Как се правят сухари?

  • 10 927
  • 8
  •   1
Отговори
  • Мнения: 3 211
Като видях какво съдържат готовите сухари по магазините, реших, че трябва да си ги правя сама.
Нарязах на тънки филии хляба и пекох дълго във фурната на 90-100 градуса. Станаха твърди, но не така хрупкави като "купешките"
Къде бъркам?

# 1
  • Мнения: 4 785
Може би трябва да ги пуснеш на вентилатор, за да се изсушат хубаво  Peace

# 2
  • Мнения: 5 001
Като ги изпечеш ги остави върху решетка да постоят .Те се втвърдяват после след като изстинат.Съхранявам в платнена торбичка.

# 3
  • софия
  • Мнения: 379
аз правя и галета - хляба след като се изпече го държа няколко дни на проветриво да изсъхне още, начупвам и пак държа да изсъхне. трябва да няма никаква влага.. после счуквам и имам страхотна галета.

# 4
  • Варна
  • Мнения: 777
Като видях какво съдържат готовите сухари по магазините, реших, че трябва да си ги правя сама.
Нарязах на тънки филии хляба и пекох дълго във фурната на 90-100 градуса. Станаха твърди, но не така хрупкави като "купешките"
Къде бъркам?
Аз си мисля, че тайната на купешките сухари е точно в тези "прекрасности", които съдържат. И на мен от готов хляб не ми се получават сухарите.

# 5
  • Мнения: 3 211
Bluebell O'Smallheaven, и аз това си мислех.
Явно така ще си правя сухарите, нищо че не са хрупкави, става попарата за бебето.

# 6
  • Гърция
  • Мнения: 2 348
От обикновения хляб не може да се получи, пухкавия купешки сухар. За него ти е необходим от хляба на филии за тостове, но и той е пълен с "чудеса" Wink.

# 7
  • на брега на морето
  • Мнения: 6 237
Ето една рецепта за домашни сухарчета от миналия век (дословно): 3 жълтъка се трият добре със 140 гр пудра захар, прибавя се едно пакетче ванилин и след това твърдият снег от 5 белтъка, като същевременно се ръси 160 гр брашно, пресето три пъти заедно с половин пакетче бакпулвер. Най-после, по вкус, може да се поръси и 20 грама скълцан анасон. Изсипва се в дълга форма за кейк и се изпича до златисто. Като изстине нарезва се на тънки филийки, които се нареждат върху широка тавичка и се препичат леко от двете страни в фурничката. Запазени в тенекиена кутия, те траят много дълго.

Не съм правила такива сухарчета. Но съм сигурна, че само от изсушен или препечен хляб не стават истински сухари. Hug

# 8
  • Мнения: 3 641
А поръсвам хляба със зехтин, чубрица и червен пипер и не изсъхват Hug

Общи условия

Активация на акаунт