ЕКО БРЕМЕННИ - 9 месеца в хармония с природата

  • 62 574
  • 753
  •   1
Отговори
# 60
  • Мнения: 1 691
Това за калция и млечните продукти и аз съм го чувала, но предпочитам да не го вярвам Outta Joint ще си ям млечни до дупка с надеждата, че онова твърдение е грешно Peace

Евридика, това за малиновите листа е много интересно Hug а и са вкусни, за разлика от копривата. Ще се пробва Peace

# 61
  • Пловдив
  • Мнения: 1 162
Здравейте, момичета! Прекрасна тема   bouquet.
Не съм бременна, но планувам, живот и здраве. Искам да съм добре информирана този път. Предишната ми бременност беше прекрасна, но тогава нямах свободен достъп до интернет, пък и да си призная, не съм и изпитвала потребност да се информирам  Embarassed.


За чая от малинови листа разбрах от публикации на Мег, дори мисля, че ставаше въпрос за запарка, имам някъде рецептата.

За активното раждане - майките, които са имали късмет да им бъде "позволено" в болница, нека споделят как са успели да убедят лекарите и персонала. Не знам дали е коректно да се публикуват имена, но би било страшно полезно за тези, които са избрали този начин на раждане  Rolling Eyes

Млечни продукти и аз ядох през цялата си бременност, с изключение на прясно мляко, което ненавиждам. Нямах проблеми със зъбите, но аз и по принцип никога не съм имала. Забелязвам обаче нещо, в момента постя и от началото на постите изпитвам странна чувствителност на зъбите - нещо като мноого лека, едвам осезаема, но постоянна болка. Силно се надявам като приключа с постенето и проям млечни, болката да изчезне. Неприятна е.
Извинявам се за off-a, но мисълта ми е, че всеки организъм има различни потребности и човек би направил най-доброто за себе си, ако ги следва  Peace

# 62
  • Мнения: 262
да и аз съм на мнение че организма сам си показва от какво има нужда и ние трябва само малко да се заслушаме в него.
например аз в началото на бременността много ядях сусамова халва, както и мандарини и лимони,
а то се оказва че са много нужни неща за бебока Simple Smile

# 63
  • Мнения: 658
Момичета, искате ли да си боядисаме яйцата за Великден с естествени бои: http://www.jenite.net/2008/04/blog-post_26.html ? Аз съм много навита да се пробвам за червените с люспи от червен лук; за жълтите - с шафран или куркума; за зелените - със спанак...

# 64
  • Мнения: 2 132
Аз имам един хлорофил, така боядисва в зелено, че като нищо може да се ползва и за яйца Simple Smile А няма ли да цапат ръцете, после като се пипат яйцата, тези естествени багрила?

# 65
  • Мнения: 658
не зная дали ще цапат
тази година за първи път ще експериментирам

# 66
  • Мнения: 11
Kabiv, много хубава тема  Simple Smile! Искам да се включа и аз, но честно казано ще е повече с четене, отколкото с включване с мнения, защото за мен този начин на мислене е сравнително нов и дори не знам до къде ще стигна в стремежа си към по-естествен начин на живот. Вегетарианка не съм и нямам намерение да променям това, но останалите теми ще са ми много интересни. От скоро се уча да използвам и да имам вяра в утвържденията и визуализациите. На тази тематика съм прочела единствено книжката на Кехоу "Подсъзнанието може всичко", но все още не прилагам всички техники от там.
Миналата седмица нещо много ме притесни - натъкнах се на информация относно вредността на стиковете за под мишници, заради алуминия в тях. Освен това реших да се информирам и за прословутите парабени в козметиката. За себе си реших за сега да огранича продуктите, съдържащи парабени, защото до колкото разбирам проблема е не толкова малкото количество във всеки един от тях, а броя на продуктите, които използваме в ежедневието си. Вече смених лосиона за тяло. Купих си един стик за под мишници, направен от минерални соли, но за съжаление не е ефективен срещу миризмата. Но прочетох на доста места в нета, че содата бикарбонат е подходящ заместител, и ако не си внушавам, наистина не усещам миризма с нея. Спрях лосиона за стрии, но още не съм се снабдила с някакво олио - смятам да взема какаово масло и да ползвам само него.
Дала си и хубава информация за боядисването на яйцата. Имам куркума, ще го използвам за жълтото. Между другото като бях болна преди два месеца и си правих инхалации с куркума (или Turmeric както тук го наричат), било много полезно и като хранителна добавка в разни ястия, четох страхотни неща за това. Люспи от бял лук ще ползвам по стария метод, с парче от тънки чорапи. За другите цветове ще си помисля до другата седмица.
Ами това е от мен. Надявам се повече хора да намерят тази темичка!

# 67
  • Мнения: 658
Ето ми го Великденския резултат: http://prikachi.com/users/kabiv/35H.jpg
От боята с люспи от червен лук ми се получиха откровено кафеви яйца, червеното го постигнах с отвара от билката Брош, а жълтото.... ъъъ, а бледо жълтото Sad ми е резултат от отвара от куркума. И все пак съм доволна, амбицирана да се усъвършенствам догодина.

При вас какво ново? Simple Smile

# 68
  • Мнения: 262
аз така и не можах да намеря време за еко боядисване на яйца...
боядисаха ми с обикновена боя.
но се ограничих само с 1/2 яйце....достраша ме да ям повече Simple Smile

# 69
  • T"A
  • Мнения: 2 515
Извинявам се, че се включвам ни в клин, ни в ръкав, пък и със закъснение по темата с еко-боядисването на яйца, но дали вода от червено цвекло не би оцветила добре яйцата в някаква розова разцветка може би?

# 70
  • Мнения: 658
Точно мисля догодина да пробвам с цвекло

# 71
  • София
  • Мнения: 12 284
Извинявам се, че се включвам ни в клин, ни в ръкав, пък и със закъснение по темата с еко-боядисването на яйца, но дали вода от червено цвекло не би оцветила добре яйцата в някаква розова разцветка може би?
 Извинете, че нахлувам в темата, но издирвах какво става с Кабив  Heart Eyes
  Аз се опитах тази година отново да боядисвам с еко-бои домашните яйца за да не се притеснявам като ги хапват каките.
  Идеи взимах от тези два сайта
http://mysticolors.com/velikden/?p=3#more-3

http://garcia.patevoditel.bg/velikdenski_yaica/index.html

  Почти нищо обаче си признавам, че не се получи. Но не пробвах много варианти, а и нямах много време и възможности да се занимавам. Течността от червеното цвекло беше страшно наситена, но просто се оттичаше преди да изсъхне от яйцата. Виж на челата на каките където ги мацнах за здраве си изсъхна и личеше и на следващите дни.
   Най-добре ми се оцветиха но в странен кафеникав цвят яйцата с моето нововъведение, от отварата от черен ориз  Simple Smile

# 72
  • Мнения: 1 691
Точно мисля догодина да пробвам с цвекло
Доста след Великден, но да си кажа мнението. Тази година пробвах с отвара от червено цвекло (400 гр настъргано цвекло, сварено 30-40 мин с малко вода). Инструкцията я взех от един руски сайт, уж била пробвана методика, но при мен нищо не се получи. То и яйцата ми бяха тъмни, но резултатът след едночасово киснене беше само леко мръснокафяво върху бежовата основа.
Подозирам, че ще е по-добре варените яйца да се намажат със суров сок от цвекло - догодина ще пробвам така.
С люспи от лук боядисвам за втора година. Миналата година сложих само от обикновен лук и яйцата си станаха наситено червено-кафеникави и обрах овации. Тази година добавих малко люспи от червен лук (това ми е грешката, според мен) и яйцата ми станаха тъмнокафяви с ръждив оттенък.
Пълно разочарование бяха отварата от коприва и от куркума - яйцата си останаха на практика небоядисани.

# 73
  • Мнения: 658
Виляна, можеш да пиеш чай от малинови листа след определен период от бременността. Чаят от малинови листа подпомага "узряването" на маточната шийка, като я прави по-мека и еластична. Мускулатурата й се тонизира, което допринася за по-ефективни и по-малко болезнени контракции.
Започва се около 28 седм. на бременността с една чаша чай дневно. След 2-3 седм.се увеличава на две, като в 37-ата може да се стигне до 3 чаши дневно. Чаят от коприва действа идентично.

Има и "безобидни" билки като шипката, липата и други, от които спокойно можеш да си правиш чай.
Започвам с тази рецепта от следващата седмица. Намерих си малинови листа от билкар. Възможно ли е да объркам нещо, Евридик@? Билкаря не беше много наясно с тези качества на малината Thinking
sunshine_83, разпитах баща ми, който е физиотерапевт и на ти с точковия масаж дали може да има негативни реакции по време на раждането и той каза, че това може само да помогне, но не и да навреди. Окуражи ме да науча точките, дори ми даде идея да си ги "маркирам" предварително с химикал за да не се тормозя в сюблимния момент къде се намират. Жалко само, че не всички точки човек може сам да си масажира.
Моето човече (още не знаем пола Laughing) засега е садалищно. Надявам се да се обърне, иначе трябва да мисля и за техники за обръщане.

Хайде, чакаме вече новини от Mentha и от sunshine_83 с пожелания за леко раждане и само приятни изживявания.  Hug

# 74
  • Мнения: 143
Kabiv, аз говорих за акупунктурата. Не съм добре запозната с точковия масаж, който баща ти прилага. Предполагам се масажират определени акупунктурни точки, но когато се прилага директно игла в точката според мен ефекта е по-силен. Та китайците, които в крайна сметка са измислили акупунктурата избягват да я ползват не заради негативен ефект, а за да не се бъркат в един толкова фин процес като раждането, когато тялото знае най-добре кое след кое следва. В крайна сметка всеки си решава какво да си прилага.

За малиновите листа, аз четох доста както и питах доста преди да почна да ги пия. Има много противоречиви мнения в интернет. На мен ми казаха в болницата след 34 седмица, не преди това. Сега пак всичко опира какво си реши човек. Първия път като пих от този чай при мен се получи някакво течение. Не твърдя че е от чая, но беше просто вечерта след като пих. Та поизчаках до 36 седмица да почна да го пия, поне да бъда в 9-ти месец като почна с експериментите. В крайна сметка всяко тяло е различно.

Много се препоръчва и масаж на перинеума. Незнам дали вече сте го обсъдили, но това е друг начин да се подготви тялото за раждане. И най-вече положителна настройка.  Heart Eyes

Kabiv, мерси за пожеланията. Ще се похвалим като дойде момента. Аз наче чакам да дойде май. Не че някой ме пита де  Grinning Ментичка може да е преди мен.

Общи условия

Активация на акаунт