Как се вари нахут?

  • 11 601
  • 6
  •   1
Отговори
  • Мнения: 220
Въпросът ми е - мога ли да сваря нахут в тенджера под налягане? Доста бързам и искам да приключа скоро, но се опасявам, че при варенето на нахута се надига много пяна и да не си прецакам тенджерата, че ми е съвсем новичка и много й се радвам... Laughing
Моля, ако някой е пробвал, да сподели. Благодаря!  bouquet

# 1
  • Варна
  • Мнения: 2 080
Аз само в тенджера под налягане съм варила нахут. Накисвам го от предната вечер, после го варя за 1 час и е готов. На тенджерата нищо и няма.

# 2
  • Мнения: 220
Много благодаря за отговора! Hug

# 3
  • Мнения: 98
Аз пък го кисна 24часа,а след това и  обикновена тенджера става.И под налягане съм го правила,найстина нищо не и става,защото тя си изпуска пара.

# 4
  • Мнения: 81
И аз го кисна за една нощ.После за 10 минути увира.

# 5
  • по пътеката
  • Мнения: 3 149
за варенето няма проблем, но по арабско си го киснем с малко сода,докато набъбва! и все пак си е до уцелване нахута като бързо уваряване или не! но тук е насипен и можеш да вземеш 50 гр и да си свариш за проба!в тенджера под налягане си е супер, бързо и надеждно сварен!

# 6
  • На небето
  • Мнения: 5 530
За да се свари по бързо нахута, аз го накисвам от вечерта или от предния ден, в толкова вода с хлебна сода. Наистина се сварява доста по бързо така.

Общи условия

Активация на акаунт