде мога да си купя силиконово килимче за месене и печене?

# 41
  • под тепетата
  • Мнения: 9 368
Адреси на магазини за сладкарски инструменти,консумативи и пособия ще откриеш в тортената библиотека.
 http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=339926.msg8951540#msg8951540
 В "Двата щъркела" на страницата им има килимче на Кайзер, но цена не е посочена.

Последна редакция: сб, 13 авг 2011, 17:30 от bilqna_69

# 42
  • Мнения: 7 420
  Имам силиконова форма за мъфини.Набутах я по-дълбоко в шкафа,че след няколко супер несполучливи опита да я ползвам,реших да я зарежа напълно.  newsm11
 

# 43
  • Мнения: 31
Имам форма за кекс и 6  формички за ма фини сини на цвят подарък са ми доволна съм ,мия ги в съдомиялна не усещам миризми и нямам не изпечен кекс ,не миришат на пластмаса,имам и килим него сам го купувала от ТСМ преди  4-5г в опаковка са два и на нея пишеше че се използват за печене на сладки , пробвала съм го няколко пъти но винаги съм намазвала по-малко мазнина.

# 44
  • Мнения: 290
Здравейте!
Бихте ли ми обяснили за какво и как се използват тези силиконови килимчета?
За печене на сладки ли?
Тук виждам доста голям избор на всякакви форми.
http://www.zmeeborets.com/?page_id=2&record_id=132

# 45
  • София
  • Мнения: 15 485
Здравейте!
Бихте ли ми обяснили за какво и как се използват тези силиконови килимчета?
За печене на сладки ли?
Тук виждам доста голям избор на всякакви форми.
http://www.zmeeborets.com/?page_id=2&record_id=132


Вместо да слагаш хартия за печене ,слагаш килимчето в тавата.

# 46
  • под тепетата
  • Мнения: 9 368
Гладкото се използва и за разточване. Релефните доколкото знам се използват при моделиращите маси и фонданите за торта, за да придадат релеф на чаршафа, с който се покриват. Попитай и в тортената тема майсториците.

# 47
  • Балчик
  • Мнения: 9 220
Здравейте!
Бихте ли ми обяснили за какво и как се използват тези силиконови килимчета?
За печене на сладки ли?

Аз слагам килимчето направо върху решетката на фурната и пека там кифли, гевреци, всякакви др. тестени изделия, хляб, хлебчета- идеално става. Може и дребни сладки, да. Освен това го постилам на масата и точа върху него- не залепва и не цапа плота.
Релефните са за покрития на торти,да. Peace

# 48
  • Мнения: 2 358
аз имам една силиконова формичка за кекс, но честно казано не ми е много удобна. Първо, че ми е прекалено мека и винаги ме е страх да не излея тестото, а и второ доста трудно я мия - веднъж правих кекс с шоколад и от шоколада беше пръснало по стените - е няма измиване седи си на малки точици и до ден днешен Rolling Eyes

# 49
  • Мнения: 468
Tолкова противоречиви мнения и опит с тези форми!
Dа споделя и аз - наскоро правих мъфини със сливи; не надвиших температурата, допустима за силик. форми. Mного се изненадах, че мъфините сякаш малко ''дъхтяха" на формата. Изядохме ги, но... ще пробвам формата още 2 пъти и ще реша дали да я задържа/сменя...
Иначе формата им стана супер, лесно се вадиха.

А с килимчето ме заинтригувахте.

# 50
  • Колоколамск
  • Мнения: 11 440
Здравейте! Някъде четох, че в силиконовите форми трябвало да се пече на водна баня(в тавичка с вода)... Вярно ли е? И ако сложа формата направо на решетката ще и стане ли нещо?

# 51
  • София
  • Мнения: 15 485
  Аз ги слагам празни върху тавичката от печката, плитката,после ги пълня, лесно за вадене ,лесно за поставяне във фурната.Вода никога не съм слагала.

# 52
  • Колоколамск
  • Мнения: 11 440
Благодаря ти за бързия отговор, Тайна!

# 53
  • Мнения: 1 352
Ако сложиш вода и печеш, после мъфините отдолу ще са на каша, вместо да бъдат с коричка. От опит казвам.

# 54
  • Мнения: 468
И ако сложа формата направо на решетката ще и стане ли нещо?

Аз така правя; нищо не й става на формата. Ако се притесняваш - сложи пекарска хартия върху решетката.

За водата във фурната - не бих пробвала.

# 55
  • София (Възраждане)
  • Мнения: 2 299
Използвам силиконово килимче за месене, после пека върху него директно върху решетката, няма промяна във формата и цвета.

# 56
  • Мнения: 147
Здравейте,
днес се поинтересувах от силиконовите форми за печене и погледнах в бг мама разбира се за мнения. Темата не е посещавана вече,но ,ако някой като мен я посети искам да го предупредя,че  силиконовият продукт не трябва да съдържа   Бисфенол А ,вещество,което се съдържа в пластмасата. На формата за кекс,която купих,пишеше,че не съдържа бисфенол а,което говори,че може би има и такива,които го съдържат.

Общи условия

Активация на акаунт