Какво беше менюто Ви за днес за бебета и деца над 1 година? 3

  • 58 011
  • 748
  •   1
Отговори
# 60
  • Sofia
  • Мнения: 9 749
Я да ви попитам - кълновете как ги давате, смесвате ли ги с нещо или самостоятелно на салата? И какви подправки (имам предвид зехтин или оцет или др.п.) или дресинг слагате? Вчера купих от био магазина, но нещо не ги одобри малката  Rolling Eyes

Аз ги давам на салата с краставици, слагам малко зехтин, лимонов сок и мааалко сол.
Вчера - сандвичи с кашкавал, картофена яхния с киноа и крем с грис, мляко и кафява захар.

# 61
  • Мнения: 6 713
Вчера - попара със сиренце
плодове в 10.00 ч.
За обяд - запечен картоф, пълнен със смес от сирене и яйце, домати салата, плодов сок
Следобед - плодове и био-бисквита - нищо не яде от бисквитката
Вечеря - барбекю, и никак не здравословни чипсове, солети, ама карай Mr. Green Чак хората ме питаха - много ли обича чипс, пък аз викам - ми то вкъщи не купуваме, та не е виждала. hahaha

Днес - мляко за закуска,
плодове, палачинки от нашата закуска
обяд - зеленчукова крем супа от броколи, картофки, грах,т.н., пълнозърнест хляб, сок
следобед - ще опитам да пробутам овесени ядки, ако ли не иска - кисело мляко с плодове
вечеря - сърмички с кайма, бял сос, сок

# 62
  • Мнения: 1 336
Днес съм предвидила това, дали ще се изяде не знам:
Принцеси с кайма
Пилешка супа с булгур, салата
Бисквита, плод
Ориз със зеленчуци

Кристофер би ли споделила как приготвяш ягодово-банановите овесени сладки?

# 63
  • Мнения: 3 066
Привет!
Днес:
овесени ядки с малини,ягоди и праскови
супа от тиквички,домат,киноа и зелен лук;диня
шейк от банан,ягоди и кайсия с прясно мляко и смлени сусам ,ленено и тиквено семе
прясно зеле с пиле и домати;филия пълнозърнест хляб с катък(домашен) ;череши
АМ

# 64
  • Мнения: 275
Кристофер би ли споделила как приготвяш ягодово-банановите овесени сладки?

Разбира се Simple Smile

Продукти:
1 ч. чаша брашно (може да се замести с овесени трици)
1/2 ч. чаша захар (аз ползвам фруктова и ми е достатъчно това количество)
1 банан - намачкан
1 чаша (около 200 грама) пюрирани ягоди
1 ванилия
1/2 ч. л. сода + 1 ч. л. оцет
1 ч.чаша фини овесени ядки
125 гр масло 1 яйце

* Яйцето се разбива
* Добавят се захарта и разтопеното масло. Всичко се разбива.
* Добавят се плодовете и отново се разбърква много добре.
* Когато се получи хомогенна смес, се добавят овесените ядки, а след тях и брашното. Омесва се тесто.
* Содата предварително се разбърква с една лъжичка оцет и се оставя да прекипи. Добавя се към тестото.
* Накрая слагам ванилия
* С лъжичка оформям малки сладки. Пека върху пекарска хартия в предварително загрята на 150 градуса фурна - 40 минути в моята фурна Simple Smile

Ухаят невероятно! Да ви е сладко Simple Smile

# 65
  • Sofia
  • Мнения: 9 749
Може ли да споделите и с каква мазнина готвите?

# 66
  • Мнения: 275
За сладки, кексове и тестени - масло.
За салати и гозби - зехтин, сусамово или орехово олио.

Опитвам се да редуцирам маслото до 0, но трудно засега.

# 67
  • Sofia
  • Мнения: 9 749
За сладки, кексове и тестени - масло.
За салати и гозби - зехтин, сусамово или орехово олио.

Опитвам се да редуцирам маслото до 0, но трудно засега.

Какъв зехтин ползваш? Аз слагам екстра върджин на салатите, но с него май не може да се готви, нали?
Защо се опитваш да редуцираш маслото? Rolling Eyes

# 68
  • Мнения: 275
Зехтинът е за салатите, двата вида олио за готвене. Не съм го написала коректно.

Маслото, според мен поне, не е от най-"добрите" мазнини, та затова.

# 69
  • Мнения: 782
закуска - кисело мляко с овесени бисквити
ябълка
обяд - супа от тиквички
сл. закуска - млечен крем
вечеря - печено кюфте, картофи на пара; таратор

НБМ, ползвам зехтин и масло. Когато няма, слагам сл. олио  Simple Smile

# 70
  • Sofia
  • Мнения: 9 749
Кой зехтин става за готвене?

# 71
  • Мнения: 185
НБМ, мерси  Hug

Вчера:
Палачинки с кашкавал, кисело мляко
Ягоди и череши
Пуйка фрикасе, хляб, краставица
Портокал и кисело мляко
Тиквички с тофу, хляб, кайсии

Днес:
Пшеничен грис с пъпеш; ядки (кашу, бадеми, бразилски орех, макадамиа)
Телешко с броколи, моркови и елда, краставица
Банан и кисело мляко
Макарони с патладжан болонезе; кашкавал; пъпеш

Аз ползвам основно зехтин, за готвене също (защо не е добре да се готви с него  Rolling Eyes), понякога и масло.

# 72
  • Sofia
  • Мнения: 9 749
Ами аз знам, че екстра върджин не става, защото се разгражда newsm78
Ето какво намерих:

Кой Зехтин за какво се използва

Естественият Зехтин Extra Virgine е подходящ да се използва за студената кухня, както и за подправяне на вече готови ястия. Това е защото при температура по висока от 180 градуса загубва вкусът си. Естесвеният Зехтин е подходящ за салати, ордьоври и различни видове студени блюда, както и леко задушаване на пара.

За печене и пържене се препоръчва 'Нормален" Зехтин, който може да се загрява до по-висока температура.

Все пак всеки сам може да реши кой вид Зехтин да използва според личния си вкус и предпочитания.

И още:
Има няколко особенности когато използваме Зехтина за пържене и печене. Той не трябва да бъде загряван до точна на кипене. Това би променило химичният му състав, и е предпоставка за разграждане. Образуват се вредни за организма вещества. Пресният Зехтин / не по стар от половин година от датата на производството/ , не би трябвало да се загрява, тъйкато ще пръска много силно. Това се дължи на частици от месестата част, които не са се утаили още. Това е и причината младият Зехтин да има по - силен вкус от узрелия.

# 73
  • Мнения: 782
НБМ, за готвене ползвам т.н нормален или Olive oil  Wink

закуска - овесена каша с масло и сирене
обяд - крем супа от цвекло, картоф, морков, копър и пармезан; пълнозърнест хляб
сл. закуска - още не съм я измислила  Wink
вечеря - пълнени чушки с ориз и зеленчуци, млечен сос; хляб ако иска

Плодове  яде през целия ден, всякакви, та затова не ги пиша  Crazy

# 74
  • Мнения: 2 376
сандвич с кашкавал
ябълка, банан
таратор, хляб, сирене
домашни череши
телешко задушено контрафиле, задушен зелен фасул, картофи на фурна или задушени.., домати

Общи условия

Активация на акаунт