Съвет за торта-СПЕШНО!

  • 19 492
  • 31
  •   1
Отговори
# 15
  • Мнения: 22 867

Не знам,не мога да ти кажа...По- скоро някакво като това желираното тук http://i015.radikal.ru/0805/7c/00793a6244a6.jpg,http://farm3.static.flickr.com/2356/2212863576_dcda071137.jpg

За желирано, като на твоите снимки можеш да използваш сок от компот - от вишни, ягоди, череши, нещо с по-наситен цвят. За тая цел тортата трябва да е в откопчаваща се форма, най-отгоре може да си наредиш красиво плодове и да залееш със сока от компота + желатина. Ако не знаеш как се работи с  желатин, имаше някъде тема, може и в тая да се обясни. Не е трудно, но ако нямаш опит с желатин, по-добре използвай сега предложението на Наталина или ninon, а по-нататък пробвай с желирана течност, ефектно е и вкусно, или поне на мен така ми харесват тортите, по-леки са ми. Успех, каквото и да решиш, и да се похвалиш!  bouquet

# 16
  • Провинция
  • Мнения: 509
Момичета,страхотни сте...  bouquetБлагодаря!
Искам да попитам за този желати-нямам форма за торта,ще ползвам готови блатове най-вероятно,та ако направя бордюр от сметана желатина дали ще се задържи?! newsm78

# 17
  • Мнения: 22 867
Момичета,страхотни сте...  bouquetБлагодаря!
Искам да попитам за този желати-нямам форма за торта,ще ползвам готови блатове най-вероятно,та ако направя бордюр от сметана желатина дали ще се задържи?! newsm78

Бордюр може да правиш, след като стегне желатина и вече разкопчаеш формата.
Аз май не схванах въпроса - искаш отгоре на тортата да направиш бордюрче, нещо като оградка и вътре да изсипеш желатина? Ако е така ще стане, но поизчакай леко да започне желирането преди да изсипеш течността и трябва много внимателно да действаш. И да не го предържиш, та да ти се изсипе на парцали.

# 18
  • Провинция
  • Мнения: 509
Лошо....А да се върнем на сметана-препоръчайте ми марка или ако може и снимка на подходяща сметана,която след като се разбие на сняг и се украси тортата с нея да могат да се задржат шарките от нея,понеже тези с шприца се разтапят след 5 минутки.И друго-може ли да се оцвети сметаната със степче или боя за айца?

# 19
  • Мнения: X
Марката е без значение,просто гледай на кутията да пише "Сметана за разбиване".
Тя става стегната и си задържа формата.

За оцветяването -не съм оцветявала с такива бои.
Но защо да не стане?

# 20
  • Велико Търново
  • Мнения: 2 618
ето ти едно предложение за торта - Добуш

Страхотна е

http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=449233.0

# 21
  • Мнения: 27 524
Блонди, повечето линкове в Библиотеката работят, но е ясно, че  има някои които след време не работят - преместени са или е изтрита информацията, за съжаление нямам време да проверявам всичко регулярно, но ако някой от вас открие неработещ линк, може да ми пише, поне да го изтрия.  Имаш ли представа какво търсиш?

Разбира се, не обвинявам никого  Hug
Ами например интересуваше ме захарно тесто, за чаршаф, харесах кравичките, но никъде не намерих рецепта за захарно тесто или за чаршаф, поне не с тези две думи. Ако има и друго име може би го има, не знам  Embarassed

На мече, зайче, куче, костенурка се отваря [ur=http://www.baybay.webgarden.cz/navody-figurky]това[/url], а по-натам не знам къде да ровя  Thinking

На торта пате се отваря цяла стара тема отначало и пак не знам къде да търся.

На как се прави торта мече - същата работа

Иначе искам да направя детска, триизмерна торта някаква - вътре ще е твоя пандишпанен блат  Heart Eyes и някакъв млечно-маслен крем, но отгоре нямам идея, а ми е неудобно да питам при всичката информация, която сте събирали и предоставяли, но толкова има за четене.... Търсих вчера в Метро книга, но няма за нищо детско и интересно. В нета на бг инфото с хубави обяснения като за новаци и снимки също е крайно оскъдно, да не кажа май никакво почти  Tired

# 22
  • Мнения: X
Блонди , с пандишпан и млечен крем трудно ще оформиш триизмерна торта.
Правила съм такива,и пандишпана ,и крема са меки и ужасно трудно се оформят на фигура.
Ако държиш на триизмерна,по-добре си харесай блат и крем на маслена основа или шоколадова.
Стават стегнати и лесно се оформят!    Peace

# 23
  • Мнения: 27 524
Разбрах, мерси. Шоколадова не, и с кокос не. За дете на 2г е и не искат шоколад. Маслена ще търся тогава. Под триизмерна имах предвид нещо като кравичките (май грешно се изразих):



Но не знам рецепта за това захарно тесто - за чаршафа и за самите кравки  Blush

А ако отгоре е само това вътре става ли пандишпан и крем или пак не?  Thinking

# 24
  • Мнения: X
За такава торта спокойно може да е пандишпан и млечно-маслен крем.   Peace

А за покритието и кравките търси в Библиотеката под името Марципан Варна.
Или Руска мастика 2-по-удачна е за фигурките.
И двете стават за покритие,и за фигурки.Можеш да намериш продуктите в магазините...

# 25
  • Czech Republic
  • Мнения: 2 777
Блонди, пуснах търсачката и оправих линкове, може да ги погледнеш. Краси е права, пандишпана не е подходящ за триизмерна торта, по-подходящо е някакво тесто за непечени сладки - тип "сладък салам". След снимката на  "тортата пате" на иланг-иланг, прочети следващите и постове в темата там е написала с каква смес е правила патето. А пък Мимито дори има стъпка по стъпка как се прави.  Колкото до кравичките могат да се направят с повечето захарни покрития (има цял раздел в Тортената библиотека за тях).

Иначе препоръчвам да разгледаш и линковете по-нататък - има онлайн списания със стъпка по стъпка. Ясно е, че информацията е много, но няма как иначе да се направи по-прегледно. Hug

Последна редакция: чт, 21 яну 2010, 16:03 от natalyna

# 26
  • Мнения: 1 173
Блонди от тук надолу са само захарни теста за покриване и моделиране http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=339926.msg8950685#msg8950685 . Всеки избира с какво да работи , аз лични правя ММФ - тесто от маршмелоуз бонбони . При него грешка не се получава ( както при желатиновите теста) , пластично е и се покрива лесно . Фигурките съхнат малко по-бавно ,но съхнат.

 За тортата с кравите ...ами линка който е в библиотеката е стъпка по стъпка . Най отдолу където свършват снимките трябва да кликнеш на написаното със син цвят ...  Wink
 http://pastrywiz.com/cakes/cowcakefinal.htm , http://pastrywiz.com/cakes/cowcake1.htm , http://pastrywiz.com/cakes/cowcake2.htm , http://pastrywiz.com/cakes/cowcake3.htm , http://pastrywiz.com/cakes/cowcake4.htm , http://pastrywiz.com/cakes/cowcake5.htm , http://pastrywiz.com/cakes/cowcake6.htm , http://pastrywiz.com/cakes/cowcake6.htm

# 27
  • Мнения: 27 524
Рая, да, видяла съм стъпките, затова се спрях на нея, като най-подробен засега намерен вариант. Мерси все пак  Hug

Наталина, Краси, мерси много, ще чета и ще избера краен вариант, за края на февруари е, имам време. Има тук навсякъде маршмелоуз бонбони, ще прочета и за тесто от тях  Simple Smile

# 28
  • Провинция
  • Мнения: 509
Ето ги и моите 2 творения...Да не забравяме обаче ,че са чиста импровизация и са първите ми 2 торти...
Първата http://alfa.kachi-snimka.info/viewer.php?id=rgh1265200001n.JPG
И вчерашната http://alfa.kachi-snimka.info/viewer.php?id=bfi1265200231f.JPG
Благодаря на всички,които ми помогнаха с рецепти,идейки и трикове  bouquet...Моля почерпете се  chef

# 29
  • Мнения: 22 867
Ето ги и моите 2 творения...Да не забравяме обаче ,че са чиста импровизация и са първите ми 2 торти...

Страхотно изглеждат, много са красиви! И, като гледам разреза - много вкусно! Браво на тебе, справила си се прекрасно!  bouquet

X Реклама

Общи условия

Активация на акаунт