Какво с пресечено мляко?

  • 19 761
  • 35
  •   1
Отговори
# 15
  • Варна
  • Мнения: 101
Estell , във вторият пост по-нагоре в темата labrex  е обяснила и със снимков материал.Иначе казано като стигнеш до изварата, включваш миксера на мах и след кратко разбиване се получава пухкава и кремообразна (заквасена) сметана Hug Препоръчвам ти я горещо Peace

# 16
  • Мнения: 22 867
Направих го на сметана Peace.
По-вкусна не съм яла Crazy Crazy Crazy
......особено с ягоди

Чарлийз, чудесно е, че си пробвала и още по-чудесно, че ти е харесала сметанката.  bouquet  Като си намеря домашно мляко, пак ще си направя и аз. Peace

# 17
  • Мнения: 8
загряваш до пълно пресичане може да добавиш и няколко капки оцет. Прецеждаш, твърдата част е извара ,а от течността правиш крем нишесте, крем карамел, гъбена супа , добавяш в супи,изобщо ползваш като мляко/с1 на ум/.За пиене можеш да го въстановиш,донякъде с прибавяне на сухо мляко.Пресечен е само казеина другите белтъчини са в течността.

# 18
  • На небето
  • Мнения: 5 530
Estell , във вторият пост по-нагоре в темата labrex  е обяснила и със снимков материал.Иначе казано като стигнеш до изварата, включваш миксера на мах и след кратко разбиване се получава пухкава и кремообразна (заквасена) сметана Hug Препоръчвам ти я горещо Peace


Абе не ви ли мирише неприятно?  newsm78 Аз правя извара от домашно мляко, но има много силен аромат, който лично мен ме отблъсква. И предполагам, че същото ще се получи и със сметаната. Освен ако не и слагате подправки или нещо, ама не ми се вярва да убие аромата.  newsm78

# 19
  • Варна
  • Мнения: 101
Изобщо не мирише неприятно, повярвай ми Peace Даже напротив. Горещо ти препоръчвам да пробваш. Аз имам намерение редовно да си правя  Hug Още веднъж   bouquet за labrex

# 20
# 21
  • Мнения: 6 472
Правя баница с пресечено мляко. Използвам готови кори, плънката е от сирене и яйца и масло. Най накрая заливам с пресеченото прясно мляко и пека.

Друият вариант е евече споменатия - правите го на извара и от там колкото искате рецепти Grinning

# 22
  • Мнения: 1
Е как ще хвърляш бре булка, баница  Laughing

# 23
  • Сливен
  • Мнения: 894
здравейте,
на мен от два литра пресечено мляко ми излезе една шепа извара, и суроватката стои още бяла(като мляко) newsm78
толкова ли излиза, като количество изварата Thinking

# 24
  • Варна
  • Мнения: 2 768
Дотолкова ме заинтригувахте, 4е ще взема да пресека зорлем едно мляко, да видя какво пък толкова по-вкусно придава на тестото Simple Smile
То,ако е от магазина трудно ще го пресечеш hahaha.
Иначе аз се правя баничка от пресеченото мляко.

# 25
  • Мнения: 74
Момичета, имам въпрос- направих  сметаната по рецептата на Лабрекс / хиляди благодарности за което    bouquet / , но нещо ми мирише на .... старо сирене, и има лек нагарчащ вкус, малко като " горчива " е .... ама как го обясних само  Embarassed
Та защо се е получило така според вас, млякото ли нещо не е било добро, аз уж спазих рецептата, ама явно нещо съм объркала    Rolling Eyes .

# 26
  • Мнения: 22 867
Момичета, имам въпрос- направих  сметаната по рецептата на Лабрекс / хиляди благодарности за което    bouquet / , но нещо ми мирише на .... старо сирене, и има лек нагарчащ вкус, малко като " горчива " е .... ама как го обясних само  Embarassed
Та защо се е получило така според вас, млякото ли нещо не е било добро, аз уж спазих рецептата, ама явно нещо съм объркала    Rolling Eyes .

sheni_6, като ти четох поста, се сетих, че авторката на рецептата беше написала за подобен случай, и то първия път, когато е правила сметанката.

 
Цитат
Мы берем молочко от "знакомой" коровки, домашнее, и в первый раз когда я сделала сметану она у меня получилась гооорькая, но! я баба настырная, повторила эксперимент, только сначала прокипятила молоко и в результате - чудесная сметанка! видно, вкус зависит от обработки молока. и ещё, у меня сыворотка была почему то вверху, но сметанка получилась тем не менее хоть куда!


Смята, че е от кипването на млякото, т.е. първия път не го е правила, втория - го кипнала. newsm78 Може и до мляко да си е, не мога да си обясня, не ми се е случвало. Правя я от краве мляко, което майка купува от съседка, сваряваме го с млековарката. После, като се позаседи шишето в хладилника и го видя, че се е пресекло, карам по рецептата. Вкусна ми става, то аз вече четири пъти я правя, все пак не е кой знае колко много, но ми харесва, а горчива не се е получавала.

# 27
  • Мнения: 74
Благодаря за бързия отговор! Лабрекс, чудесна рецепта и много лесна / голям фен съм ти, и друг път съм го споменавала, сега се точа на една твоя рецепта- мидички май бяха сладките   chef  , ама да видим кога ще ми остане време    Mr. Green  /
Та аз го кипнах млякото, след пресичане го оставих на стайна температура- дали това не е причината?  В хладилник ли се оставя? Точно два дена стоя така, без да го местя и разбутвам.
Иначе ще си я изядем сметанката и така, ама за следващия път да знам какво да правя.

# 28
  • Мнения: 22 867
Та аз го кипнах млякото, след пресичане го оставих на стайна температура- дали това не е причината?  В хладилник ли се оставя? Точно два дена стоя така, без да го местя и разбутвам.
Иначе ще си я изядем сметанката и така, ама за следващия път да знам какво да правя.

Щом се е пресякло, няма смисъл да стои на стайна температура. Изцеждаш го, разбиваш и прибираш в хладилника т.нар. сметанка. Мидичките не са лоши, може и орехи да се сложат, като слагаш белтъка, стафиди, парченца шоколад, ще вървят. Радвам се, че си харесваш рецепти, пробвай, то нали знаеш - вкусове разни, но може и да ти харесат някои.  bouquet

# 29
  • Мнения: 74
Значи там ми е грешката....аз го чаках 2 дена да се отдели "водата" и чак тогава прецедих, явно не съм разбрала рецептата  Blush .
Надявам се, че не е опасно да се яде така, нали млякото е варено все пак  newsm78 ....

Общи условия

Активация на акаунт