дайте рецепти за консервиране на пюрета

  • 15 682
  • 17
  •   1
Отговори
  • Мнения: 446
искам да направя от сега за зимата домашно направени пюрета от кайсии и праскови,може и тиквички, но се чудя как точно да ги направя за да се консервират добре  Simple Smile

# 1
  • Мнения: 9 814
Единствено със стерилизиране става.
Не мога да разбера какво друго имаш предвид?
Консерванти ли?

# 2
  • София
  • Мнения: 44 140
или замразяваш плодовете и зеленчуците или стерилизация. въпреки , че не виждам никакъв смисъл. пюрета колкото искаш, каквито искаш по магазините.

# 3
  • Мнения: 31
До колкото знам,трябва да се заварят за 15-20мин.,за да се херметизира продукта в буркана.

# 4
  • Мнения: 544
муун, преди месец направих зеленчукови пюрета от био продукти(защото ми излиза по-изгодно), като ги заварих 15мин.Капачките след седмица се издуха и изхвърлях всичките бурканчета.Зарекала съм се повече да не правя така, защото няма никаква гаранция.Само да кажа, че преди това пак съм правила(тогава не се надигна капачката) по същия начин...така и не можах да си обясня от какво се получи това надигане  Rolling Eyes

# 5
  • Мнения: 9 814
Как се заваряват буркани? С електрожен? Rolling Eyes
Venera-81, в какви буркани и с какви капачки ги затвори? После обърна ли бурканите с капачката надолу?

# 6
  • Мнения: 544
 Joy Майка ми използва тая дума и даже не съм обърнала внимание, че погрешно съм се изразила.
А иначе в конфитюрен буркан, майкини  ги вариха, вряли ка около 30-тина мин., не знам дали са ги обръщали, а и какво като не са те  хлътват и без да ги обърнеш при толокова врене

# 7
  • София
  • Мнения: 15 232
Ако искаш да запазиш храната за по-дълго време, бих те посъветвала да направиш така:

Избери бурканчета с широк винт-като тези, които искат за детската кухня. Тези с тесния-като бурканчетата на ХИПП, например, не стават.
Трябва да напълниш бурканчето с пюре до началото на стеснението на гърлото. Ако е препълнено или не добре напълнено-възможно е капачката да не хлътне.
След като затвориш капачката добре, сложи бурканчетата в подходящ съд, сипи вода, така че да ги покрива добре, и ги вари поне 15 минути.
След като ги извадиш ги обърни с капачките надолу.
Като си охладят, би трябвало капачката да хлътне.
По този начин може да ги съхраняваш и извън хладилник, на хладно място.

# 8
  • Sofia
  • Мнения: 8 221
Vivi е обяснила много подробно начина. Peace Лично аз замразявах, че е по- лесно.

# 9
  • Мнения: 3 066
Vivi е обяснила много подробно начина. Peace Лично аз замразявах, че е по- лесно.
И аз използвах този метод !

# 10
  • София
  • Мнения: 15 232
Това е методът на майка ми, всъщност. Така беше направила около 250 бурканчета с плодови пюрета за Иво-от плодовете в нейната градина. Не мръднаха до окончателното им изяждане.  eat
Моят метод е по-прост, но не гарантира такава дълготрайност на съдържанието.   Grinning

# 11
  • Мнения: 9 814
Ами всъщност дали ще стерилизираш бебешки пюрета или люти чушки и компоти, принципът е един и същ.

# 12
  • Пловдив
  • Мнения: 1 215
Цитат
[Ами всъщност дали ще стерилизираш бебешки пюрета или люти чушки и компоти, принципът е един и същ.
/quote]  

 Peace

# 13
  • Мнения: 106
Тъп ми е въпроса, ама откъде се купуват нови капачки или дори бурканчета  newsm78 обикалях няколко магазина, и всички ме съветваха да се разровя в мазата и така и не намерих.
Аз лично предпочитам да си приготвям всичко сама, не за друго, а за да зная какво има и да слагам каквото аз преценя, но не винаги имам възможност да готвя всеки ден, а и понякога ме примързавя и караме на купешки  Embarassed , но много малко отговарят на изискванията ми за съдържание и това ограбва менюто ни.

# 14
  • Мнения: 9 814
Аз от пазара и бурканитеи капачките. Говоря за винтови капачкии буркани от детски храни.
Капачките бяха по 10 ст бройката, а бурканчетата не знам, защото майка ми ги купува.

Общи условия

Активация на акаунт