За бързи въпроси и отговори,за тези,които нещо ги вълнува,но не искат тема - 29

  • 35 761
  • 743
  •   1
Отговори
# 690
  • Мнения: 7 420
Здравейте! Бихте ли дали идея как да оползотворя 4 презрели банана? Благодаря на всички, които ще се включат   bouquet
   Влез в подписа ми.Много от кейксовете са ми направени с банани.Пробвай,каквото си харесаш.  Simple Smile

# 691
  • Мнения: 9 905
и аз с 4 броя, но жълтъка. Какво да спретна с 4 жълтъка?

# 692
  • Мнения: 7 420
и аз с 4 броя, но жълтъка. Какво да спретна с 4 жълтъка?
  Най-добре е да ги използваш за някое маслено тесто.
  Или виж тази рецепта.Точно 4 жълтъка ще ти потрябват.  Wink

# 693
  • Мнения: 9 905
ооооо, много сложно! Simple Smile нещо като за мързеливци търся Simple Smile истината е, че се засилих да правя агнес, дойдоха гости и не стигнах до заливката, и без друго го раздадох на децата и ме беше малко шубе от суровите жълтъци.
иначе тази тема за израелската кухня ще бъде прочетена много внимателно Simple Smile

# 694
  • Мнения: 9 776
ооооо, много сложно! Simple Smile нещо като за мързеливци търся Simple Smile истината е, че се засилих да правя агнес, дойдоха гости и не стигнах до заливката, и без друго го раздадох на децата и ме беше малко шубе от суровите жълтъци.
иначе тази тема за израелската кухня ще бъде прочетена много внимателно Simple Smile

Не знам как да ги оползотвориш, обаче Агнеса като го залея с жълтъците, запичам. Имаше преди време тук някаква дискусия. Защо трябва да са сурови? Съвсем слабо запичам, даже може да се каже, че суша.

# 695
  • Мнения: 9 905
ами не знаех - винаги съм знаела, че жълтъците изсъхват на стайна температура или в хладилника, не се слагат във фурната  Rolling Eyes

намислих да направя заливка на нещо печено, някаква мусака, или бланширан карфиол, със сирене, залят със жълтъците и запечен.....сега ми хрумна, звучи ми добре   chef

# 696
  • Bulgaria-Italia
  • Мнения: 218
Може ли да ми кажете как приготвяте бял сос за пълнени пиперки  Praynig
 Много благодаря предварително,че става дума за бременна в 9ти месец приятелка  Praynig Praynig Praynig

Последна редакция: ср, 26 май 2010, 16:36 от kasier

# 697
  • София
  • Мнения: 1 181
Може ли да ми кажете как приготвяте бял сос за пълнени пиперки  Praynig
 Много благодаря предварително,че става дума за бременна в 9ти месец приятелка  Praynig Praynig Praynig


Единственото за което се сещам е сос Бешамел
Продукти:
30- 40г краве масло
2с.л. брашно
2ч.ч. прясно мляко
2 жълтъка от пресни яйца.
1/2ч.л. сол

Приготвяне:
Кравето масло се слага в тиган на включен котлон да се разтопи. Брашното се разтваря в 150мл хладка вода да стане на кашица. Отново се разбърква. Когато маслото се разтопи се добавя брашнената кашица и се бърка непрекъснато. За малко тигана се оттегля от огъня. Налива се прясно мляко и съда отново се връща на котлона. Бърка се непрекъснато с дървена лъжица или шпатула. Трябва да се получи гладък и леко гъст сос. След като Бешамелът стане готов се сваля от огъня. Поръсва се сол и се добавят двата жълтъка. Бърка се със лъжицата докато се получи еднородна смес.
 
ето и тук погледни  http://vkusnotiiki.net/recipe.php?rec=363

# 698
  • Мнения: 161
Момичета, има ли рецепта за лесен сладкиш с извара, че имам и не знам какво да я правя? Благодаря!

# 699
  • Мнения: 7 420
Момичета, има ли рецепта за лесен сладкиш с извара, че имам и не знам какво да я правя? Благодаря!
   Има. И ощеSimple Smile Peace

# 700
  • Bulgaria-Italia
  • Мнения: 218
didolinaa Благодаря ти много   bouquet

# 701
  • Мнения: 161
Селма, много ти благодаря!

# 702
  • Мнения: 454
Благодаря на всички за "банановите" идеи!   bouquet

# 703
  • Мнения: 182
Може ли да ми кажете как приготвяте бял сос за пълнени пиперки  Praynig
 Много благодаря предварително,че става дума за бременна в 9ти месец приятелка  Praynig Praynig Praynig

Аз правя соса като загрея мазнината и запържа 1 лъжица брашно и след това разреждам със соса от чушките където са се пекли.Накрая добавям една чаша кисело мляко.

# 704
  • Варна
  • Мнения: 2 576
Искам да изпека скумрия на скара, но да са цели(не ми се занимава да ги обезкостявам  Blush). Може ли да ги метна така и дали ще се изпече добре вътрешността?

Общи условия

Активация на акаунт