СПЕШНО-Сироп за реване

  • 5 675
  • 13
  •   1
Отговори
  • Мнения: 1 596
Здравейте,
сиропа за реването докато се бърка на котлона трябва ли да се сгъсти?
Вече правя втори сироп и седи рядко като вода Confused
Изхабих сумати захар.... Sad

Последна редакция: сб, 12 дек 2009, 16:42 от mamma_mia

# 1
  • Мнения: 1 596
никой ли не знае? Cry
Ще изстине и после ще ме е яд Sad

# 2
  • Разград
  • Мнения: 3 110
Недей да чакаш да се сгъсти.Като заври,чакаш 3 минути и това е,ако нещо друго не е написано в рецептата.Може да се сгъсти,но след като охлади.

# 3
  • Мнения: 1 596
Мерси,отивам да заливам блата Simple Smile

# 4
  • Димитровград
  • Мнения: 1 745
Няма да се сгъсти.

# 5
  • Мнения: 1 596
Чудесно стана,ката за първи опит Flutter
Благодаря ви.

# 6
  • Разград
  • Мнения: 3 110
Чудесно стана,ката за първи опит Flutter
Благодаря ви.

Много се радвам.  bouquet
Само да знаеш,че за да се сгъсти сиропа още при варенето,захарта трябва да е в по-голямо количество от водата.

# 7
  • Мнения: X
Чудесно стана,ката за първи опит Flutter
Благодаря ви.
Айде сега,щом е станало реваненцето давай рецептичката  smile3523,че как ми напомни за този любим мой десерт от детството  Yum.Баба ми как го правеше,ехххххххххххх......

# 8
  • Мнения: 3 830
И аз искам рецепта за блата.  Praynig

# 9
  • Мнения: 1 596
мерси момичета,
всъщност това е малко странно реване.
Моя вкусна измишльотина.
Понеже не обичам яйца, преди време изрових из нета една рецепта за кекс без яйца.И той ставаше все по добър и по добър и мъжът ми си облизваше пръстите.
Обаче ми се виждаше малко сух за това реших да направя заливка със сироп.
И тази вечер стана чудеснен.
Значи кекса(или тъй нареченият от мен блат) се прави така:

1 чаена чаша захар
2 чаени чаши кисело мляко
1/2 чаена чаша олио
2 чаени лъжички сода бикарбонат
4 чаени чаши брашно
една ванилия
какао 1кафена лъжичка
Всичко се забърква в една купа,а аз слагам и малко вода,за да е по-течно.
Изсипва се в тава намазана с малко мазнина и поръсена с брашно.
Пече се около 50 мин първо на 200,след това на 150(според фурната на човек).
А сиропа е най-добре да се направи с 2 чаени чаши захар+3 чаени чаши вода.
Завира и както при реването,като изстине блата се залива със сиропа.
Еми това е от мен Heart Eyes
Стана вкусно с днешният ми опит.

Като се изпече блата,аз го нарязах на квадрати и с вилица надупчих леко всеки квадрат,за да може после сиропа по-лесно да попие.

# 10
  • Мнения: X
  bouquet за рецептата!

# 11
  • Мнения: 3 830
Благодаря!
Мисля да включа едно реване ала Мамма миа в коледното меню.  bouquet

# 12
  • Мнения: 914
Мама  мия     нещо  ми  прилича  по рецептата  на  сладкиша на Рени    но  малко  изменен в дозировките  и  вместо  сладко    тя сляга конфитюр

интересна  рецепта   Hug Hug Hug Hug
и  малко на  арабската басбуса ми заприличва   това с   сиропа  newsm78
опитвала ли си да го нарязваш като басбуса  и  по едно бадемче  или орехче  отгоре  ,може и със  кокосови стърготини да се  поръси след  сиропа 


  аз  понеже  търся  рецепти   без  яйца  заради сина ми който е на диета    ще се радвам ако    ни  дадеш и други  рецепти    bouquet 

даже си мисля дали ще стане твоята рецепта  като  тарта   newsm78 че сина ми  я обича 
 но ми дадоха рецепта с яйца  newsm78 newsm78

май  твоя  сладкиш  ще ми се върти в главата  днес Joy

  bouquet  bouquet  bouquet  bouquet  bouquet  bouquet

# 13
  • сусурлево
  • Мнения: 474
без яйца  Shocked

Общи условия

Активация на акаунт