Курс за готвачи къде?

  • 66 189
  • 40
  •   1
Отговори
# 30
  • На село
  • Мнения: 873
Еее, в такъв случай и Меню Маг не е за теб - това пак са курсове за любители, както Амюз Буш Simple Smile

# 31
  • Мнения: 7
Здравейте, аз пък бих препоръчала Европейска академия за обучение и развитие. Мен ми го казаха приятели, вече изкарали курс там. Бяха много доволни, та се навих и изкарах курса за готвачи. Оказа се много готино преживяване. В началото малко се съмнявах, че ми се виждаше много дълго обучението, ама пък то мина неусетно. Екипа им беше много свеж, все млади хора, научиха ме на много неща. На мега удобно място се намира учебния център - до метростанция и разполага с професионални уреди. Стажа ми беше в Хилтън. По време на курса изкарах и някои от любителските курсове, които предлагаха. Абе суперско си беше и не съжалявам.

# 32
  • Мнения: 6
Аз съм ходила на курса Нови умения в кухнята в Amuse Boushe. Беше много приятно и забавно. Вечер след работа, за по 2 часа, приятни нови хора. Манджите, които се показват са хубави, половината от рецептите си ги правя още. Каквото сготвиш после си го взимаш за вкъщи. Абе с 2 думи супер приятен непрофесионален курс! Учителя-Ангел е много симпатичен и позитивен човек и така.

# 33
  • Мнения: 1
Здравейте момичета   chef
Миналата седмица се записах на тримесечен курс по сладкарство в "Академия 5 звезди".   Confused
Звезди обаче ще откриете единствено в името им !Супер недоволна съм и реших да споделя опита си, за да няма и други излъгали се !
Преди началото няколко пъти помолих организаторите да ми изпратят подробна програма. Платих, но програма не получих. В крайна сметка срещу звездната сума от 800 лв. до началото на курса нямах информация какво точно ще науча там.
Първата част от курса е теоретична, за която бяха изнамерили една възрастна госпожа. Първият ден мина в диктовка ! Буквално тя диктуваше, а ние пишехме като ученици. Краят на този модул завършва с тест върху теорията, поради което тя ни диктуваше тестовете и верните отговори, които трябва да назубрим  ! Някои от въпросите изискват да опишете или начертаете машини, с които се работи в хлебозаводи !  Shocked Не знам това по какъв начин това ще допринесе за нечии сладкарски умения ?!  newsm78
Всеки получи и дебела папка с преснимани соц учебници от веремето на баба ми.
Заедно с тази папка получихме и заветната подробна програма за курса. Тя беше най-голямото разочарование.  Sad Включваше дребни сладки, баклава и соленки със сирене и сусам и само няколко торти  Rolling Eyes Не знам за вас, но това не е представата ми за професионален сладкарски курс...
Първият ден ми беше достатъчен и реших да се отпиша. Удържаха ми 100 лв. за удоволствието..  #2gunfire

# 34
  • Мнения: 2
В момента съм записана на курса за сладкари на Европейска Академия За Обучение и Развитие и не бих могла да бъда по-доволна.  Всички преподаватели са страхотни и вършат работата си с голяма страст и желание. Напълно начинаеща съм в тази сфера, но нито за момент не се почувствах неадекватно или неуместно - изключителни професионалисти са. Първият месец от обучението ни се състоеше от теория, а вторият от приготвяне на всякакви десерти, като през цялото време ни се показваха най-добрите практики, които да използваме в професионална среда . За 4 часа приготвяме около 2- 3 десерта от начало до край - торти, сладкиши и печива, които накрая дегустираме. Групата ни е малка, запознах се със страхотни хора и всеки ден курса е нещо, което с нетърпение очаквам.
Първоначално се бях насочила към Академия 5 Звезди, които все нямаха организирала се група, но гледайки назад се радвам, че избрах Европейската Акадамия.  chef Simple Smile

# 35
  • Мнения: 3
И аз да изкажа малко мнение по въпроса. Наскоро изкарах курс за готвачи в Европейска академия за обучение и развитие и немога да повярвам на какъв  добър курс попаднах. Първо отношението беше страхотно , съобразиха се със всички мой желания относно времето на провеждане. Относно организацията - бих казал , че беше перфектна. Провеждат го в много готин ресторант - "Flowers" в Люлин. Хубавото е ,че до самия ресторант има зала в която се прави теорията и след това направо влизаш в ресторанта на практика. Теорията в сравнение с практиката беше по-малко, а по време на практиката в ресторанта наистина научих страхотни неща. Мой приятел кара същият курс в Академия 5 звезди в Гранд хотел София, където цената беше доста по-висока и аз неможах да си го позволя. Говорейки с него се оказа, че курса се състои в това когато някой поръча нещо в ресторанта те  да му показват как се готви , но нищо извън поръчките на ресторанта. И какво се оказа , че срещу почти двойната цена той не е получил почти нищо. Освен курса за готвачи искам да изкарам и такъв за сладкари. В Гранд хотела ги предлагат също, но докато бях на курса в Европейската Академия за обучение и развитие имаше курс за сладкари любители и всички изказаха страшни отзиви. Чакам да посъбера още някой лев  и ще се запиша. За тези които се интересуват повече ето сайта да го погледнете www.euroacademybg.com. Бих ви препоръчал да не се лъжете от скъпите курсове на Гранд хотела, защото може скъпото да  ви излезе още по-късно.   chef

Здравей,
Аз мисля да запиша курс към Европейската академия за готвач. Интересувам се след като приключи курса при тях те съдействат ли ти да си намериш работа като готвач ( все пак нямаш опит) или сам си търсиш. Имаш ли информация дали хората, които завършат курса успяват да се реализират?
Какво точно представлява обучението? Готви ли се или се режат лук....?

Мерси много за предварителния отговор.
Поздрави
Ели

# 36
  • Мнения: 3
Това е една интересна тема и няма да е лошо в скоро време да се замисля за един подобен курс, тъй като готвенето определено не ми е една от най-силните страни. Въпреки че си падам по декорацията. Ще се радвам на повече мнения от хора, които имат някакъв опит с подобни курсове.
Скоро едни приятели обменяха опит за най-различни курсове и това, което си спомням е, че името на въпросният г-н Чаушев не беше споменато никак с добро... А и честно казано и на мен не ми звучи много добре да си готвач на соц. елита...
itso8557491, сравнително често посещавам въпросния ресторант Flowers - наистина много приятно място, много мило отношение, а и храната е вкусна. Та изобщо не се учудвам, че си останал доволен от курса на Европейската академия за обучение и развитие. (виждам, че те имат интересен "празничен" курс за любители - а аз определено съм точно от тях  Thinking Blush).


Здравей,

Да разбирам ли че не е добре да се записвам на готварски курс в школата на Асен Чаушев.
Мерси предварително

# 37
  • Мнения: 1
Здравейте , Честита нова година на всички ! Нов съм във форума . Искам да попитам някои които е учил в тази Европейска Академия за Обучение и развитие на какво ниво е ,защото мисля да се записвам на предстоящия курс на 18 януари . Има ли добра реализация след курса и тази диплома легитимна ли е за работа в друга държава ?

# 38
  • Мнения: 2
Здравейте , Международна Школа по туризъм организира интензивни курсове  в цялата страна.
Курсовете са индивидуални , задочни и он-лайн.
Могат да се започват всички желаещи , които работят или са работили в тази сфера,както и за абсолютно начинаещи.
Всички завършили курсовете получават удостоверение за професионална квалификация за България и Международен диплом , валиден в цял свят , без превод и легализация.
Школата предлага квалификация по 16 специалности.
Можете да разгледате сайта ни.
Предлага се индивидуална схема за всеки курсист.Практиката е в елитни хотели , ресторанти ,вериги от пекарни и сладкарници.
 Таксите са от 350 до 400 лева/под една минимална заплата/Достъпни за всеки.
Всякакви форми на обучение в интерес на кандидатите и съобразени с техните възможности.
Новата наредба за категоризация на обектите е вече в сила и е обнародвана в Държавен вестник ПМС № 217/бр.65 от 25-ти август 2015 г./.
Гратисен период 6 месеца/останаха 2 месеца/, след което няма да има предписания.
Съгласно Закона по туризъм - Чл.229, за неизпълнение на Наредбата на всички работещи в сферата на туризма и обектите ще бъда налагани глоби от 200 до 1000 лв., а при повторно 1000 до 3000 лв.

След изтичане на гратисният период без образователен или квалификационен ценз, няма да могат да работят сервитьори , бармани , готвачи , администратори, салонни управители и комплексни управители.

За повече подробности и записване - по телефон 0988884806 , www.intermenu.bg

# 39
  • София
  • Мнения: 9 928
Един такъв курс, отваря ли ти шанс за по-добра работа? При положение, че имаш опит, макар и с по-лесни ястия?

# 40
  • Мнения: 1
Здравейте!
Ако още не сте чували за Pastry Academy моля последвайте линковете. http://pastry.bg/  https://www.facebook.com/PastryAcademy/
Провеждаме еднодневни и интензиви 3 месечни курсове.
Лекциите се провеждат от най добрите специалисти -сладкари и декоратори от България и чужбина!
Весели празници

Общи условия

Активация на акаунт