Електрическа тава за пица!

  • 20 512
  • 16
  •   1
Отговори
  • Мнения: 1
Здравейте на всички!
От доста време чета този прекрасен форум и най-после се регистрирах. Повода е, че свекърва ми ми подари една електрическа тава за пица.

http://www.elite.bg/bg/products/compare/124-%D0%B5%D0%BB%D0%B5%D … 6%D0%B0-pp30.html

Порових се из нета, но никъде не открих рецепти, които мога да приготвя вътре. А имам такова желание да сготвя нещо друго освен пица.
Моля ви момичета помагайте!

# 1
  • Мнения: 1 446
Аз бих ползвала за скара и плоча. Но знам ли...

# 2
  • Мнения: 1
Благодаря за предложението Red Velvet.
Мисля да направя следното ястие:
Ще нарежа лук, ще сложа и картофки, малко мазнина и ще ги запеча в тази тава. После ще добавя камчия и кашкавал пак ще запеча. Praynig Пък да видим какво ще се получи.
 newsm78

# 3
  • Мнения: 2 466
Аз също имам такова чудо.Майка ми го изпрати от Гърция без самата тя да знае за какво се ползва и с инструкция само на гръцки.Ей така си стои в един шкаф понеже не знам как и за какво да го ползвам. ConfusedДано някой се включи с напътствия. Crazy

# 4
  • Мнения: 1
Да ви кажа, че снощната манджа се получи доста добре. Щом мъжо поиска допълнително, а и детето я хареса. Само където добавих и малко водичка, че иначе щеше да загори. Rolling Eyes

Последна редакция: пн, 19 юли 2010, 15:19 от svetulkata

# 5
  • Мнения: 328
  Имам това чудо,но не знаех,че е за пица.
  Пека месо,риба и резени картофи,лук

# 6
  • Мнения: 126
   Имам такава тава от една година , стават разкошни пици и то много бързо , по рецепта на някой от форума - тестото на пица Верди . Пека кюфтета без мазнина да слагам и капака не се слега при тях понеже ще се стопят - ползвам кайма на Бони оборот за скара,   правих и палачинки , но нали в края е по издигната точно там изтъняват , приготвям и свинско месо на хапки , режа много лук на шайби , привавям и  нарязани гъби , подправки поливам малко олио и малко водичка , тук слагам капака и вкльчвам на  5 , поне моята там е най силна , и отвреме навреме бъркам и пак захлюпвам и вече преди да го сваля поръсвам си със соев сос , понеже да не загори , може и малко винце да сложите , въпрос на вкус.

# 7
  • Мнения: 2 466
Благодаря за споделеното. Peace
Имам няколко въпроса.Върху каква повърхност слагате уреда,когато го ползвате?Като време за готвене по-малко ли отнема от фурната?И как го почиствате?
Благодаря предварително!

# 8
  • Мнения: 1
deyzi аз съм го сложила върху една дървена дъска. Но се сети, че мога да го изнеса и на терасата Simple Smile .От моя скром,ен опит бих могла да кажа, че определено отнема по-малко време от фурната и много по-бързо загрява. А що се отнася до почистването - с една кухненска салфетка и е готово. Но незнам защо на упътването пишеше, че трябва след почистване да се намаже с олио. Thinking Аз така и не съм го мазала моето де.

# 9
  • Мнения: 126
    Когато ми трябва си е вадя от кутията , понеже всеки ден не е ползвам .Слагам е на плота близо до аспиратора . Не се вдига такъв чак дим , дори и като се пекат кюфтета . Забърсвам е също със домакинска хартия или салфетки , но зависи какво си правила . Може и понякога нещо да ти я зачапа в повече , обирам мазнината и наливам вода , като постои малко изливам и отново забърсвам .В нея по бързо стават от фурната , но зависи какво ще приготвяш в нея .Ако правиш пица точиш , я по тъничко , то по принцип пицата се прави тънка , намазваш тавата с олио слагаш разточения лист , намазваш с лютеница , или доматено пюре и слагаш всичко което си приготвила за пицата , после настъргваш кашкавалче  , слагаш капака и започваш да печеш от 8 до 10 мин , но ще я гледаш . След като извадиш първата пица изключваш да истине , забърсваш със салфетка и отново я приготвяш за следващата . Пробвайте ще ви хареса , но с тестото на Верди стават разкошни .Поканих наши приятели на пица и познай те всички после си накупиха такива тави . Успех и добър апетит !

# 10
  • Мнения: 2 466
Благодаря ви,момичета!
Ще пробвам да направя пица в нея.Нали съм скромна,смятам,че с пицата се справям много добре. Crazy
Rachona,аз мажа дъното със зехтин и блата мажа със зехтин и след това слагам доматен сос.Казаха ми,че така тестото става по-вкусно и не се свива при печене. Peace
svetulkata,добре че пусна темата иначе уреда щеше още да събира прах вкъщи. Peace

# 11
  • Мнения: 117
Здравейте и аз от скоро имам такава тава правя пилешко месо на хапки с картофи с вегетка и малко водичка слагам тя се изпарява. Пилешки пържолки пека първо мариновани. Пици сандвичи с кашкавал при затворен капак после ги обръщам за секунди да се разтече и запече кашкавалчето стават супер. Кюфтета също съм пекла и свинско на хапки с картофки запичам с водичка и подправки първо месото и като е почти готово слагам и картофите и пак доливам вода като бъркам по често става за 15 мин .Трябва ти малко въображение и всичко става лесно и вкусно в тази тава. А това тесто ще ми кажете ли рецептата.Стига толкова че стана много #Crazy

# 12
  • Мнения: 1
didi nikolova това тесто става наистина супер. Някъде от този сайт си го бях копирала, но не помня точно от къде.

Ето го и него:

ПИЦА от пицария "ВЕРДИ"

оригинална ресторантска рецепта


500 гр. брашно
20 гр. мая - 1/2 кубче
1 ч.ч. прясно мляко
2 яйца
8 с.л. олио

Замесва се тесто /маята се разтваря в хладкото млякото + много малка щипка захар, яйцата се разбиват и всичко се омесва до меко тесто/. Откъсва се топка колкото юмрук, ръцете се намазват с олио, разтегля се до някъде, поставя се в намазнена тава и се раздърпва до краищата. Пицата се намазва с доматен сок, после кашкавал и после всичко останало. Пече се на силна фурна 250-300'С за 10 мин.

 Не е нужно да втасва, нито да се разточва. Количеството става горе долу за 2 тави.

"Парадизо"

кашкавал, дом.сос, шунка, пушено пиле, пушено сирене, царевица, чеснов сос, маслини, магданоз, риган

"Бягащо пиле"

кашкавал, дом.сос, пушено пиле, гъби, царевица, риган

"Вегетариана"

кашкавал, дом.сос, гъби, царевица, чушки, маслини, грах, магданоз, риган

"Калцоне"

кашкавал, дом.сос, шунка, пушено сирене, гъби, чорбаджийски чушки, чеснов сос, магданоз, риган

# 13
  • Мнения: 126
  Светулка , точно това е рецептата за тестото , моите хора в къщи обичат тънки пици и аз тая доза я правя на 3 пици в тавата , правилно е , че тестото не трябва да втасва , месиш и правиш ,това на мен много ми харесва Simple Smile А , Дейзи  отговере върху блата не мажа със мазнина понеже в тестото си има . Не  съм си записала , кой беше пуснал тая рецепта , но много съм и благодарна , казала съм го на много приятелки и всички останаха доволни , а собствениците на магазина където продават тави трябва да ми дадат награда , задето похвалях тавите и доста си накупеха от тях , поне приятелите ни от нашата компания бяха първите изкупватели на тави  Simple Smile

# 14
  • Кърджали
  • Мнения: 10 267
Добре, че открих тази тема.Майка ми ми беше подарила такава тава, и си седи почти неизползвана. Пробвах веднъж да направя пица, аманищо не направих, яво не нацелих степените на  награвяне.Сега от време на време там правим риба(става точно като на скара) или кюфтета.Ако прочета някоя интересна рецепта ще я опитам..

Общи условия

Активация на акаунт