Моята плодова пита.

  • 3 395
  • 5
  •   1
Отговори
  • Мнения: 2 214
Правя я с плодове които имам в случая имай ягоди, сушени кайсии и ананас.
За блатовете:
Да ви кажа честно, това е тестото за повечето ми торти, само променям добавките.
В случая към тестото добавих бадеми и кайсия сушена нарязана на ситно.
2 к.ч брашно
-2 к.ч захар
-2 яйца
-1 ч.л. сода гасена с лимонов сок
-2 ч.л. бакпулвер
-1 к.ч мляко
-1/2  к.ч олио
-1 к.ч вряла вода
к.ч- мерителна чаша от кукъра тя е 240 мл
Брашното, захарта, какаото, содата, бакпулвера, всичко слагате във миксера и включвате на най низките обороти, когато всичко се разбърка хубаво добавяте млякото(стайна температура) и яйцата, бъркате една минутка пак на най низките обороти.
Когато всичко стане еднородна консистенция добавяте вряща вода.
Ще се получи доста рядко тесто, не се притеснявайте излейте го в съда който ще печете
Включете фурната да се загрее на 180 гр, печем кекса до като остане суха клечката.
За тези които ще го правят в кукъра
На програма Quick(времетраене 1 час) след като свърши програмата оставете още за 20 мин в кукъра, ако кекса не е готов повторете програмата(всичко зависи от кукъра).
Извадете кекса, след като изстине нарежете го на 2 равни блата
Ако за ваш вкус блатовете са сухи, можете да ги сиропирате.
Сиропа в случая ми е от 1 ч.ч компот от вишни+ 100 гр шоколад+ 1/3 ч.ч захар.
ври около 5 мин на бавен огън.

За крема използвам рецептата от крема на тирамису.
Колкото повече крем направите, толкова по вкусна ще е питата
Сладкарска сметана аз сложих 500 мл+пудра захар в началото разбърквате на низки обороти около 30-40 сек
След това на високи обороти около 4-5 мин до като не стане плътен крем.
Намалете оборотите до минимум  и добавяте крема сирене, ако слагате Маскарпоне (това е за идеален резултат) можете да сложите 500 гр.
Ако слагате друг тип крема сирене (става също добре, но не идеално, като алтернатива предлагам да използвате крема сирене на лакрима) 300 гр
Можете да сложите предварително в сиренето 3-4 жълтъка.
Разпределяме крема така, че повечето крем да е на горния блат.
Всичко намазвате и го слагате в хладилника.
До като се стегне тортата в хладилника подгответе си желето.
Аз предпочитам да използвам за тази цел
http://www.oetker.bg/oetker_bg/file/debi-7xgg76.bg.0/tortenguss_ … ezuckert_klar.jpg
Направете го както пише на опаковката, аз използвах за основа сок от консерва с ананас, добавих малко зелена боя за цвят.
Оставете го да стане стайна температура, но внимавайте да не застине.
От тук нататък ще ви трябва ринг за торта
Това имам предвид.
http://picbg.net/viewpic.php?u=53273XqJ9f&i=424362
Вадите вашите блатове от хладилника, заключвате ги в ринга, украсявате с плодове и заливате желето за тортата, след около 1 час тортата е готова за консумация.


Последна редакция: ср, 09 юни 2010, 17:57 от г-жа Стихийно бедствие

# 1
  • софия
  • Мнения: 100
Изглежда много много вкусно.Ще се пробва

# 2
  • Мнения: 759
От колко време искам да направя това чудо...Ох, страхотна е!

# 3
  • Мнения: 2 214
АААА и да се похваляте  bouquet

# 4
  • Хасково
  • Мнения: 996
Вътре има ли плодове?
Ако нямаме ринг ще стане ли желирането?
И колко см е тавата за печене на блатовете?

# 5
  • Мнения: 2 214
1 Да сушени кайсии  и бадеми
2 Ще стане естествено, просто плодова пита трудно се вади и реже от тава.
3 Тавата е 28 см
  bouquet

Общи условия

Активация на акаунт