Пак за силиконовите форми за печене

  • 28 527
  • 56
  •   1
Отговори
# 45
  • София
  • Мнения: 15 485
Здравейте!
Бихте ли ми обяснили за какво и как се използват тези силиконови килимчета?
За печене на сладки ли?
Тук виждам доста голям избор на всякакви форми.
http://www.zmeeborets.com/?page_id=2&record_id=132


Вместо да слагаш хартия за печене ,слагаш килимчето в тавата.

# 46
  • под тепетата
  • Мнения: 9 368
Гладкото се използва и за разточване. Релефните доколкото знам се използват при моделиращите маси и фонданите за торта, за да придадат релеф на чаршафа, с който се покриват. Попитай и в тортената тема майсториците.

# 47
  • Балчик
  • Мнения: 9 220
Здравейте!
Бихте ли ми обяснили за какво и как се използват тези силиконови килимчета?
За печене на сладки ли?

Аз слагам килимчето направо върху решетката на фурната и пека там кифли, гевреци, всякакви др. тестени изделия, хляб, хлебчета- идеално става. Може и дребни сладки, да. Освен това го постилам на масата и точа върху него- не залепва и не цапа плота.
Релефните са за покрития на торти,да. Peace

# 48
  • Мнения: 2 358
аз имам една силиконова формичка за кекс, но честно казано не ми е много удобна. Първо, че ми е прекалено мека и винаги ме е страх да не излея тестото, а и второ доста трудно я мия - веднъж правих кекс с шоколад и от шоколада беше пръснало по стените - е няма измиване седи си на малки точици и до ден днешен Rolling Eyes

# 49
  • Мнения: 468
Tолкова противоречиви мнения и опит с тези форми!
Dа споделя и аз - наскоро правих мъфини със сливи; не надвиших температурата, допустима за силик. форми. Mного се изненадах, че мъфините сякаш малко ''дъхтяха" на формата. Изядохме ги, но... ще пробвам формата още 2 пъти и ще реша дали да я задържа/сменя...
Иначе формата им стана супер, лесно се вадиха.

А с килимчето ме заинтригувахте.

# 50
  • Колоколамск
  • Мнения: 11 440
Здравейте! Някъде четох, че в силиконовите форми трябвало да се пече на водна баня(в тавичка с вода)... Вярно ли е? И ако сложа формата направо на решетката ще и стане ли нещо?

# 51
  • София
  • Мнения: 15 485
  Аз ги слагам празни върху тавичката от печката, плитката,после ги пълня, лесно за вадене ,лесно за поставяне във фурната.Вода никога не съм слагала.

# 52
  • Колоколамск
  • Мнения: 11 440
Благодаря ти за бързия отговор, Тайна!

# 53
  • Мнения: 1 352
Ако сложиш вода и печеш, после мъфините отдолу ще са на каша, вместо да бъдат с коричка. От опит казвам.

# 54
  • Мнения: 468
И ако сложа формата направо на решетката ще и стане ли нещо?

Аз така правя; нищо не й става на формата. Ако се притесняваш - сложи пекарска хартия върху решетката.

За водата във фурната - не бих пробвала.

# 55
  • София (Възраждане)
  • Мнения: 2 299
Използвам силиконово килимче за месене, после пека върху него директно върху решетката, няма промяна във формата и цвета.

# 56
  • Мнения: 147
Здравейте,
днес се поинтересувах от силиконовите форми за печене и погледнах в бг мама разбира се за мнения. Темата не е посещавана вече,но ,ако някой като мен я посети искам да го предупредя,че  силиконовият продукт не трябва да съдържа   Бисфенол А ,вещество,което се съдържа в пластмасата. На формата за кекс,която купих,пишеше,че не съдържа бисфенол а,което говори,че може би има и такива,които го съдържат.

Общи условия

Активация на акаунт