И обикновено първо варя ориза, после го поливам със студена вода, за да не се скашка. И после вече в тиган или нещо друго приготвям зеленчуци, месо, яйца, или гъби, и ги смесвам с ориза, и после запържвам или запичам във фурна. Но като цяло резултатите са "приемливи или добри" , а не " ммм много вкусно! " или "о, чуден ориз!". Затова предимно ориза ми служи за гарнитура към някое по-сериозно ястие.
Като че нещо от тайната на ориза ми се губи ...
Засега най-големия ми успех го постигнах като направих запържен ориз Басмати със зеленчуци и яйце в уреда ми Actifry за пържене с малко мазнина. Но това е твърде частен случай.
Обаче как да се постигне добър успех и на обикновен котлон или фурна? Какво правите вие?
Особено ме интересува гъби Печурки с ориз (тях и на Actifry не ги докарах, но предполагам, че беше понеже бяха вече малко стари и пускаха от тъмния си сок, и вкуса им е по-различен от съвсем пресни и твърди печурки).
Благодаря за всякакви ваши съвети!