Някакви идеи за супа от гъска?

  • 2 292
  • 8
  •   1
Отговори
  • Насред хаоса
  • Мнения: 5 464
Вчера се сдобих с една гъска - домашна. Искам да направя една супа за децата, но никъде не виждам рецепти за такава. Срещам рецепти за печена гъска, пълнена гъска, задушена гъска, но за супа не мога да открия. А и моята гъска е без дреболии. Дали може и без тях да се направи нещичко? Моля за идеи, ако някой е правил такава.

# 1
  • Мнения: 572
Не били трябвало да е като пилешка супа  newsm78

# 2
  • Мнения: 5 173
Ако я приготвиш като супе с пиле, мисля, че ще се получи. Ако месото е накъсано на парчета.

# 3
  • Мнения: 5 007
Аз я правя като пилешката.
Иначе запечена с кисело зеле става много хубаво.

# 4
  • Насред хаоса
  • Мнения: 5 464
И аз мислех да я правя като пилешката, но доколкото знам, гъшето месо иска повече варене. Или се лъжа? Не знам дали първо да не я сваря в тенджера под налягане и после да я прехвърля в друга, където ще сложа и зеленчуците. Прави ли се нещо специфично, за да се отдели мазнината или просто се обира, като изплува отгоре? Съжалявам за тъпите въпроси, но за пръв път ще правя нещо такова и направо не знам откъде да почна.

# 5
  • Мнения: 5 007
Свари я първо, да, после си я готвиш както решиш. Аз поне не правя нищо по специално.

# 6
  • София
  • Мнения: 12 554
И аз мислех да я правя като пилешката, но доколкото знам, гъшето месо иска повече варене. Или се лъжа? Не знам дали първо да не я сваря в тенджера под налягане и после да я прехвърля в друга, където ще сложа и зеленчуците. Прави ли се нещо специфично, за да се отдели мазнината или просто се обира, като изплува отгоре? Съжалявам за тъпите въпроси, но за пръв път ще правя нещо такова и направо не знам откъде да почна.

Първо си свари гъската отделно. След това от месцето нарязваш на парченца и правиш супата както се прави пилешката. Сложи т.нар бяло месо т.е от гърдите без кожа, за да не е толкова мазно.

# 7
  • Насред хаоса
  • Мнения: 5 464
Да, махнах кожата отвсякъде, откъдето можах. Сега я чакам да заври в тенджерата под налягане и после ще я доварявам със зеленчуците.
Дано само се свари, както трябва, че дребните хич не обичат да ядат по-жилаво или твърдо месо.
А кожата смятам да я сложа в отделна тенджера, да изчакам маста да се стопи и после ще я използвам за други неща.

# 8
  • Мнения: 572
Това за кожата е мн добра идея  Peace

Общи условия

Активация на акаунт