Нашите любими торти ... глазури, покрития и фигурки за тях 98

  • 73 668
  • 739
  •   1
Отговори
# 540
  • Бургас/Пз
  • Мнения: 8 522
Извинявам се, че май се изказах неподготвена относно тортата Династия.
Рецептата, която е дадена в тортената библиотека, според мен е точно за по витата технология, защото пише, че се разрязва на 3 ленти... аз лично така си го обясних.

Гали, не си се изказзала неподготвена, точно така е, най-подходящи за витата торта са пандишпанените блатове или готовоите на Сладък път.
Кикиники, има малка грешчица според мен в описанието имат предвид три напречно отрязани ленти, т.е. три блата. Ти цялото тесто с 10 -те белъка на веднъж ли го пече, не ти ли стана много дебел блата, който си го рязала на три ленти? В крайна сметка важен е резултата  Peace

# 541
  • варненка от София
  • Мнения: 4 881
Кикиники, ако трябва да сме точни вита е торта Магнетен, а Династията си е класическа наложена торта. Идеята на Династията е да се изпекат три блата и после да се разрежат на три отделни, но аз не го правя така, а си пека отделни блатове. Любимата ни торта е и честичко я правя. Въпреки трудностите, тортата ти има много апетитен вид и ми допада.

Дарилка, чудесно тортенце, страхотийка е.

Шеметче, чудесна китка, ама ти си спец в тази област. Рая не се е изказала още с някоя китка, Аталанта също, но за мен вие сте корифейки в тази област.

Сиси, чудесни торти си представила

И не на последно място, честито на всички празнуващи днес!

# 542
  • Vaudreuil Canada
  • Мнения: 2 609
Много торти сте напускали момичета - разкошни са - просто няма да мога да ги изброя всичките, но все пак ще опитам - Дарилка, Ванчето (то само те са неизброими), Валерия, Танче, герберите на Голди, Данито, Надето, Дими, Гали, Раче, Петя, Кикиники, Ани д, Миши, Порша (мммм искам парче), Искроне (и колега), Сиси и Съни - страхотни са всичките. Напоследък темата покрай празници се пълни с невероятни темпове.... парад на красоти. Ако съм пропуснала някого не е с лоши чувства просто егн....  Wink

stefina, marulka_s,  Дарилка, Ra4e_2009 благодаря за комплиментите ... и специални благодарности на iskrone - много се смях.

Албенче за орхидеите мисля, че Рая е най-спец, но доколкото си спомням и Сиси, Ели и Буболинка ги преборват много успешно.

Аз за сега нямам торта за показване (може би другия уикенд ще наваксвам), но си запълвам успешно времето с правене на китки от студен порцелан ... и без това напоследък май в къщи никой не иска да яде торти - явно като реакция към зимата ни избива на сладолед и плодови работи.

Atalanta липсваш ни в темата идвай по-често - мишоците са много сладурски.

# 543
  • Мнения: 1 369
Кикиники, има малка грешчица според мен в описанието имат предвид три напречно отрязани ленти, т.е. три блата. Ти цялото тесто с 10 -те белъка на веднъж ли го пече, не ти ли стана много дебел блата, който си го рязала на три ленти? В крайна сметка важен е резултата  Peace

 Леле колко съм проста.. явно е от хормоните.. бе чета го аз така и си го представям по тоя начин, а по картинките никъде го няма направено навито и си се чудя аз ли не съм добре или какво... Направих го половин доза, с 5 белтъка. Може да беше трудно, но пък тази торта се оказа изключително вкусна и ще се прави отново! Май ми е фаворит за сега. Само захарта ми е малко множко, другия път ще понамаля.

 По тоя повод искам да питам нещо. Когато правите от тези целувчено-белтъчни блатове и трябва да се изпекат поне 3- цялата смес наведнъж ли я разбивате, или за всеки блат разбивате поотделно? Защото в повечето рецепти съм чела за разбиване на голямото количество и от него последователна направа на блатовете, но то си е през 15-20 минути и според мен ще спадне белтъка...

# 544
  • варненка от София
  • Мнения: 4 881
Кикиники, има малка грешчица според мен в описанието имат предвид три напречно отрязани ленти, т.е. три блата. Ти цялото тесто с 10 -те белъка на веднъж ли го пече, не ти ли стана много дебел блата, който си го рязала на три ленти? В крайна сметка важен е резултата  Peace

 Леле колко съм проста.. явно е от хормоните.. бе чета го аз така и си го представям по тоя начин, а по картинките никъде го няма направено навито и си се чудя аз ли не съм добре или какво... Направих го половин доза, с 5 белтъка. Може да беше трудно, но пък тази торта се оказа изключително вкусна и ще се прави отново! Май ми е фаворит за сега. Само захарта ми е малко множко, другия път ще понамаля.

 По тоя повод искам да питам нещо. Когато правите от тези целувчено-белтъчни блатове и трябва да се изпекат поне 3- цялата смес наведнъж ли я разбивате, или за всеки блат разбивате поотделно? Защото в повечето рецепти съм чела за разбиване на голямото количество и от него последователна направа на блатовете, но то си е през 15-20 минути и според мен ще спадне белтъка...

Аз разбивам на веднъж и пека всеки блат отделно и не спадат белтъците. Никога не ксъм имала проблем, нито с печенето им, нито със спадане на суровата смес.

# 545
  • Мнения: 233
Ето и моята торта, която я оприличаваха на атомна бомба, торба, завеси, балонче и била добра опечена отвън, всъщност това е какао.

# 546
  • Мнения: 211
Здравейте, момичета!
Макар и със закъснение (за някои празници повече, за други по-малко), бих искала да ви поздравя!
Честито на всички, които са имали имен ден на вчерашния прекрасен празник Цветница! Честито и на празнувалите на Благовещение! Честито и на всички, чиито рождени дни съм пропуснала! Да сте живи и здрави, щастливи и обичани! От сърце ви желая късмет през всеки ден от живота ви!   bouquet   bouquet

Дарилка, желая ти непресъхващо творческо вдъхновение! Честита награда!   bouquet

Момичета, страхотни сте, показали сте много красиви торти, а съветите ви са безценни! Чета всеки ден, уча, записвам... Много благодаря на всички, за опита, който споделят, за да могат такива като мен да се научат поне малко!

Ето и моите мъфини с аерошоколад за празника. Украсата отново е от фондан. Мога да кажа, че за дребни фигурки вече му свикнах, работя с удоволствие. Имам проблем с търпението и въображението, но това е друг въпрос  Laughing Ударих им една четка уиски и затова са така лъщящи  Laughing



Лека седмица и приятни приготовления за Великден!

# 547
  • Мнения: 14
Привет момичета! Поздравления и адмирации на всички вас за изкуството и ентусиазма! Страхотни сте!  bouquet

Ще правя торта за втория РД на дъщеричката ни. Миналата година ми беше първи опит, тортата беше страшно вкусна (пандишпанови блатове, маслено-сметанов крем, шоколадова глазура), а отгоре се опитах да направя трансфер с мечо Пух, но лицето му се размаза и мечо беше, меко казано, страшен...

Ей, не е шега работа тази украса!... Лесно е да гледаш от картинка, ама като тръгнеш да правиш нещо се оказва адски трудно...

Та, тази година съм се спряла на пандишпанови блатове, шоколадово-сметанов и маслен крем, отгоре покрита с марципан Варна и захарни фигурки. В събота направих марципана, хареса ми как лесно се омеси, оцвети и разточи, сега е във фолио и кутия в хладилника... НО със захарните фигурки имам проблем. Четох, че с марципан Варна ставали меки и пр. и реших да ги направя от захарно тесто с желатин. Много трудно ми беше с това тесто, много бързо се втвърди, лепне, много трудно се оцветява, трудно се разточва и се къса, абе, резултатът хич не ми е както исках. Направих рози, които вместо розови станахи виолетови и много напукани, направих калинки, които станахи розови, а не червени, и те напукани, та сега се чудя... Искам да правя и маргаритки...

Разбира се, в краен случай мога да купя готови фигурки, ама не е в това работата. Искаше ми се всичко да си направя сама, пък и толкова материал да се прахоса... А как ме е страх да не вземе и марципанът да се втвърди и напука до неделя...

Та, въпросът ми е следният: мога ли да наситя цвета като намажа директно с четчица отгоре? А имате ли идея как мога да замаскирам напуканото? Ако ги намажа с олио?  Благодаря ви предварително Hug

# 548
  • София
  • Мнения: 315
Здравейте,момичета Simple SmileОт доста време не съм надничала тук и като гледам колко красиви нещица сте сътворили...Адмирации на всяка от вас за труда който е положила!  bouquet
angelfish,да,може да се нанесе боичка отгоре,но за голяма повърхност има възможност да не стане равномерно оцветяването,а и след това цапа.За пукнатините не знам как може да ги оправиш,освен да си направиш друга доза с по-малко пудра захар Wink
Ето и от мен една торта за вчерашните ми иненници.Има доста кусури,но за толкова време и при липса на инструментариум толкова Grinning
ощеТУК

# 549
  • Мнения: 75
Здравейте момичета!
Малко със закъснение да честитя на всички имали повод за празнуване тези дни! Бъдете живи и здрави!!!
Аз се затрупах с идейки и задачи покрай празниците и вече си заслужих медал Mr. Green Гледайки две малки дечица (моето и бебето на братовчедка ми), успях да се справя с един грандиозен за мен проект за рд-то на другата ми братовчедка и подготовката на Цветница в чест на моето цветенце Камелия (голямата щерка)
Ето тортата
 още снимки тук http://pushnikovajenny.multiply.com/photos/album/52/30#photo=10
Кексчета за детската градина
     и за колежките на татко
ето и за празника вкъщи
още снимки на дребните сладки тук http://pushnikovajenny.multiply.com/photos/album/20/small_dishes#

Лек и усмихнат ден! Hug ( Аз отивам да се боря с козуначета за детската градина   chef )

# 550
  • Мнения: 1 708
jenik  Браво пълен разкош  smile3501 smile3501 smile3501  Ти с какви бои работиш-много хубави и наситени цветове,очите ми останаха направо  Hug

# 551
  • Мнения: 243
jenik , прекрасни са! Големи красоти показваш!
ninon , как направи цветчетата при липса на инструменти? Като истински са! Питам, защото аз също нямам.

# 552
  • Мнения: 1 708
Мацки ако някой от варна има готово покритие или иска да си купим и да си разделим нека да ми пише на лични,че идват рожденните дни на децата и искам да им спретна едни тортички  Hug

# 553
  • София
  • Мнения: 178
Макар и със закъснение, искам от сърце да честитя именните дни на всички, които празнуваха на Лазаровден и Цветница! Бъдете слънчеви, красиви и свежи! Много здраве и всичко най-добро!
За жалост, както обикновено, нямам никакво време и не съм чела темата, за което моля да ме извините. Успях да видя невероятните красоти на Женик! Просто си страхотна!!! Каквото и да кажа ще е малко. Триетажната торта е истинска прелест. Прекрасна като идея и великолепна като изпълнение. БРАВО!!!! А на Ками - да й е живо и здраво името!
Дарилка - прочетох, че си спечелила конкурса, за което те поздравявам най-сърдечно! Мога само да се радвам за теб! А тортата с розичките е много сладка. В момента и аз съм се захванала с нещо подобно, но мисля да я попретупам, защото нямам никакво време. Тази седмица ми е инфарктна откъм поръчки и изобщо не знам как ще успея с всичко.
Видях още красиви торти, но нямам възможност да коментирам. Браво на всички!!!
Това са моите последни тортички. Сърцето е повторка (както се изразяват моите деца), но все пак го пускам. Розовата с котенцето е възможно най-кривата торта, която някога съм правила, а дори не знам защо стана така. Лилавата пък ми е една от най-добре покритите торти, с което много се гордея. Току виж и аз стана добра като Пепи.  Laughing

   

# 554
  • София
  • Мнения: 315
jenik,Невероятни творения,тортата е суперска newsm10
Porsha,благодаря,цветчетата ги правих на принципа,който беше показала някъде sisi7510.
bubolinkata ,Перфектни торт,както винаги smile3501

Общи условия

Активация на акаунт