Какво с пресечено мляко?

  • 19 760
  • 35
  •   1
Отговори
  • 1
  • 2
  • 3
  • Всички
  • Варна
  • Мнения: 101
Здравейте, мацки!
Понеже съм се убедили, че сте невероятни кулинарни вълшебници и търсачката не успя да ми помогне, да ви питам следното нещо.Вчера ми донесоха пр.мляко (домашно), пък аз чак тази сутрин го сварих, то все, че се пресече Sad И сега се чудя дали мога да направя нещо с него или да го изхвърлям (а пък е 2л.!Срамота в тая криза!!)?Чувала съм, че може да се използва за баница.Какво мислите вие?Ако някой нещо е правил с пресечено мляко, ще съм му благодарна, ако сподели  Peace

# 1
  • Мнения: 22 867
Чарлийз, спокойно можеш да месиш с него, да си отцедиш прясна извара, а, ако искаш, да експериментираш като мен - правих си домашна сметанка, но го държах два дена така, за да започне леко да киселее.

Ето тук съм написала как

А ТУК хлебчето и мекиците са от тесто, замесено със суроватката, това, което отцедих, като правих сметанка.  bouquet

# 2
  • Варна
  • Мнения: 101
labrex, това за сметаната е много идейно и понеже аз обожавам сметана, ще използвам млякото точно за това.Обещавам да кача снимки.Благодаря ти  bouquet

# 3
  • Мнения: 335
Чарлийз,аз всеки път като ми отвари млякото  го използвам за баница(и на мен  ми се свиди да го изхвърля  Confused ).Смесвам го с една кофичка кисело мляко и яйца и така заливам корите  Peace

Последна редакция: вт, 01 юни 2010, 17:42 от galaxy

# 4
  • Мнения: 5 001
За баница,палачинки,за замесване на тесто с мая.....Идеално си става.... Hug

# 5
  • Варна
  • Мнения: 101
А прецеждате ли го от водата?Или директно заливате?

# 6
  • Мнения: 655
аз го използвам да меся козунак или кифлички-стават страхотни Peace

# 7
  • Мнения: 5 001
А прецеждате ли го от водата?Или директно заливате?
Нищо не прецеждаш.... Hug

# 8
  • Мнения: 13
става и за за толумбички

# 9
  • На небето
  • Мнения: 5 530
Използвам за мусака, става супер вкусна. Но става и за всичко тестяно.

# 10
  • Бургас
  • Мнения: 10 822
А аз винаги съм го изхвърляла. ooooh!Мислех,че не става за нищо.

# 11
  • варненка от София
  • Мнения: 4 882
Никога не изхвърлям пресечено мляко. С него стават прекрасни, вкусни питки, теста, мекеци, палачинки. От мама и баба го зная и като се развали млякото не го хвърлям, ами винаги си го оползотворявам. Особено като си правя домашен хляб с него става перфектен.

# 12
  • София
  • Мнения: 18 679
Дотолкова ме заинтригувахте, 4е ще взема да пресека зорлем едно мляко, да видя какво пък толкова по-вкусно придава на тестото Simple Smile

# 13
  • Варна
  • Мнения: 101
Направих го на сметана Peace.
По-вкусна не съм яла Crazy Crazy Crazy
......особено с ягоди

# 14
  • На небето
  • Мнения: 5 530
Направих го на сметана Peace.
По-вкусна не съм яла Crazy Crazy Crazy
......особено с ягоди

 А как го правиш на сметана?
Аз съм го правила на извара, сега се сетих!

# 15
  • Варна
  • Мнения: 101
Estell , във вторият пост по-нагоре в темата labrex  е обяснила и със снимков материал.Иначе казано като стигнеш до изварата, включваш миксера на мах и след кратко разбиване се получава пухкава и кремообразна (заквасена) сметана Hug Препоръчвам ти я горещо Peace

# 16
  • Мнения: 22 867
Направих го на сметана Peace.
По-вкусна не съм яла Crazy Crazy Crazy
......особено с ягоди

Чарлийз, чудесно е, че си пробвала и още по-чудесно, че ти е харесала сметанката.  bouquet  Като си намеря домашно мляко, пак ще си направя и аз. Peace

# 17
  • Мнения: 8
загряваш до пълно пресичане може да добавиш и няколко капки оцет. Прецеждаш, твърдата част е извара ,а от течността правиш крем нишесте, крем карамел, гъбена супа , добавяш в супи,изобщо ползваш като мляко/с1 на ум/.За пиене можеш да го въстановиш,донякъде с прибавяне на сухо мляко.Пресечен е само казеина другите белтъчини са в течността.

# 18
  • На небето
  • Мнения: 5 530
Estell , във вторият пост по-нагоре в темата labrex  е обяснила и със снимков материал.Иначе казано като стигнеш до изварата, включваш миксера на мах и след кратко разбиване се получава пухкава и кремообразна (заквасена) сметана Hug Препоръчвам ти я горещо Peace


Абе не ви ли мирише неприятно?  newsm78 Аз правя извара от домашно мляко, но има много силен аромат, който лично мен ме отблъсква. И предполагам, че същото ще се получи и със сметаната. Освен ако не и слагате подправки или нещо, ама не ми се вярва да убие аромата.  newsm78

# 19
  • Варна
  • Мнения: 101
Изобщо не мирише неприятно, повярвай ми Peace Даже напротив. Горещо ти препоръчвам да пробваш. Аз имам намерение редовно да си правя  Hug Още веднъж   bouquet за labrex

# 20
# 21
  • Мнения: 6 472
Правя баница с пресечено мляко. Използвам готови кори, плънката е от сирене и яйца и масло. Най накрая заливам с пресеченото прясно мляко и пека.

Друият вариант е евече споменатия - правите го на извара и от там колкото искате рецепти Grinning

# 22
  • Мнения: 1
Е как ще хвърляш бре булка, баница  Laughing

# 23
  • Сливен
  • Мнения: 894
здравейте,
на мен от два литра пресечено мляко ми излезе една шепа извара, и суроватката стои още бяла(като мляко) newsm78
толкова ли излиза, като количество изварата Thinking

# 24
  • Варна
  • Мнения: 2 768
Дотолкова ме заинтригувахте, 4е ще взема да пресека зорлем едно мляко, да видя какво пък толкова по-вкусно придава на тестото Simple Smile
То,ако е от магазина трудно ще го пресечеш hahaha.
Иначе аз се правя баничка от пресеченото мляко.

# 25
  • Мнения: 74
Момичета, имам въпрос- направих  сметаната по рецептата на Лабрекс / хиляди благодарности за което    bouquet / , но нещо ми мирише на .... старо сирене, и има лек нагарчащ вкус, малко като " горчива " е .... ама как го обясних само  Embarassed
Та защо се е получило така според вас, млякото ли нещо не е било добро, аз уж спазих рецептата, ама явно нещо съм объркала    Rolling Eyes .

# 26
  • Мнения: 22 867
Момичета, имам въпрос- направих  сметаната по рецептата на Лабрекс / хиляди благодарности за което    bouquet / , но нещо ми мирише на .... старо сирене, и има лек нагарчащ вкус, малко като " горчива " е .... ама как го обясних само  Embarassed
Та защо се е получило така според вас, млякото ли нещо не е било добро, аз уж спазих рецептата, ама явно нещо съм объркала    Rolling Eyes .

sheni_6, като ти четох поста, се сетих, че авторката на рецептата беше написала за подобен случай, и то първия път, когато е правила сметанката.

 
Цитат
Мы берем молочко от "знакомой" коровки, домашнее, и в первый раз когда я сделала сметану она у меня получилась гооорькая, но! я баба настырная, повторила эксперимент, только сначала прокипятила молоко и в результате - чудесная сметанка! видно, вкус зависит от обработки молока. и ещё, у меня сыворотка была почему то вверху, но сметанка получилась тем не менее хоть куда!


Смята, че е от кипването на млякото, т.е. първия път не го е правила, втория - го кипнала. newsm78 Може и до мляко да си е, не мога да си обясня, не ми се е случвало. Правя я от краве мляко, което майка купува от съседка, сваряваме го с млековарката. После, като се позаседи шишето в хладилника и го видя, че се е пресекло, карам по рецептата. Вкусна ми става, то аз вече четири пъти я правя, все пак не е кой знае колко много, но ми харесва, а горчива не се е получавала.

# 27
  • Мнения: 74
Благодаря за бързия отговор! Лабрекс, чудесна рецепта и много лесна / голям фен съм ти, и друг път съм го споменавала, сега се точа на една твоя рецепта- мидички май бяха сладките   chef  , ама да видим кога ще ми остане време    Mr. Green  /
Та аз го кипнах млякото, след пресичане го оставих на стайна температура- дали това не е причината?  В хладилник ли се оставя? Точно два дена стоя така, без да го местя и разбутвам.
Иначе ще си я изядем сметанката и така, ама за следващия път да знам какво да правя.

# 28
  • Мнения: 22 867
Та аз го кипнах млякото, след пресичане го оставих на стайна температура- дали това не е причината?  В хладилник ли се оставя? Точно два дена стоя така, без да го местя и разбутвам.
Иначе ще си я изядем сметанката и така, ама за следващия път да знам какво да правя.

Щом се е пресякло, няма смисъл да стои на стайна температура. Изцеждаш го, разбиваш и прибираш в хладилника т.нар. сметанка. Мидичките не са лоши, може и орехи да се сложат, като слагаш белтъка, стафиди, парченца шоколад, ще вървят. Радвам се, че си харесваш рецепти, пробвай, то нали знаеш - вкусове разни, но може и да ти харесат някои.  bouquet

# 29
  • Мнения: 74
Значи там ми е грешката....аз го чаках 2 дена да се отдели "водата" и чак тогава прецедих, явно не съм разбрала рецептата  Blush .
Надявам се, че не е опасно да се яде така, нали млякото е варено все пак  newsm78 ....

# 30
  • Мнения: 22 867
Надявам се, че не е опасно да се яде така, нали млякото е варено все пак  newsm78 ....


Не мисля, че се е развалило, просто не знам доколко е горчиво и дали тая горчивина няма да е неприятна?  bouquet

# 31
  • Мнения: 1
Възможно ли е да има пресечено кисело мляко?
Аз днеска май изядох половинка от него и половинка си направих със трици
След като изядох обаче 1вата половинка нищо не усетих по-особенно  newsm78

# 32
  • Мнения: 5 001
Възможно ли е да има пресечено кисело мляко?
Аз днеска май изядох половинка от него и половинка си направих със трици
След като изядох обаче 1вата половинка нищо не усетих по-особенно  newsm78
Не Росе.
Може да се пресече само прясно мляко.
Киселото вече е подквасено и няма как да се пресече.Щом не е прекалено кисело яж си го. Hug

# 33
  • Мнения: 93
Taka..  четох аз до тука и  се оказа, че няма как да ми е пресечено млякото... Thinking Преди малко ми го докараха, че дошло, но като го отворих шишето и ми замириса на леко кисело. А като го изсипах беше като леко разбито кисело мляко - а е уж прясно Wink Бутнах леко да опитам на вкус и пак леко биеше на кисело мляко..  newsm78 Изводът е, че сменям млякото  Crossing Arms До сега е нямало такъв случай като днешният... #Cussing out

Та все пак във връзка с темата: Заинтересуваме,  незнаех за вариантите на ползване. Като се сдобия с хубаво мляко ще пробвам да го пресека и направя нещо от дадените рецепти. Sunglasses

# 34
  • Мнения: 3 020
Момичета помагайте,

моето мляко се пресече докато се вари. Сега мога ли да си направя сметана и как да стане това? Четох рецептата на Лабрекс, но там до колкото разбирам млякото си е добре, а се оставя да се вкисне, докато при мен вече е пресечено.

Извинете ме за глупавия въпрос, но не съм много на ти с готвенето.  Embarassed

# 35
  • Мнения: 7 091
А на мен не ми стана киселото мляко ( 4 литра), бях сънена и обърках закваската, иначе ми става ОК, та се чудя него на нещо друго дълготрайно мога ли да го направя? ( вече направих всички тестени изделия, които може да се сетите, искаше ми се нещо на извара, сирене или нещо друго, което мога да прибера в хладилника за по-дълго? newsm78

X Реклама

Общи условия

Активация на акаунт